HTTP/1.1 200 OK Cache-Control: no-cache Connection: close Date: Tue, 04 Apr 2017 17:31:17 GMT ETag: "41f9551c1ab6d01:0" Server: nginx Vary: Accept-Encoding Content-Length: 121575 Content-Type: text/html Last-Modified: Sat, 04 Jul 2015 05:27:25 GMT Client-Date: Tue, 04 Apr 2017 17:31:17 GMT Client-Peer: 193.17.46.11:80 Client-Response-Num: 1 Link: ; rel="shortcut icon"; type="image/x-icon" Link: ; rel="alternate"; title="Онлайн-конференции ЛІГА:ЗАКОН"; type="application/rss+xml" Link: ; rel="stylesheet"; type="text/css" Link: ; rel="stylesheet"; type="text/css" Link: ; rel="stylesheet"; type="text/css" Link: ; rel="stylesheet"; type="text/css" Title: Автоматическое бюджетное возмещение НДС - Интернет-конференции с экспертами на портале ЛІГА:ЗАКОН.ua X-Meta-Description: Интернет-конференции ЛІГА ЗАКОН Автоматическое бюджетное возмещение НДС Автоматичне бюджетне відшкодування ПДВ X-Meta-Keywords: Интернет-конференции ЛІГА ЗАКОН, Автоматичне бюджетне відшкодування ПДВ X-Powered-By: ASP.NET X-UA-Compatible: IE=8; IE=9
This version of the page http://conf.ligazakon.ua/conference/vidpdv.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-04-04. The original page over time could change.
Автоматическое бюджетное возмещение НДС - Интернет-конференции с экспертами на портале ЛІГА:ЗАКОН.ua
Внимание! Вы используете устаревшую версию браузера.
Для корректного отображения сайта настоятельно рекомендуем Вам установить более современную версию одного из браузеров, представленных справа. Это бесплатно и займет всего несколько минут.
ЮРЛИГА БУХГАЛТЕР.UA ЗАКОНОДАТЕЛЬСТВО ПРАКТИКУМЫ ПРОДУКТЫ&РЕШЕНИЯ ПОДДЕРЖКА ДИЛЕРЫ
 
ВХОД НА ПОРТАЛ
РЕГИСТРАЦИЯ
МЫ В:
  • Портал ЛІГА:ЗАКОН
  • Интернет-конференции

Интернет конференции

Список конференций Правила конференций Письмо редактору
19 декабря 2013     
Всего вопросов: 9

Автоматическое бюджетное возмещение НДС

Міністерство доходів і зборів спільно з ЛІГА:ЗАКОН 19 грудня 2013 року з 15.00 до 16.00 проведе онлайн-конференцію на тему «Автоматичне бюджетне відшкодування ПДВ».

Запровадження автоматичної системи відшкодування податку на додану вартість дає можливість сумлінним платникам в оперативному режимі без контакту з контролюючими органами отримувати суму ПДВ, яка підлягає відшкодуванню.

Хто має право на отримання автоматичного бюджетного відшкодування податку, які критерії оцінки платника, терміни автоматичного відшкодування - ці та та інші питання будуть розглянуті на інтернет-конференції.

Звертаємо увагу, що під час заходу розглядатимуться тільки ті питання, які стосуються заданої теми.

На вопросы отвечали:

Сергій Тимошенко

Сергій Петрович Тимошенко, заступник начальника управління методології непрямих податків Департаменту координації нормотворчої та методологічної роботи з питань оподаткування.

 
Стенограмма конференции: по дате ответа / вопроса / по рейтингу Вся конференция одной страницей
 
16.12.2013, 13:19,   Анна

Будут ли автоматически возмещать НДС векселями?

       Рейтинг (0)
Комментарии (0)
# ссылка на вопрос

Сергій Тимошенко

Відшкодування податку на додану вартість шляхом отримання фінансового казначейського векселя не поширюватиметься на автоматичне бюджетне відшкодування. Автоматичне бюджетне відшкодування проводиться виключно грошовими коштами.

