Сувенірна продукція - багатофункціональний елемент реклами

Сувенірна продукція - багатофункціональний елемент реклами


  • Короткий URL: leosvit.com/34
5.May.2010 Коментарів: 0

Сувенірна продукція з фірмовою символікою є не тільки ефективним засобом рекламної кампанії, але й одним з найважливіших елементів іміджу підприємства.

Сувеніри повинні бути витонченими, стильними, ненав'язливими, сприятливо сприйматися навколишніми й мати більшу тривалість дії. Тому вибір сувенірної продукції - творчий процес, що вимагає знання багатьох тонкостей.

Сувенірна продукція містить у собі величезна кількість виробів з різних областей, але поєднує їх усіх те, що вони затверджують оригінальний стиль компанії і є рекламою.

Вибір сувенірів - відповідальний момент, і він починається з відповіді на цілий ряд питань:

  • Визначення цільової аудиторії, на яку розрахована сувенірна продукція.
  • Яким буде подарунок ( особистим, корпоративним, тематичним).
  • Яке завдання ставить перед собою дарувальник ( підняти престиж фірми або залучити побільше потенційних клієнтів).

Основною помилкою при виборі сувенірної продукції є перевеження питання ЗА СКІЛЬКИ над питанням ДЛЯ ЧОГО? В результаті дешевий і неоригінальний сувенір просто губиться і не виконує своєї задачі.
Гроші потрачені а ефекту немає!

Групи сувенірної продукції

1. Використовувані з метою стимулювання замовлень

Промоушн-Сувеніри: це масові сувеніри, призначені для охоплення великої аудиторії потенційних споживачів продукції вашої фірми.

За допомогою промоушн-сувенірів успішно вирішуються завдання підвищення впізнаваності торговельної марки й лояльності споживачів. Найчастіше як такі сувеніри використовують недорогі ручки, запальнички, брелоки, значки й т.п.

Вручення даної групи сувенірів необхідно при:

  • презентаціях продукції;
  • поданні продукції на виставках;
  • акціях;
  • відкритті нових магазинів.

У цьому випадку сувенір повинен бути не дорогим, ні до чого не зобов'язуючим, створювати доброзичливу атмосферу. Призначається для залучення нових клієнтів і несе РЕКЛАМНЕ НАВАНТАЖЕННЯ.

2. Використовувані в програмах лояльності для постійних клієнтів

Бізнес-Сувеніри, на відміну від промоушн-сувенірів, – це адресні речі, які даруються постійним клієнтам і партнерам у свята, ювілеї й інші пам'ятні дати. Вибір бізнес-сувенірів досить широкий, тому при їхньому підборі потрібно прагнути не повторюватися й радувати своїх партнерів новими оригінальними подарунками. У якості бізнес- сувенірів можуть виступати якісні авторучки у футлярі або настільні офісні набори, ежедневники й інша шкіргалантерея, парасолі, годинник, калькулятори, радіоприймачі, настільні ігри.

Головна ціль бізнес сувенірів - ще раз нагадати про компанію. Цей знак уваги є:

  • демонстрацією поваги,
  • проявом добрих намірів,
  • знаком зацікавленості в контактах,
  • сприянням створенню атмосфери доброзичливості,
  • іноді - "приношенням вибачень",
  • вдячністю за продуктивне співробітництво.

Важливо щоб бізнес-сувеніри були не тільки стильними, але й корисними. Вони мають запам'ятовуватись та викликати подив.

3.VIP-подарунки

VIP-сувеніри вимагають ретельного підбора, потрібно довідатися звички й особисті переваги того, кому подарунок буде адресований.

Як правило, ці подарунки виготовлені:

  • знаменитими виробниками;
  • з дорогоцінних або напівкоштовних порід каменів;
  • натуральних матеріалів;
  • логотип дарувальника якщо і є присутнім, то практично непомітний.

VIP-подарунки на те і VIP бо не можуть тиражуватися! Це річ ексклюзивна!

Проблема VіP-Подарунка, як правило в тім, що людину подібного рівня дуже складно здивувати. Тому як не дивно, тут спрацьовує правило: чим непотрібніший (і оригінальніший при цьому) подарунок, тим більше він цінується.

Протилежністю марних подарунків є функціональні набори, призначені для проведення дозвілля керівника. Це можуть бути винні набори, міні-бари, набори для пікніка, набори для гольфа й т.д.

Сувенірна продукція, на якій правильно розташовані контактні дані, може привести до Вас не тільки численних клієнтів, але й великих партнерів по бізнесі.

Текст на рекламному сувенірі може бути присвячений новому товару, відкриттю нової фірми або просто рекламно-інформаційний.

Завжди важливо памятати, які сувеніри вже були вручені, щоб уникнути повторів, так як це - дуже груба помилка. Посторно підносити можна лише квіти, набори цукорків, спиртні напої, а також відкритки з приводу загальносвітових та особистих свят.

Види нанесення

Тамподрук: технологія фарбового друку, при якому з поверхнею сувеніра контактує тампон. Перед цим він змочується у фотополімерне кліше, усмоктує фарбу й переносить її відбиток на сам виріб, приміром, ручку або запальничку.

