HTTP/1.1 200 OK Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate, post-check=0, pre-check=0 Connection: close Date: Sat, 01 Apr 2017 10:19:47 GMT Pragma: no-cache Server: Apache/2.2.15 (CentOS) Content-Type: text/html; charset=utf-8 Expires: Wed, 17 Aug 2005 00:00:00 GMT Last-Modified: Sat, 01 Apr 2017 10:19:49 GMT Client-Date: Sat, 01 Apr 2017 10:21:41 GMT Client-Peer: 195.211.84.14:80 Client-Response-Num: 1 Client-Transfer-Encoding: chunked Content-Base: http://www.lvivport.com/daidzhest Link: ; rel="alternate"; title="RSS 2.0"; type="application/rss+xml" Link: ; rel="alternate"; title="Atom 1.0"; type="application/atom+xml" Link: ; rel="shortcut icon"; type="image/vnd.microsoft.icon" Link: ; rel="shortcut icon"; type="image/vnd.microsoft.icon" Link: ; rel="search"; title="Пошук lvivport.com"; type="application/opensearchdescription+xml" Link: ; rel="stylesheet"; type="text/css" Link: ; rel="stylesheet"; type="text/css" Link: ; rel="stylesheet"; type="text/css" Link: ; rel="stylesheet"; type="text/css" Link: ; rel="stylesheet"; type="text/css" Link: ; rel="stylesheet"; type="text/css" Link: ; rel="stylesheet"; type="text/css" Link: ; rel="stylesheet"; type="text/css" Link: ; rel="stylesheet"; type="text/css" Link: ; rel="stylesheet"; type="text/css" Link: ; rel="stylesheet"; type="text/css" Link: ; rel="stylesheet"; type="text/css" Link: ; rel="stylesheet"; type="text/css" Link: ; rel="stylesheet"; type="text/css" Link: ; rel="stylesheet"; type="text/css" Link: ; media="(max-width: 1230px)"; rel="stylesheet" Link: ; media="(max-width: 1030px)"; rel="stylesheet" Link: ; media="(max-width: 820px)"; rel="stylesheet" Link: ; media="(max-width: 580px)"; rel="stylesheet" Link: ; rel="stylesheet" P3P: CP="NOI ADM DEV PSAi COM NAV OUR OTRo STP IND DEM" Set-Cookie: 084cf2ce4ce2426466489e3b2632dd7a=5km951hfmgi1p3mbuoo83aa9e1; path=/; HttpOnly Title: Дайджест — lvivport.com X-Logged-In: False X-Meta-Description: Львівські новини і форуми X-Meta-Twitter-Card: X-Meta-Twitter-Description: X-Meta-Twitter-Domain: X-Meta-Twitter-Image-Src: X-Meta-Twitter-Site: X-Meta-Twitter-Title: X-Meta-Viewport: width=device-width, initial-scale=1, maximum-scale=2.0 X-Meta-Yandex-Verification: 7c4e0ca837e76da2 X-Powered-By: PHP/5.5.37 X-UA-Compatible: IE=Edge,chrome=1
This version of the page http://www.lvivport.com/daidzhest (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-04-01. The original page over time could change.
Дайджест — lvivport.com
lviv.tv
Menu

Україна на порозі D- Епідемії

  • Джерело: lvivport

До Києва приїхали найвідоміші у світі спеціалісти з питань боротьби з дефіцитом вітаміну D, щоб поділитись з українськими лікарями інструментами виходу із проблемної ситуації

Фіат Скудо прагне виділитися

  • Джерело: lvivport

Fiat Scudo є результатом спільної роботи автовиробників Peugeot та Citroen. Також, в результаті цієї співпраці з’явились фургони Expert та Dispatch - хоча ці три автомобілі досить різнопланові.

Які хвороби може попередити фітнес-браслет

  • Джерело: lvivport

Спортивний браслет має багато корисних опцій. З його допомогою зручно відстежувати щоденну активність і, якщо потрібно, збільшувати чи зменшувати її.

Портативні колонки виходять за межі можливого

  • Джерело: lvivport

Уже давно минув час, коли безпровідна акустика використовувалась тільки для слухання музики. Сучасні колонки здатні на більше. Наприклад, замінити загублену в дитинстві улюблену іграшку чи навіть... поговорити зі своїм власником.

Люба, я не знаю, що я зробив, але я був не правий!