    Рейтиг (1)
Комментарии (0)
Комментарии отсутствуют

Оставьте Ваш комментарий:

Загружается...
 
16.12.2013, 13:20,   Клавдия

Могут ли компании навязывать возмещение НДС векселями? Как компания реально может отказаться от возмещения НДС векселями, на что должна ссылаться?

       Рейтинг (0)
Комментарии (0)
# ссылка на вопрос

Сергій Тимошенко

Отримання платниками податку бюджетного відшкодування шляхом видачі фінансових казначейських векселів базується на принципі добровільності. Тобто самі платники зможуть визначати в якій формі отримувати бюджетне відшкодування: грошима чи векселями. Адже відшкодування податку на додану вартість шляхом отримання фінансового казначейського векселя здійснюється за заявою платника податків.

    Рейтиг (1)
Комментарии (0)
Комментарии отсутствуют

Оставьте Ваш комментарий:

Загружается...
 
18.12.2013, 09:26,   Dasha

Фізична особа підприємець 15 листопада 2013 року помилково сплатила кошти не на той рахунок (замість авансового платежу з податку на доходи фізичних осіб на ПДВ), через 3 дні в ДПІ за місцем реєстрації було написано заяву на перерахування коштів. При визначені відповідності платника податку критеріям кошти не були переведені на правильний рахунок. Чи має право ФОП на отримання автоматичного бюджетного відшкодування?

       Рейтинг (1)
Комментарии (0)
# ссылка на вопрос

Сергій Тимошенко

Одним з критеріїв, відповідності якому необхідно дотримуватись для отримання відшкодування податку на додану вартість в автоматичному режимі, є відсутність податкового боргу. Для формування цього критерію використовуються показники загальної суми податкового боргу платників податків до бюджетів усіх рівнів (із врахуванням суми боргу за основним платежем, пені, за штрафними (фінансовими) санкціями) на перше число місяця, другого за звітним періодом.

Відповідно до підпункту 177.5.1 пункту 177.5 статті 177 Податкового кодексу України авансові платежі з податку на доходи фізичних осіб сплачуються до бюджету по 25 відсотків щокварталу, тобто до 15 березня, до 15 травня, до 15 серпня і до 15 листопада.

Отже, якщо ФОП замість авансового платежу з податку на доходи фізичних осіб помилково перерахувала кошти в рахунок сплати ПДВ і зазначене призвело до виникнення податкового боргу, який не було погашено до першого числа місяця, другого за звітним періодом, то така особа не матиме право на автоматичне бюджетне відшкодування податку на додану вартість за відповідний період.

    Рейтиг (0)
Комментарии (0)
Комментарии отсутствуют

Оставьте Ваш комментарий:

Загружается...
 
17.12.2013, 17:59,   Ольга, Вышгород

Добрый вечер!Сергей Петрович, хотелось бы уточнить какой порядок определения соответствия плательщика НДС критериям для получения автоматического бюджетного возмещения?

       Рейтинг (-1)
Комментарии (0)
# ссылка на вопрос

Сергій Тимошенко

Порядок визначення відповідності платника податку критеріям, які дають право на отримання автоматичного бюджетного відшкодування податку на додану вартість затверджено наказом МФ України від 21.09.2011 № 1178, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України від 11.10.2011 року за № 1172/19910.

Для отримання права на автоматичне бюджетне відшкодування сум податку на додану вартість (далі - ПДВ) платник податку повинен одночасно відповідати критеріям, визначеним пунктом 200.19 статті 200 розділу V Кодексу.

    Рейтиг (1)
Комментарии (0)
Комментарии отсутствуют

Оставьте Ваш комментарий:

Загружается...
 
