HTTP/1.1 200 OK Cache-Control: private Date: Sun, 02 Apr 2017 16:27:07 GMT Server: Microsoft-IIS/8.5 Content-Length: 94657 Content-Type: text/html; charset=utf-8 Client-Date: Sun, 02 Apr 2017 16:27:08 GMT Client-Peer: 77.88.196.108:80 Client-Response-Num: 1 Link: ; rel="stylesheet" Link: ; rel="shortcut icon" Link: ; rel="stylesheet" Link: ; rel="stylesheet" Link: ; rel="stylesheet" Set-Cookie: city=lisichansk; expires=Mon, 02-Apr-2018 16:27:07 GMT; path=/ Title: Єдина система місцевих петицій X-AspNet-Version: 4.0.30319 X-AspNetMvc-Version: 5.2 X-Meta-Description: Петиції до Лисичанської міської ради. Місто Лисичанськ X-Meta-Keywords: петиції, подання петицій, єдина система місцевих петицій, місцеве самоврядування X-Meta-Viewport: width=device-width, initial-scale=1 X-Powered-By: ASP.NET
This version of the page http://e-dem.in.ua/lisichansk (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-04-02. The original page over time could change.
Єдина система місцевих петицій

Єдина система

місцевих петицій

Ініціюй! Підтримуй! Впливай!

  • ТРИВАЄ ЗБІР ПІДПИСІВ
  • НА РОЗГЛЯДІ
  • З ВІДПОВІДЯМИ
  • УСІ

Оберіть вашу громаду

Скасувати
Львів
Дніпро
Луцьк
Вінниця
Тернопіль
Чернігів
Херсон
Хмельницький
Чернівці
Кропивницький
Суми
Львівська обласна рада
Волинська обласна рада
Житомирська обласна рада
Кіровоградська обласна рада
Хмельницька обласна рада
Полтавська обласна рада
Сумська обласна рада
Чернігівська обласна рада
Андрушівська районна рада
Бершадська районна рада
Володимир-Волинська районна рада
Баштанська районна рада
Балтська районна рада
+ ще 115 громад!
Вінницька область
Волинська область
Дніпропетровська область
Донецька область
Житомирська область
Закарпатська область
Запорізька область
Івано-Франківська область
Київська область
Кіровоградська область
Луганська область
Львівська область
Миколаївська область
Одеська область
Полтавська область
Рівненська область
Сумська область
Тернопільська область
Харківська область
Херсонська область
Хмельницька область
Черкаська область
Чернівецька область
Чернігівська область

Не знайшли свою громаду?
Тема звернення Підписали Залишилось
предпринятие всех возможных мер по сохранению и развитию городского (комунального) авто,-электротранспорта, разработка и внедрение в 2017 г. программы развития коммунального авто, -электротранспорта 137 41
Елементарний благоустрій міста 89 21
500-->250 79 23
Устройство места отдыха горожан на р. Северский донец 73 34
Городскому голове Лисичанска Сергею Шилину о расторжение контракта с руководителем предприятия находящемся в коммунальной собственности Лисичанска 73 34
Тема звернення Підписали Залишилось
предпринятие всех возможных мер по сохранению и развитию городского (комунального) авто,-электротранспорта, разработка и внедрение в 2017 г. программы развития коммунального авто, -электротранспорта 137 41
Устройство места отдыха горожан на р. Северский донец 73 34
Городскому голове Лисичанска Сергею Шилину о расторжение контракта с руководителем предприятия находящемся в коммунальной собственности Лисичанска 73 34
Тема звернення Підписали Залишилось
Переглянути усі петиції

Поки що жодна петиція не потрапила на розгляд

Перегляньте петиції та прискорте збір підписів

Остання відповідь

Безпритульні тварини

Показати повний зміст петиції

Відповідає:

ШИЛІН СЕРГІЙ ІВАНОВИЧ

Відповідно до статті 23 1 Закону України «Про звернення громадян» і Порядку розгляду електронних петицій, затвердженого рішенням Лисичанської міської ради від 28.04.2016р. №9/138 Лисичанською міською радою розглянута електронна петиція «Безпритульні тварини», яка була оприлюднена 8 грудня 2016р.
В даний час офіційна позиція нашого Уряду полягає в неухильному виконанні вимог Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» та дотримання принципів Європейської конвенції про захист домашніх тварин від 13 листопада 1987 року.
Закон України «Про захист тварин від жорстокого поводження» забороняє будь-які дії з ліквідації безпритульних тварин до появи реальної загрози життю людей. Головною вимогою законодавчого акту є гуманне ставлення до безпритульної тварини - її необхідно відловити, надати ветеринарну допомогу, знайти господарів, в разі відсутності таких, провести вакцинацію, стерилізацію, помістити в притулок або повернути в середовище проживання і тільки за висновком лікаря ветеринарної медицини можна провести евтаназію хворої або агресивної тварини.
Наказами Державного комітету ветеринарної медицини України від 15.10.2010 року №№ 438 та 439 визначені загальні та ветеринарно-санітарні вимоги, а також механізми організації робіт з утримання домашніх тварин у притулках. Проведення цих заходів вимагає значних капіталовкладень, крім того, за інформацією, наданою управлінням власності Лисичанської міської ради на теперішній час у власності територіальної громади м. Лисичанськ відсутні приміщення (будівлі), які б відповідали вимогам цих законодавчих актів.
Ще на початку 2016 року депутати Лисичанської міської ради звернулися до голови Луганської облдержадміністрації з пропозицією створити регіональний притулок для тварин, який би допоміг вирішити визначену проблему в містах Лисичанськ, Сєвєродонецьк та Рубіжне, оскільки окремо міські бюджети не мають коштів для створення і фінансування підприємства такого роду діяльності.
Розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 03.06.2016 № 316 затверджено Регіональну програму з охорони навколишнього природного середовища Луганської області на 2016-2018 роки, до якої включено заходи з будівництва та облаштування притулку для утримання безпритульних тварин для м. Сєвєродонецька за рахунок коштів державного бюджету у сумі 14 309, 446 тис. грн. До теперішнього часу кошти не виділялись.
Як було зазначено вище, крім утримання в притулках, регулювання чисельності тварин, що не утримуються людиною, але перебувають в умовах, повністю або частково створюваних діяльністю людини, здійснюється також методами біостерилізації, а в разі неможливості їх застосування - методами евтаназії.
Враховуючи вищезазначене, Ваша електронна петиція, яка оприлюднена 8 грудня 2016 року, щодо створення притулку для утримання безпритульних тварин на території громади м. Лисичанська на час доки не буде створено централізованого притулку для утримання безпритульних тварин мм. Сєвєродонецька, Лисичанська і Рубіжного та проведення заходів з регулювання кількості безпритульних тварин у м. Лисичанську була розглянута на позачерговому засіданні виконавчого комітету Лисичанської міської ради, яке відбулося 16.02.2017 року.
За результатами обговорення прийнято рішення доручити управлінню з виконання політики Лисичанської міської ради в галузі житлово-комунального господарства розробити проект Програми регулювання чисельності безпритульних тварин на території м. Лисичанськ на 2017 - 2020 роки та винести питання щодо створення притулку для утримання безпритульних тварин на території громади міста Лисичанськ на розгляд Лисичанської міської ради з попереднім розглядом на засіданні постійної комісії з питань розвитку міста в галузі житлово-комунального господарства, власності та земельних відносин.


Міський голова С.І.Шилін

Якимчук, 7-33-30
вик. Рябцев, 7-35-13

Станом на 2 квітня надано відповідь на 1 петицію Переглянути