HTTP/1.1 200 OK Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate, post-check=0, pre-check=0 Connection: close Date: Sun, 26 Mar 2017 14:35:06 GMT Pragma: no-cache Server: nginx Content-Type: text/html; charset=utf-8 Expires: Mon, 1 Jan 2001 00:00:00 GMT Last-Modified: Sun, 26 Mar 2017 14:35:06 GMT Client-Date: Sun, 26 Mar 2017 14:35:06 GMT Client-Peer: 185.68.16.23:80 Client-Response-Num: 1 Client-Transfer-Encoding: chunked Content-Base: http://www.bizreliz.com/politika/ Link: ; rel="alternate"; title="RSS 2.0"; type="application/rss+xml" Link: ; rel="alternate"; title="Atom 1.0"; type="application/atom+xml" Link: ; rel="shortcut icon"; type="image/x-icon" Link: ; rel="stylesheet"; type="text/css" Link: ; rel="shortcut icon" Link: ; rel="stylesheet"; type="text/css" Link: ; rel="stylesheet"; type="text/css" Link: ; media="all"; rel="stylesheet"; type="text/css" Link: ; media="all"; rel="stylesheet"; type="text/css" Link: ; media="all"; rel="stylesheet"; type="text/css" Link: ; media="all"; rel="stylesheet"; type="text/css" Link: ; media="all"; rel="stylesheet"; type="text/css" Link: ; media="all"; rel="stylesheet"; type="text/css" Link: ; media="all"; rel="stylesheet"; type="text/css" Link: ; media="all"; rel="stylesheet"; type="text/css" Link: ; media="all"; rel="stylesheet"; type="text/css" Link: ; media="all"; rel="stylesheet"; type="text/css" P3P: CP="NOI ADM DEV PSAi COM NAV OUR OTRo STP IND DEM" Set-Cookie: 596e3e72f4e057c2c63cabf07ad9c91a=0pot9b0baiktcala7mhhmlb1t6; path=/ Title: Політика X-Meta-Description: bizreliz.com, bizreliz.info, news, новости, новини, бізреліз, бизрелиз X-Meta-Keywords: bizreliz.com, bizreliz.info, IT, news, новости, новини, бізреліз, бизрелиз X-Meta-Robots: index, follow
This version of the page http://www.bizreliz.com/politika/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-03-26. The original page over time could change.
Політика

Політика

Резолюція з'їзду Самопомочі

Усвідомлюючи, що Україна стоїть перед загрозою колонізації з боку Росії не лише через збройну агресію, але також через:

економічну залежність від Росії та торгівлю з окупованими Росією територіями;
відсутність як на міжнародному, так і на національному рівні визнання окупації Росією території України, що підриває конституційний лад України, ставить під загрозу законність дій Збройних Сил України і принижує українського солдата;
незрілі державні інститути, уражені корупцією і політичним впливом держави-окупанта;
знищення фінансової децентралізації і приниження гідності громад, які є основою української нації,

«Самопоміч» вважає, що єдиний шлях для збереження української державності – це опір колонізації.

У зв’язку з цим, «Самопоміч» вимагає від Верховної Ради, Президента та Кабінету Міністрів України:

1. Прийняти закон про тимчасово окуповану територію України, який має гарантувати:
✔️ припинення торгівлі з окупованими територіями;
✔️ захист професійної гідності українських військових та їх обов’язку захищати народ і Конституцію;
✔️ збереження інституційної держави і конституційного ладу.

2. Відмовитися від тоталітарної практики руйнування місцевого самоврядування, повернути і розвивати фінансову спроможність українських громад.

3. Запобігти подальшому відтворенню політичної корупції, гарантувати відповідальність за політичну корупцію та незаконне збагачення, зокрема шляхом:
✔️ ухвалення нового закону про вибори до Верховної Ради України на пропорційній основі з відкритими списками;
✔️ ухвалення закону про антикорупційний суд;
✔️ встановлення вимоги пояснення майна для кожного кандидата в народні депутати та кандидатів в президенти.