17.12.2013, 17:55,   Елена, Киев

Скажите пожалуйста, какие работники учитываются при определении средней заработной платы для расчета критерия по уровню средней заработной платы работников не менее чем в два с половиной раза минимального установленного законодательством уровня, который в соответствии с пп.200.19.5 ст.200 НКУ дает право налогоплательщику на получение автоматического бюджетного возмещения НДС?

       Рейтинг (2)
Комментарии (0)
# ссылка на вопрос

Сергій Тимошенко

Порядком визначення відповідності платника податку критеріям, які дають право на отримання автоматичного бюджетного відшкодування визначено, що для формування цього критерію використовуються відомості щодо кількості працівників, які отримували доходи у вигляді заробітної плати (за винятком осіб, які були прийняті/звільнені у звітному періоді (кварталі)). Такі відомості беруться з податкового розрахунку платника податків форми 1ДФ "Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку" та визначаються окремо по кожному з останніх 4-х послідовних звітних податкових періодів (кварталів), за якими пройшов граничний термін подання податкової звітності.

    Рейтиг (2)
Комментарии (0)
Комментарии отсутствуют

Оставьте Ваш комментарий:

Загружается...
 
17.12.2013, 13:42,   Настя, Київ

Добрий день, в який термін необхідно подати дод.4 до податкової декларації з ПДВ для автоматичного бюджетного відшкодування ПДВ?

       Рейтинг (1)
Комментарии (0)
# ссылка на вопрос

Сергій Тимошенко

Додаток 4 «Заява про повернення суми бюджетного відшкодування» включається до складу податкової декларації при умові заповнення даних у відповідних рядках декларації (рядок 23.1), та подається разом з такою декларацією протягом 20 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) місяця.

    Рейтиг (1)
Комментарии (0)
Комментарии отсутствуют

Оставьте Ваш комментарий:

Загружается...
 
17.12.2013, 13:36,   juliya

На предприятии работает 46 человек, однако налоговое обязательство по налогу на прибыль к уплате в бюджет ниже среднего по отрасли по итогам 2013 (прогнозируется), можно считать что мы отвечаем критериям автоматического бюджетного возмещения НДС? Спасибо за ответ.

       Рейтинг (1)
Комментарии (0)
# ссылка на вопрос

Сергій Тимошенко

Право на отримання бюджетного відшкодування податку на додану вартість в автоматичному режимі надається платнику, якщо він одночасно відповідає всім критеріям, визначеним пунктом 200.19. статті 200 Податкового кодексу України.

А тому, якщо у платника чисельність працівників, які перебувають з ним у трудових відносинах, у кожному з останніх чотирьох звітних податкових періодів (кварталів) становить 46 осіб (або будь-яка інша кількість, що перевищує 20 осіб), при цьому рівень визначення податкового зобов'язання з податку на прибуток до сплати до бюджету (відношення сплаченого податку до обсягів отриманих доходів) є нижчим від середнього по галузі за підсумками останнього звітного (податкового) року, або балансова вартість основних фондів на звітну дату не перевищує суму податку, заявлену до відшкодування за попередні 12 календарних місяців, то такий платник матиме право на автоматичне бюджетне відшкодування при умові відповідності іншим критеріям.

    Рейтиг (1)
Комментарии (0)
Комментарии отсутствуют

Оставьте Ваш комментарий:

Загружается...
 
17.12.2013, 09:33,   Саша, Белая Церковь

Как получить автоматическое бюджетное возмещение НДС?

       Рейтинг (0)
Комментарии (0)
# ссылка на вопрос

Сергій Тимошенко

Право на отримання автоматичного бюджетного відшкодування податку мають платники податку, які відповідають критеріям, визначеним пунктами 200.18-200.21 статті 200 розділу V Податкового кодексу України.

Критерії оцінки платника, відповідність яким надає такому платнику податку право на отримання автоматичного бюджетного відшкодування сум ПДВ, побудовані на аналізі даних його звітних показників та наявної податкової інформації.

Встановлені таких критеріїв дає можливість платнику планувати свою діяльність з метою досягнення відповідності зазначеним критеріям.