Розчинник що входить до складу фарби роз'їдає поверхневий шар сувеніра й усмоктується в нього. Висихаючи, розріджувач разом з фарбою й розчиненими частками пластику стає практично однорідною масою й міцно вплавляється в поверхню, стаючи її невід'ємною частиною.

Лазерне гравірування: спосіб нанесення малюнка, при якому відбувається структурна зміна поверхні сувеніра під впливом лазерного променя. Ідеально підходить для обробки металевих і дерев'яних поверхонь. Дозволяє відтворити малюнок замовника з філігранною точністю, але лише одним тоном.

Флексодрук: полімерне кліше для різних кольорових шарів по черзі прокатується по поверхні виробу. Перевага флексодруку, - висока швидкість.

ПОРАДИ СПЕЦІАЛІСТІВ.
  1. Плануйте бюджет на рік з урахуванням проведення усіх рекламних акцій і свят. Тоді ви зможете без поспіху вибрати потрібні сувеніри, замовити їх за більш низькою ціною і розраховувати на те, що вони в потрібний час будуть у потрібному місці.
  2. Даруйте потрібні речі.
  3. Даруйте сувеніри із натуральних матеріалів - шкіра, дерево, камінь, метал. Все це не тільки гарно але й оригінально.
  4. Готуйте подарунки завчасно. Краще не дарувати нічого, аніж куплене поспіхом що-небудь.
  5. Навчіться вибирати. Ви даруєте не марку виробника, а конкретну річ, що покликана бути подарунком. Вам має бути шкода з нею розлучатись, тільки тоді люди оцінять знак вашої уваги.

Прямий друк: використовується при нанесенні малюнка на циліндричні поверхні великого розміру (керамікуі, шкло). При цьому використовуються спеціальні двухкомпонентні фарби, які безпосередньо наносяться на поверхню виробу. Під час сушіння фарби усмоктуються в поверхню виробу й застигають.

Деколь: це технологія, у якій застосований принцип перекладної картинки. Спочатку відбувається друк на папері, потім папір покривається лаком, потім відмочується у воді й переноситься на керамічну або скляну поверхню. Під час випалу фарба впікається в поверхневий шар, утворюючи тверду однорідну масу з необмеженим строком використання.

Тиснення: застосовується при нанесенні втисненого (тисненого) рельєфного малюнка на поверхню шкіри або шкірзамінника, а також на дерев'яну поверхню. Під час обробки поверхня шкіряної обкладинки сувенірного виробу короткочасно, але сильно нагрівається для стійкої зміни форми її рельєфу. Обробка відбувається в термопресі, у якому закріплюється полімерне або металеве кліше, що входить у тісне зіткнення в поверхнею оброблюваного виробу при впливі високої температури. Якщо при тисненні використовується фольга, вона оплавляється й залишає на поверхні металевий відбиток.

Вишивка: дозволяє наносити фірмову символіку на м'які ворсисті тканини, навіть у тих випадках, коли інші технології неприйнятні. Кошторис по вишиванню виставляється по конкретному оригінал-макеті, тому що визначається конкретна кількість стібків і площа вишивання. Кількість кольорів ниток, використовуваних при вишиванні логотипа, не обмежена, однак по якості й точності передачі малюнка дана технологія має цілком певні межі.

Не запізнюйтесь привітати! Вибрати цікавий подарунок до Нового року можна лише за однієї умови – зробити це у ЖОВТНІ!

Термотрансфер: по своїй суті нагадує термо- перекладну картинку. Малюнок друкується на папері спеціальними термостійкими фарбами, потім термостанком переносяться на рельєфну (наприклад, циліндричну) поверхню виробу. Як наслідок, технологія термотрансфера часто використовується для нанесення символіки на вигнуті тканеві поверхні, наприклад, на козирок бейсболки.

Шовкографія: ця технологія ідеальна для нанесення зображення фарбою на футболки, поло, пакети й предмети з великою площею задруку фірмовою символікою. Для виконання замовлення необхідно виготовити фотополімерне кліше на кожний із кольорів, використаних у Вашім логотипі.

Порівняльна таблиця вартості сувенірів

# Групи сувенірів Ручка, грн. Брелок, грн. Щоденник, грн. Шкіргален-
терея, грн.
Компл. для відпочинку, грн.
  Промоушн 1 - 10 1,5 - 15      
  Бізнес 30 - 150 30 - 45 30 - 100 60 - 300 200 - 450
  VIP 500 - 1000   300 - 600 400 - 3 000 1 500 - 4 000

Автор:

Сувенірна продукція - багатофункціональний елемент реклами
Джерело:
http://reklamarket.net/

Увага! Усі права на опубліковані матеріали належать їх авторам, право на переклад - Компанії Leosvit Marketing.

Дозволяється републікування матеріалів сайту в Інтернеті українською мовою тільки з обов'язковим зазначенням незакритого активного посилання на сайт Компанії Leosvit Marketing (http://leosvit.com) і з посиланням на авторів статей, публікацій та інших матеріалів опублікованих на даному сайті (з зазначенням автора і його сайту).