«Самопоміч» також звертає увагу міжнародних партнерів на те, що визнання російської окупації, фактична та юридична блокада торгівлі з окупованими територіями, посилення українських громад та невідворотність покарання за корупцію сьогодні є запорукою збереження української державності.

Водночас незалежна та інституційно сильна українська держава є найкращим партнером для подолання російської агресії і відновлення світової безпеки, збереження та гармонії світового ладу

У Новий рік - з ЄвроОптимізмом!

Міжфракційне об'єднання "ЄвроОптимісти" звітували про свою роботу. Цей звіт не про інституції, він про людей - з таких слів розпочав свою промову представник  ЄвроОптистів Олексій Мушак під час презентації річного звіту міжфракційного об’єдання, що відбулося 26 грудня, в УКМЦ. Він наголосив, що у 2017-му динаміка реформ знизиться, тому основним завданням МФО на наступний рік буде продовження боротьби за необхідні країні зміни.

В рамках заходу члени МФО відзвітували про основні напрями роботи, результати роботи в цифрах та про перемоги на шляху до європейської країни.

”Не всі ЄвроОптимісти голосують однаково, але є спільними цілі, зокрема є спільним вирішення проблеми недотримання регламенту”, - зауважив народний обранець Іван Крулько і додав, що міжфракційне об’єднання продовжує боротися з практикою “кнопкодавства” та зосередило увагу на процедурах забезпечення доступу до інформації про діяльність парламенту, його органів та народних депутатів України

На презентації були виокремлені і основні законодавчі ініціативи у сфері економіки. Так, депутат Вікторія Пташник наголосила, що країна вимагає створення умов для розвитку середнього бізнесу, саме тому члени МФО зосередили увагу на покращення бізнес-клімату в Україні. “Ми підтримуємо найпрогресивніші закони у сфері економіки. Наша мета - домогтися лібералізації валютного регулювання.

Також депутати зосередили увагу на налагодженні парламентської дипломатії та на внутрішній комунікації. “Наше МФО є уособленням того, як люди з різними політичними поглядами можуть домовлятися та співпрацювати для досягнення спільної мети”, - зазначив Народний депутат України Олексій Рябчин. За його словами, цей звіт може стати непоганим посібником для молодих політиків, як стратегія поступового впровадження змін, так і набором практичних уроків, що основані на перемогах та поразках.

Підводячи підсумки, депутат Олена Сотник зазначила, що на фінальній стадії допрацювання знаходяться 12 законопроектів, які фокусують увагу на сфері енергетичної безпеки, транскордонної співпраці та оборонної сфери, туризму, державної служби, сфери європейської інтеграції тощо. “На наступний рік ми плануємо зареєструвати їх та просувати у парламенті” - підкреслила  народний обранець.

Вона зазначила, що основна місія, яку переслідує МФО - це демонстрація того, що політики можуть бути іншими, молодими та прогресивними, сповненими ідей. “Я вважаю, що ми маємо створити умови для того, щоб політики нової генерації   в майбутньому досягли критичної маси у складі Верховної Ради України - 50 %”, - закінчуючи свою доповідь підсумувала вона.

Бюджет забув простих людей

За словами керівника фракції «Об’єднання «Самопоміч» Олега Березюка, прийнятий вночі бюджет країни за своєю природою є олігархічним та на 80% обслуговує комерційні клани, а не служить розвитку країни.

«Бюджет у будь-якому випадку був би прийнятий, адже в парламенті існує олігархічна коаліція, яка складається не з двох, а мінімум з чотирьох фракцій та олігархічних груп», – наголошує Олег Березюк.