Визначення відповідності платника критеріям, які дають право на отримання автоматичного бюджетного відшкодування податку на додану вартість, проводиться в автоматичному режимі протягом 15 календарних днів після граничного терміну подачі звітності.

Порядок визначення відповідності платника податку критеріям, які дають право на отримання автоматичного бюджетного відшкодування податку на додану вартість затверджено наказом МФ України від 21.09.2011 № 1178, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України від 11.10.2011 року за № 1172/19910.

Таким чином, для отримання права на автоматичне бюджетне відшкодування необхідно своєчасно подати податкову декларацію з податку на додану вартість із задекларованою в ній сумою податку на додану вартість, що підлягає бюджетному відшкодуванню на розрахунковий рахунок платника, та відповідати визначеним Податковим кодексом критеріям.

В разі відповідності платника встановленим критеріям автоматичне бюджетне відшкодування здійснюється за результатами камеральної перевірки, яка проводиться протягом 20 календарних днів, наступних за граничним терміном отримання податкової декларації. Після закінчення такої перевірки контролюючий орган протягом трьох робочих днів надає органу, що здійснює казначейське обслуговування бюджетних коштів, висновок із зазначенням суми, що підлягає автоматичному відшкодуванню з бюджету.

В свою чергу орган, що здійснює казначейське обслуговування бюджетних коштів, здійснює автоматичне бюджетне відшкодування шляхом перерахування коштів з бюджетного рахунка на поточний банківський рахунок платника податку в обслуговуючому банку протягом трьох операційних днів після отримання висновку контролюючого органу.

    Рейтиг (-1)
Комментарии (0)
Комментарии отсутствуют

Оставьте Ваш комментарий:

Загружается...
 
16.12.2013, 18:09,   Екатерина, Киев

Здравствуйте, Сергей Петрович скажите пожалуйста имеет ли право плательщик НДС после отказа контролирующим органом в автоматическом бюджетном возмещении повторно подать заявление на такое возмещение, если плательщик уже соответствует установленным критериям?

       Рейтинг (0)
Комментарии (0)
# ссылка на вопрос

Сергій Тимошенко

Визначення відповідності платника критеріям, які дають право на отримання автоматичного бюджетного відшкодування податку на додану вартість, проводиться в автоматичному режимі протягом 15 календарних днів після граничного терміну подачі звітності. Повторного визначення відповідності платника таким критеріям за один і той же період діючим законодавством не передбачено.

Ті платники, які не відповідають критеріям автоматичного відшкодування, отримують бюджетне відшкодування у загальновстановленому порядку.

    Рейтиг (1)
Комментарии (0)
Комментарии отсутствуют

Оставьте Ваш комментарий:

Загружается...
абоненту
ПОДДЕРЖКА ОБНОВЛЕНИЯ ОБУЧАЮЩИЕ СЕМИНАРЫ
дилеру
УСЛОВИЯ СОТРУДНИЧЕСТВА ПОДДЕРЖКА ЗАЯВКА НА СОТРУДНИЧЕСТВО
Контакты ЛІГА:ЗАКОН
КАРТА ПОРТАЛА О КОМПАНИИ ОБРАТНАЯ СВЯЗЬ
Реклама
(044)538-01-02
© Інформаційне агентство "ЛІГА:ЗАКОН", 2010–2015.
© ТОВ "ЛІГА ЗАКОН", 2007–2015.
© ТОВ "Інформаційно-аналітичний центр "ЛІГА", 1991–2015.
Все права на материалы, размещенные на www.ligazakon.ua, охраняются в соответствии с законодательством Украины. Цитирование и использование любых материалов, размещенных на сайте www.ligazakon.ua, возможно только с письменного разрешения ООО «ЛИГА ЗАКОН», при этом гиперссылка (hyperlink) на www.ligazakon.ua обязательна.
Для иллюстрирования материалов и создания рекламных макетов используются фотоизображения и иллюстрации Thinkstock
bigmir)net