  • Джерело: lvivport

Я часто попадаюсь на преступлениях: то не замечу, что оттенок волос Любимой изменился на 0,035%, то (даже говорить о таком страшно) поставлю лайк другой даме. А еще могу забыть, что вот именно в этот день, в 12.24, я впервые поцеловал ее в шею год назад.

Любителі "глибокодумних" цитат у соцмережах володіють низьким рівнем інтелекту

  • Джерело: lvivport

Британські вчені експериментальним шляхом визначили, що любителі вивішувати в соціальних мережах "глибокодумні" вислови на тлі пейзажів володіють низьким рівнем інтелекту і частіше вірять у паранормальні явища і теорії змови.

Виправляємо 15 помилок в харчуванні і спалюванні жиру

  • Джерело: lvivport

1. Худнути локально, частинами - неможливо! Ні, живіт окремо не схудне, скільки прицільно "на прес" не працюй. І внутрішня сторона стегон теж.

Відомий кухар довів в суді, що в McDonald's їсти не можна

  • Джерело: lvivport

Всесвітньо відомий шеф-кухар Джеймі Олівер виграв суд проти найбільшої мережі швидкого харчування у світі. Шеф відкрив жахливу правду про те, з чого ж насправді готується дуже смачне м'ясо для гамбургерів і нагетсів.

Історична посадка

  • Джерело: lvivport

Приватна аерокосмічна компанія Blue Origin, яку заснував власник Амазону Джефф Безос, зробила без перебільшення прорив. Вони запустили на висоту понад 100 кілометрів свій космічний корабель New Shepard і успішно повернули його на Землю повністю, в тому числі і ступінь з допомогою вертикальної посадки. Поки що з такої висоти це не вдавалося зробити нікому. 

20 найвірусніших рекламних роликів 2015 року

  • Джерело: lvivport

Хоча рік іще не закінчився, рекламне видання Adweek уже опублікувало підбірку з 20 найвірусніших рекламних відеороликів на Youtube, знятих в 2015 році. Місця в "хіт-параді" розподілені за поширеннями (за кількістю людей, які поділилися роликами у соцмережах).

Ветеринари просять не лякати котів огірками!

  • Джерело: lvivport

На цьому тижні в інтернеті стали набирати популярності відеоролики, де кішки сильно лякаються і підстрибують від страху, несподівано помічаючи поряд з собою огірок, який поклав господар. 

Працювати не виходячи з дому: поради для початківців

  • Джерело: lvivport

В наш складний час дуже важливо почувати себе захищеним в фінансовому плані. Більшість із нас мінімум вісім годин проводять на стаціонарній роботі, виконуючи нескінченні завдання начальників. Часто така праця не приносить належного доходу, а про задоволення взагалі не йде мова. Деякі працівники на робочому місці просто вбивають час, а могли б заробляти дійсно гідні гроші, навіть не виходячи зі свого дому.

Життя за "двадцятку": чому потрібно зменшити "дозволене" перевищення швидкості

  • Джерело: Богдан Аганін, Григорій Мельничук

Україна має всі передумови для скорочення "безкарного ліміту" перевищення швидкості на дорогах.

Вже багато років як в експертному, так і в водійському середовищі йде жвава дискусія на тему "дозволеного" перевищення швидкості. Мова про відсутність відповідальності за перевищення обмежень швидкості не більше ніж на 20 км/год.

Тобто водій, рухаючись зі швидкістю, наприклад, 60 кілометрів на годину, має можливість збільшити її майже на третину – та уникнути накладання санкцій за 122-ю статтею Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Враховуючи ж, що сучасні автомобілі обладнані досить точними спідометрами, водії свідомо перевищують швидкість на 18-19 км/год, будучи впевненими в своїй безкарності.

Історія: як з'явився дозвіл на порушення

Аби краще розуміти, звідки взялася "двадцятка", повернемось у 1980-ті, коли ДАІ МВС СРСР почало застосовувати вимірювачі швидкості "Бар'єр 2М".

Прилад генерував СВЧ-сигнал і на відстані до 300-х метрів міг визначити швидкість зустрічного автомобіля. До цього, інспектор дорожнього нагляду оцінював швидкість руху автомобіля виключно "на око" – або, як писали в протоколах, "візуальним шляхом".

Коли машин було мало і швидкості невеликі – це було некритично. Однак коли з середині 1960-х в СРСР почали масово виробляти легкові автівки, їхня кількість на дорогах суттєво зросла. А разом з нею – і кількість трагічних ДТП, коли люди гинули цілими родинами.