Однак завдяки роботі фракції «Об’єднання «Самопоміч» у цьому документі все ж з’явились важливі речі, що дозволяють країні розвиватись:

депутати «Самопомочі» відстояли збереження механізму прямого розподілу акцизного податку на місця, аби дати можливість самостійно розвиватись громадам та органам місцевого самоврядування;

за участю фракції запропоновано альтернативу спецрежиму оподаткування для сільськогосподарських виробників у вигляді прямої дотації для підприємців агропромислового комплексу залежно від суми сплаченого ними ПДВ;

поправками «Самопомочі» усунуто вплив підвищення мінімальної заробітної плати на зростання тих чи інших платежів або показників як, наприклад, судовий збір чи штрафи. Однак негативним є той факт, що поправки проти зростання єдиного податку для ФОПів 2-ї групи були відхилені.

Окрім того, за поданням уряду в податковій сфері запроваджено єдиний реєстр заяв про відшкодування ПДВ, який робить цю процедуру прозорою та зменшує корупційні зловживання з боку ДФС.

«У той же час більшість норм цього бюджету служить олігархічній системі, саме тому депутати фракції переважно не підтримували його на голосуванні», – зазначає Олег Березюк.

Найсуттєвіші недоліки документа, на яких наголошує фракція «Об’єднання «Самопоміч»:

парламент успішно пролобіював інтереси «Укрнафти», зменшивши майже вдвічі розмір ренти за видобуток нафти;

були внесені зміни в оподаткування лотерейного бізнесу, які втричі зменшать надходження в бюджет від цієї прибуткової галузі;

– у Податковому кодексі є норми щодо платників, які здійснюють свою діяльність на окупованих територіях та, можливо, фінансують терористів.

Це може бути першим тривожним сигналом початку економічної реінтеграції окупованих територій в живе тіло країни;

були проігноровані пропозиції фракції та подовжено функції ДФС як карального органу, не дозволено передачу баз даних фіскальної служби до Міністерства фінансів. Окрім того, уряд не вносить на голосування законопроект про створення Фінансової поліції, хоча він розроблений та саме від набуття чинності цього закону залежить ліквідація податкової міліції;

пограбовано місцеві бюджети та зроблено крок назад у фінансовій децентралізації. Так, витрати на оплату житлово-комунальних послуг та заробітну плату непрофільних працівників закладів медицини та освіти перекладені на плечі місцевих бюджетів, внаслідок чого суттєво скоротяться бюджети розвитку великих міст, а невеликі міста, селища та громади ризикують взагалі залишитись без коштів на розвиток.

Голова фракції наголошує: «Бюджет країнице документ, який складають не в кабінетах на Грушевського, а у маєтках олігархів. І численні порушення регламенту та законодавства при голосуванні за зміни до Бюджетного та Податкового кодексівще одне підтвердження того олігархічного вогню, в якому горить Україна», – підсумовує Олег Березюк.

Рятуйте референдум!

На національному форумі «Рятуйте референдум»  було розглянуто аспекти та наслідки неконституційного Закону України «Про всеукраїнський референдум» та звернено увагу учасників на можливість маніпулювання думкою українського суспільства збоку влади.

Під час першої панелі експерти розповіли, як екс-президенту Януковичу вдалося «протягнути» Закон у 2012 році та які загрози він становить для громадськості як тоді, так і наразі. Також було розглянуто закордонний досвід врегулювання інституту референдуму та як інші країни змогли подолати дану проблему.

Володимир Шаповал, суддя КСУ у відставці:«Цей Закон у листопаді 2012 року був ухвалений, бо екс-президент Янукович мав багато комплексів, серед яких найгіршийце комплекс його неповноцінності».

Світлана Заліщук,народний депутат України, звернула увагу на те, що «політична відповідальність, як за прийняття будь-якого закону, так і загалом, лежить не тільки на конкретних персоналіях чи людях, які займають посади. Йдеться про відповідальність громадськості, і якщо вона обрала конкретних осіб, то у випадку прийняття ними кожного важливого політико-владного рішення, українці повинні стежити за цим».

