This version of the page http://la-strada.org.ua/ucp_mod_news_list_show_224.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-04-07. The original page over time could change.
Ла Страда - Україна -

Коаліція громадських організацій готуватиме звіти про виконання Україною міжнародних документів у сфері порушень прав людини



      Новостворена коаліція громадських правозахисних організацій учергове готуватиме альтернативні доповіді про виконання Україною зобов'язань згідно з ратифікованими міжнародними документами для включення в Універсальний Періодичний Огляд з Прав Людини (УПО) щодо української ситуації з торгівлею людьми, гендерною рівністю та насильством у сім'ї. Також звіт про ситуацію із включенням жінок до сфери прийняття політичних рішень в Україні та проблему торгівлі жінками і дівчатами, базований на моніторингу виконання Конвенції ООН про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок, буде зроблений для подання до профільного Комітету Організації Об'єднаних Націй. Про це 3 лютого 2012 року учасники об'єднання домовилися під час зустрічі, організованої Центром "Ла Страда - Україна".

      Партнери-правозахисники спільно працюватимуть над текстами майбутніх недержавних звітів до УПО та Комітету ООН.  У ході зустрічі обговорили питання структури альтернативної доповіді та основні питання, які мають висвітлюватися (детальніше тут), відповідальних за подачу інформації, графік підготовки.

      До коаліції увійшли такі громадські організації: Інформаційно-консультаційний жіночий центр, МГО «Школа Рівних Можливостей», Мережа "Жіночий консорціум України", Центр "Розвиток демократії", Міжнародний гуманітарний центр "Розрада", Обласна комунальна установа "Луганський обласний Центр роботи з жінками", Міжнародна асоціація «Ла Страда». Список відкритий і чекаємо на підтвердження своєї участі усіх зацікавлених.

      Президент "Ла Страда-Україна" Катерина Левченко була визначена відповідальною за узагальнення отриманої інформації та загальне редагування альтернативного звіту.

      Усіх бажаючих долучитися до підготовки звіту просимо надсилати свою інформацію, яка буде включена до текстів, до 15 лютого 2012 на адресу Вікторії Кизим: v.kyzym@la-strada.org.ua з копією на Катерину Левченко: klevchenko@yahoo.com


Назад