Тоді керівництво МВС прийняло рішення про технічне переозброєння підрозділів дорожнього нагляду: у ДАІ з'явились не тільки радари швидкості та алкотестери, але й навіть гелікоптери МІ-2, які патрулювали траси та сповіщали стаціонарні пости про порушників.

Ще з тих часів серед водіїв ходила легенда, що при регулюванні спідометрів радянських автомобілів було закладено завищення швидкості на шістнадцять кілометрів на годину. Тобто, якщо людина бачила на спідометрі цифру – 60, насправді вона їхала зі швидкістю близько 45 км/год.

Так це чи ні – точно невідомо. Але для регулювання роботи механічного приводу спідометру водії використовували секундомір та телеграфні стовпи, відстань між якими точно складала 50 метрів.

ЧИТАЙ ТАКОЖ

50 по місту. Як можуть виграти всі

Після набуття Україною незалежності правова обізнаність учасників дорожнього руху суттєво зросла. У судах почали масово оскаржуватись протоколи по швидкості, з'явилась норма про перевищення обмежень – як певна преференція для водіїв.

Це було викликано передусім чималою кількістю виявлених фактів відвертого та безкарного шахрайства з боку деяких інспекторів ДАІ, які могли налаштувати радари так, як їм було треба, та маніпулювали показниками швидкості в залежності від платоспроможності порушника.

Чи потрібна ця різниця зараз?

Давайте будемо відверті – на сьогодні в Україні відсутня дієва комплексна система контролю за швидкістю.

На озброєнні Державтоінспекції, яка доживає останні дні, знаходяться різнокаліберні прилади, починаючи від старих "фенів" та закінчуючи сучасними "Аренами" та "Гарпунами". Проте їх потенціал в превентивних заходах зі зниження аварійності використовується лише на чверть.

Адже до останнього часу були відсутні законодавчі підґрунтя використання автоматичної фото-відеофіксації правопорушень, а наша держава була єдиною країною в Європі, яка не мала цього інструменту в системі безпеки руху.

Серед фахівців думки розділились.

Хтось вважає доречним норму про "безкарну двадцятку" залишити, з огляду на потребу водіям мати запас швидкості для виконання обгону на трасі. Деякі натякають на те, що сучасні дороги та сучасні автівки "мають право їздити швидше".

На противагу їм, інші експерти, захищаючи права пішоходів та велосипедистів, вважають сучасне регулювання швидкісних режимів надто лібералізованим, тому виступають за ліквідацію законодавчих люфтів для джерел підвищеної небезпеки, якими є автомобілі.

Але насправді, коли деякими київськими вулицями в теплу пору року офіційно дозволено їздити зі швидкістю 99 кілометрів на годину (80+19), імовірність пригод зростає в рази, що й підтверджують цифри статистики.

Тільки за першу половину 2015 року у Києві через чинник швидкості скоєно 105 ДТП, в яких 9 осіб загинуло, а 160 дістали поранення.

Дослідження свідчать, що при зіткненнях автомобіля з пішоходом чи велосипедистом на швидкості 30 км/год імовірність їх виживання складає понад 90%, тоді як при швидкості 60 км/год вже ймовірність смертельного випадку становить понад 90%.

Коли ж на міських вулицях 60 км/год є "стандартною" швидкістю – "дозволені" у місті 79 км/год майже не залишають шансів вижити найбільш незахищеним учасникам дорожнього руху.

З 7 листопада в Україні нарешті законодавчо дозволена автоматизована система швидкісного нагляду та документування правопорушень.

З моменту, коли вона по-справжньому запрацює, – водії, які були вимушені перевищити швидкість через об'єктивні обставини, зможуть оскаржувати винесені постави. А ті, хто багатіє думкою, що наявність автомобілю – це соціальна преференція, а не додаткова відповідальність – будуть більш обачними у виборі швидкості.

Ці фактори, помножені на реорганізацію органів дорожнього нагляду, є передумовою до перегляду норми про безкарний ліміт перевищення швидкості.

Яким має бути рішення?

Найближча до нашої ситуація зараз є в Росії, де також відбувається дискусія стосовно "дозволеного" перевищення швидкості.

Декілька років тому там діяв "безкарний" ліміт у 10 км/год, але у вересні 2013 року під тиском автомобільного лобі було повернуто ті ж 20 км/год, що зараз діють в Україні.

Результат – збільшення кількості ДТП, особливо за участі пішоходів. Тож уряд виступив з ініціативою повернутися до ліміту у 10 км/год. Дискусія триває ще з 2014 року, адже ініціатива поки не отримала підтримку у Держдумі через побоювання з боку парламентарів різкого збільшення кількості штрафів та збільшення рівня корупції.