Ігор КоліушкоГолова правління Центру політико-правових реформ, зауважив, що небезпека, яка сьогодні стоїть перед українським суспільством, пов’язана з загрозами, які несе неконституційний Закон «Про всеукраїнський референдум». Також він звернув увагу на неконституційний порядок зміни Конституції, що міститься в Законі, та необхідність швидкого його скасування.

Леонід Ємець,народний депутат України, оприлюднив заяву від міжфракційного об'єднання "ЄвроОптимісти". Він наголосив на необхідності прийняття нового закону, який не суперечитиме Конституції  та по-справжньому зможе встановити демократичну процедуру проведення референдумів.

Друга панель була присвячена тому, як можна змінити законодавство про референдум. Світлана Конончук, виконавчий директор УНЦПД, представник IFESУкраїна Денис Ковриженко та координатор руху "Простір свободи"Тарас Шамайда обговорили умови зміни законодавства та необхідні шляхи для вирішення цього питання. Висновок: для ефективної взаємодії влади та суспільства, необхідно розробити чіткий механізм контролю та примусу влади виконувати те, що буде на користь українцям, а не їй самій. Крім цього, потрібно публічно висвітлювати питання, щоб кожен громадянин України зміг орієнтуватися, коли його голос використовують і яким чином цього уникати

Після дискусії серед учасників було проведено референдум, аби кожен міг відчути, що таке свідоме маніпулювання законом. Використовуючи слова, на які звернена основна увага громадянина, влада цим користується, а виборець не усвідомлює помилку, якої припускається.

Юлія Кириченко, керівник проектів з питань конституційного права Центру політико-правових реформ, роз’яснила, що мета проведення цього власного референдуму на форумі  – просвітницька. І заключила, що влада, послуговуючись своїми інтересами, за 2 роки так і не змогла ухвалити нову редакцію Закону «Про всеукраїнський референдум», тому головна мета громадськостізараз її до цього змусити. Саме тому і було проведено форум «Рятуйте референдум».  

За результатами форуму, учасниками розроблено заяву, з якою вони звернуться до Верховної Ради України з вимогою прийняти новий Закон“Про всеукраїнський референдум”, до Президента - проявити лідерство, а до Конституційного Суду - визнати закон неконституційним.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Збитки в АПК через популістів

В УКАБі відзначають, що ухвалення законопроекту №5300 про додатковий митний збір на експорт, остаточно зруйнує інвестиційний клімат України та може позбавити АПК 1,2 млрд дол. США інвестицій щорічно.

Внесення змін до чинного законодавства було ініційовано групою депутатів від Радикальної Партії України, серед яких і керівник партійного осередку Олег Ляшко.Законопроектом №5300 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо відродження тваринництва і розвитку сільськогосподарського підприємництва на селі»пропонується запровадження додаткового експортного мита на 60% українського аграрного експорту. Законопроект №5300 передбачає внесення в 9 статтю Податкового кодексу України додаткового митного збору (аграрно-сировинної збір), яким обкладаються компанії, що здійснюють експорт сільгосппродукції.

Обґрунтувати даний законопроект намагаються необхідністю державної підтримки тваринництва, проте в самому тексті законопроекту нічого не зазначено про те, що кошти мають бути використані на підтримку АПК.Згідно з текстом пояснювальної записки, основна мета внесення вищевказаних змін до Законупідтримка індивідуальних і малих господарств. Планується, що податкова ставка складе 3%. 

Такі законодавчі ініціативи завжди негативно сприймаються інвесторами та спричиняють відтік капіталу з країни. За оцінками УКАБ, введення експортного мита у розмірі 3% призведе до зниження рентабельності виробництва зернових на 5%. В той же час, більшість інвестицій, пов’язаних з агросектором, наразі спрямовані на логістично-інфраструктурні проекти, що забезпечують експорт. Вони мають довгий термін окупності та низький рівень рентабельності. Тому ведення додаткових експортних мит на продукцію АПК може зробити інвестиції в такі проекти непривабливими.

