This version of the page http://la-strada.org.ua/ucp_mod_news_list_show_285.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-04-07. The original page over time could change.
Ла Страда - Україна -

Протягом Євро-2012 «гарячі лінії» з протидії торгівлі людьми, насильству та порушень прав дітей працюватимуть довше і консультуватимуть англійською



      Про це розповіли представники міжнародних і громадських організацій та державних структур під час круглого столу «Організація роботи Національної «гарячої лінії» з питань протидії торгівлі людьми та Національної «гарячої лінії» з питань запобігання насильству та захисту прав дитини під час проведення футбольного чемпіонату ЄВРО-2012», організованого Центром «Ла Страда-Україна» у Київському міському центрі роботи з жінками.
       Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу диктує потреби не лише інфраструктурні, а й у соціальних послугах, при чому, потреби у пораді як іноземних гостей, так і особливі запити від українців, обумовлені «надзвичайними» обставинами. Тобто, як показує досвід країн, які вже приймали чемпіонати світу та Європи з футболу серед збірних команд, та й враховуючи українські «національні особливості» організації, гості Євро безумовно стикатимуться з певними проблемами – як-от втрата документів, прояви расизму та ксенофобії, насильство. Звісно, свято футболу у дечому негативно вплине і на життя наших співгромадян – знову ж таки, опираючись на міжнародний, зокрема, англійський, досвід, правозахисники очікують на сплеск випадків домашнього насильства на тлі вирування вболівальницьких пристрастей. 
      Зважаючи на це, Центр «Ла Страда-Україна» на період проходження в Україні матчів фінальної частини чемпіонату Європи з футболу подовжує роботу своїх Національних «гарячих ліній» з питань протидії торгівлі людьми та безпечної міграції 0 800 500 225 та з питань запобігання насильству в сім’ї і захисту прав дітей 0 800 500 335 або 386 з мобільних (усі дзвінки на території України безкоштовні) до 22:00 у будні та дні матчів та до 20:00 у вихідні. Збільшиться також кількість консультанті, а також на кожній зміні працюватиме один англомовний та німецькомовний консультант, російською ж мовою володіють усі фахівці «гарячих ліній». Розшириться і тематика консультацій, із урахуванням особливих потреб – додадуться консультації для іноземців щодо випадків расизму і ксенофобії, нетолерантність міліції. Окрім надання традиційних інформаційних, психологічних та юридичних консультацій, великa увага приділятиметься механізму перенаправлення, тобто, оновлення та налагодження контактів з державними структурами та їх регіональними представництвами, а також профільними та громадськими організаціями, до яких, після консультування фахівцями Центру, людина зможе звернутися для остаточного вирішення проблеми, з якою звернулася. Важливими партнерами тут виступають притулки для постраждалих від насильства в сім’ї, зокрема, при Київському міському центрі роботи з жінками.
       Номери «гарячих ліній» будуть розміщені на спеціальних листівках, що роздаватимуться біля фан-зон волонтерами приймаючих міст та на пунктах пропуску працівниками Державної прикордонної служби, у яких для іноземних гостей коротко описані особливості нашого «національного» колориту та сформульовані поради, що слід і чого не варто робити в Україні, а також зазначено, що за секс із дітьми, тобто дитячий секс-туризм, у нашій країні, попри контроверсійний імідж держави у цьому питанні, передбачена кримінальна відповідальність.
       Поширюватимуться також матеріали кампанії «Червона картка» (з початку року й досі її можна бачити на носіях зовнішньої реклами у великих містах України) у рамках національного соціального проекту «Давай разом!», яка закликає, за прикладом Південної Африки під час чемпіонату світу 2010 року, показати червону картку насильству в сім’ї, сексуальній експлуатації, порушенню прав жінок, торгівлі людьми та не толерантному ставленню до представників інших націй.


Назад