У багатьох європейських країнах ліміти ще нижчі – це і 3-5 км/год, і навіть 1 км/год. Адже за умов використання для фото-відеофіксації порушень сучасних вимірювальних пристроїв є можливість визначати швидкість досить точно – а, отже, і встановлювати швидкісні режими на вулицях і дорогах відповідно до реальних потреб, без огляду на "бонусні кілометри".

Однак окрім механічного зменшення безкарного ліміту, є й інший підхід – встановити не абсолютне, а відносне значення дозволеного перевищення швидкості – наприклад, на рівні 10 відсотків.

Таким чином, у містах, де найбільше пригод з пішоходами та велосипедистами, це буде 5-6 км/год, а у житлових і пішохідних зонах – 2-3 км/год.

Справді, це більш доречно, адже за нинішнього ліміту 20 км/год у місті фактична швидкість – до 79 км/год, тоді як при відсотковому ліміті – 65-66 км/год.

При цьому як на заміських автомагістралях, де справді водії можуть мати потребу у швидкісному "запасі" для виконання обгонів, це вже 9-13 км/год, що цілком достатньо для безпечного виконання маневрів.

Богдан Аганін, експерт з безпеки дорожнього руху, Григорій Мельничук, співкоординатор Ради з урбаністики Києва, спеціально для УП.Життя

Фото: Автоцентр

Як зберегти здорову спину при сидячій роботі

  • Джерело: lvivport

Як зберегти правильну поставу тому, хто часто сидить за комп'ютером?

Вчені довели, що депресія руйнує пам'ять

  • Джерело: lvivport

Вчені з Техаського університету в Далласі виявили, що депресія і постійні негативні думки дуже сильно погіршують робочу пам'ять. Фахівці також продемонстрували, що подібні депресивні роздуми максимально руйнують розумові процеси, саме передуючи процесу запам'ятовування. Про це пише видання наукове The Journal of Affective Disorders.

Що робити з головним болем?

  • Джерело: lvivport

Причинами головного болю є порушення внутрішньочерепного кровообігу (наприклад, при мігрені), підвищення артеріального тиску, надлишок або застій крові або, навпаки, недокрів'я мозку, накопичення в крові продуктів обміну при простудних і вірусних захворюваннях.  Нижче - рецепти народної медицини проти головного болю.

Ковбаса вбиває!

  • Джерело: lvivport

Всесвітня Організація Охорони Здоров'я (ВООЗ) офіційно визнала перероблені м'ясні вироби (ті, що зазнали копчення, витримки, додавання консервантів або засолювання) - канцерогенними.

15 листопад Земля на півмісяця зануриться в повну темряву

  • Джерело: lvivport

Американські фахівці попереджають світ про наближення незвичного космічного феномену, внаслідок якого наша рідна планета на цілих два тижні може опинитися в непроглядній темряві. Трапиться це 15 листопада 2015 в 3:00 ночі через те, що Сонце може потьмяніти. І що таке в давнину, мовляв, вже бувало.

Не можете заснути? Вимкніть ноутбук!

  • Джерело: Львівська Пошта

Голубе світло, яке випромінюють лептопи, перешкоджає здоровому сну

Google робить із нас всезнайок?

  • Джерело: lvivport

Інтернет створює ілюзію знань, переконує, що ми розумніші, ніж насправді. На щастя, є можливість позбутися цієї небезпечної самовпевненості, пише психолог Том Стаффорд.

lvivport.com © 2004-2013

Використання матеріалів, розміщених на сайтах холдингу можливе виключно за умови посилання на джерело. Агенція не несе відповідальності за матеріали, розміщені відвідувачами сайтів. У випадку виявлення на сайтах холдингу матеріалів, що порушують авторські права або інші нормативно-правові акти України, повідомте про такі факти адміністрацію.

lvivport.com

  • Про нас
  • Веб-дизайн
  • Реклама
  • Контактна інформація

Наші проекти

  • Львівський форум
  • Дівочі посиденьки
  • Львівський VW-Клуб
  • Каталог львівських сайтів
  • Авто-порт

Слідкуйте за нами

  • Ми у Facebook
  • Ми у Твітері
  • Ми у RSS



Ми слідкуємо за сайтами

ZIK

Львівська газета

Новий Погляд

Львівська Пошта

Вголос

 

2013 © Зроблено в lvivport.com