«У 2016 році прямі іноземні інвестиції в сільське господарство, порівняно з минулим роком, зросли на 39% і навіть перевищили докризові показники. Проте, експортне мито на продукцію АПК, яке намагаються приховати за назвою «аграрно-сировинний збір» може повернути стан справ до рівня 2014 року, коли через політичну, економічну кризу та початок військового конфлікту були призупинені всі інвестиційні проекти, а агросектор залишився практично без фінансування», - відзначив Тарас Висоцький, генеральний директор Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу».

Держава

  • Резолюція з'їзду Самопомочі
  • VI Форум з питань конкуренції
  • Міжнародні премії "Людина року"
  • У Новий рік - з ЄвроОптимізмом!

Соцiум

  • Футболістів одягнуть у JOMA
  • Ушанування лауреатів Людини року
  • "Людина року - 2016" - Митці
  • Номінація "Нова генерація року"

 

Коментарі

Седрик Германн: "В Україні низький рівень агрострахування"
15.03.2017
Агрострахування наразі залишається мало запитаним серед українських... Подробнее...
Хен Ліхтенштейн:"Сільське господарство - складний бізнес"
14.03.2016
Президент і Генеральний директор компанії Adama Agricultural Solutions Хен Ліхтенштейн... Подробнее...
Гжегож Гайда:"Житлова реформа хворіє на популізм"
11.03.2016
Чи повинна держава ремонтувати будинки в приватній власності? Відповідь на таке... Подробнее...

 

Новини у фотографіях 

http://www.bizreliz.com/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/539601_MG_2234.JPG

Повнолітня "Людина року"

Цієї весни на всіх, причетних до створення загальнонаціональної програми «ЛЮДИНА РОКУ», на її незмінних друзів і прихильників чекає подвійне свято. По-перше, це урочисте дійство вшанування переможців і володарів титулу «ЛЮДИНА РОКУ-2011», See details

http://www.bizreliz.com/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/134157bilyk_.jpeg

Перша музична премія "Yuna"

 8 лютого 2012 року в НПМ «Україна», відбулась перша щорічна музична премія YUNA – національна церемонія нагородження найкращих в музичній сфері. Перша церемонія нагородження премії «Yuna» відзначила найкращих діячів музичного мистецтва See details

http://www.bizreliz.com/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/508028marafon_058.JPG

Найдовший телемарафон

З 5:30 29 березня  до 19:30 2 квітня 2012 року в он-лайн трансляції на сайті та в ефірі Першого Національного й ТРК «Ера»  тривав телемарафон «Пісня об’єднує нас!», який зробив See details

http://www.bizreliz.com/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/784436bovych_.jpg

Язичницькі символи Бовича

Понад 80 робіт, вирізьблених з дерева та присвячених прадавній язичницькій  та християнській духовності українців, покажуть у Києві з 5 по 17 квітня. Виставка «Дідизна», на якій будуть представлені твори одного з See details

http://www.bizreliz.com/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/565483fashion_04.JPG

Український EuroFashion

19 березня показом колекцій України та Іспанії відкрився проект EuroFashion ювілейного UFW. З цього показу стартував унікальний проект «модної» Європи, присвячений проведенню в Україні Євро-2012. Окрім численних гостей, показ відвідали See details

http://www.bizreliz.com/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/795012Devid_Spryit_Stefan_Kaltemberger.jpg

Презентация ультрабуков в Киеве

Одна из самых ожидаемых новинок первого квартала 2012 года, ультрабук Dell XPS 13 был презентован в культурно-развлекательном центре ATMASFERA 360. В атмосфере технологий третьего тысячелетия звезду ультрабука Dell XPS 13 в See details

http://www.bizreliz.com/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/134095hluschenko_.jpg

Графика Николая Глущенко

С 6 по 18 апреля 2012 года в залах Киевского национального музея русского искусства пройдет выставка коллекции графики 1930 – 1970-х гг. выдающегося  украинского художника, непревзойденного колориста – Николая Глущенко. See details

http://www.bizreliz.com/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/841692mak_donaldz_.JPG

Стояти за касою не просто...

11 листопада 2012 року відомі українські спортсмени, музиканти та громадські діячі відвідали МакДональдз на Хрещатику в Києві, де взяли участь у цьогорічній благодійній акції «День Щастя». Кожен небайдужий може також See details

http://www.bizreliz.com/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/377310RadissonBluHotelKyivPodil_.JPG

На древнем Подоле - новый Radisson

The Rezidor Hotel Group, одна из наиболее динамично развивающихся компаний в мировой гостиничной индустрии, входящая в составTheCarlsonRezidorHotelGroup, открыла второй отельв Киеве– Radisson Blu Hotel Kiev, Podil. Новая гостиница на 164 See details

http://www.bizreliz.com/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/699123lg_tv_.jpg

Перший у світі 84-дюймовий телевізор

Компанія LG Electronics спільно з мережею магазинів побутової техніки COMFY представила перший у світі 84-дюймовий CINEMA 3D Ultra HD телевізор на українському ринку. CINEMA 3D Ultra HD телевізор LG був уперше See details

http://www.bizreliz.com/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/550710576_predTalant.JPG

Мастера предпринимательства

Компания «Эмвей Украина» вместе с Украинским союзом промышленников и предпринимателей открыла «Мастерскую предпринимательства». 16 ноября 2012 года прошла конференция «Мастерская предпринимательства». В рамках конференции состоялось три события: награждение победительниц первого национального See details

http://www.bizreliz.com/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/113953pampers_.jpg

Тато-мама

30 января 2013 г. в научно-развлекательном центре «Атмасфера» в Киеве прошел первый всеукраинский Trendy Mama Forum, посвященный самым актуальным трендам и инновациям в уходе за малышами. Послушать экспертов и известных See details

Партнери

 

Заголовки передовиць

  • 23.3.2017 Небанковское кредитование
  • 23.3.2017 "Птахівництво-2017" у
  • 20.3.2017 Ушанування лауреатів Людини року
  • 20.3.2017 "АрселорМіттал Кривий Ріг"2016
  • 19.3.2017 Конкурс з комерційного
  • 16.3.2017 В Sky Mall-новая модель
  • 16.3.2017 Сервіс "Вчасно"- проект
  • 15.3.2017 Українські винахідники - в
  • 2.11.2015 Джеффрі Пайєт:"Як все змінилося за
  • 14.3.2017 "Людина року-2016"-
Предыдущая Следующая


Контакти

 

 

 Інформаційна агенція "Бізреліз" (Bizreliz)

 КИЇВ - ПОЛТАВА

 e-mail: biz@bizreliz.com

e-mail: bizreliz@ukr.net

 e-mail: bizreliz@gmail.com

  • Fashion, Шопінг
  • TV, Аудіо, Відео, Фототехніка
  • Інвестиції, Пенсії
  • Бізнес
  • Банки, Ломбарди
  • Будівництво та нерухомість
  • Гурман
  • Держава
  • Екологія
  • Енергетика
  • Здоров'я та Краса
  • Комп'ютери, Планшети, Монітори
  • Культура
  • Медицина, Фармація
  • Оргтехніка
  • Освіта, Наука, Стартапи
  • Події, Люди, Соціум
  • Політика
  • Право
  • Промисловість, Металургія, Хімія
  • Спорт
  • Страхування
  • Телефони, Смартфони
  • Торгівля, Ритейл
  • Транспорт та Логістика
  • Туризм, Готелі, Краєзнавство
  • Україна і світ
  • Фінансовий ринок

Copyright © 2010. Бізреліз    Усі права захищені