HTTP/1.1 200 OK Connection: close Date: Wed, 22 Mar 2017 17:50:23 GMT Server: nginx Vary: Accept-Encoding Content-Type: text/html; charset=UTF-8 Client-Date: Wed, 22 Mar 2017 17:50:23 GMT Client-Peer: 176.119.26.47:80 Client-Response-Num: 1 Client-Transfer-Encoding: chunked Link: ; rel="shortcut icon" Link: ; rel="profile" Link: ; rel="pingback" Link: ; rel="alternate"; title="УАРОР - Українська асоціація районних та обласних рад » Лента"; type="application/rss+xml" Link: ; rel="alternate"; title="УАРОР - Українська асоціація районних та обласних рад » Лента комментариев"; type="application/rss+xml" Link: ; rel="alternate"; title="УАРОР - Українська асоціація районних та обласних рад » Лента комментариев к «Результати розгляду проекту Закону України «Про перевезення на таксі»»"; type="application/rss+xml" Link: ; id="yarppWidgetCss-css"; media="all"; rel="stylesheet"; type="text/css" Link: ; id="sociablecss-css"; media="all"; rel="stylesheet"; type="text/css" Link: ; id="NextGEN-css"; media="screen"; rel="stylesheet"; type="text/css" Link: ; id="thickbox-css"; media="all"; rel="stylesheet"; type="text/css" Link: ; rel="EditURI"; title="RSD"; type="application/rsd+xml" Link: ; rel="wlwmanifest"; type="application/wlwmanifest+xml" Link: ; rel="prev"; title="Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування планує провести ряд круглих столів з обговорення законопроектів про співробітництво територіальних громад та про органи самоорганізації населення" Link: ; rel="next"; title="5 лютого відбудеться чергове засідання Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування" Link: ; rel="canonical" Link: ; rel="stylesheet"; type="text/css" Link: ; id="wp-polls-css"; media="all"; rel="stylesheet"; type="text/css" Title: Результати розгляду проекту Закону України «Про перевезення на таксі» « УАРОР — Українська асоціація районних та обласних рад X-Cache: HIT from Backend X-Pingback: http://uaror.org.ua/xmlrpc.php X-Powered-By: PHP/5.4.45
This version of the page http://uaror.org.ua/?p=7007 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-03-22. The original page over time could change.
Результати розгляду проекту Закону України «Про перевезення на таксі» « УАРОР — Українська асоціація районних та обласних рад

ПРЕЗИДЕНТ АСОЦІАЦІЇ

  • Вітальне слово
  • Біографічна довідка
  • Сторінка Президента Асоціації
  • Проект - "Актуальні проблеми регіонального управління"
  • Координаційна рада при Президентові Асоціації

НОВИНИ:

  • Асоціації
  • Місцевого самоврядування
  • Комітетів ВР
  • Законодавства
  • Транскордонного співробітництва

  • Нормотворча робота Асоціації
  • Роз'яснення

  • Газета "Місцеве самоврядування"

ІНФОРМАЦІЙНІ ВІСНИКИ

  • Інформаційний вісник Ресурсного Центру
  • ЗАХОДИ

    • Анонс подій
    • Минулі заходи

    ДОВІДКОВА

    • Збірка посилань на сайти обласних та районних рад
    • Обласні державні адміністрації
    • ВАКАНСІЇ

      • Інформація стосовно Програми обміну ПРООН
      • Оголошення конкурсу на вакантну посаду модератора одноденних навчальних заходів
      • Оголошення конкурсу на вакантну посаду організатора одноденних навчальних заходів
      • Оголошення конкурсу на вакантну посаду бухгалтера у проекті

Фотогалерея

ПОСИЛАННЯ

  • Президент України
  • Кабінет Міністрів України
  • Верховна Рада України
  • Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України
  • Комітет ВР України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування

  • Асоціація органів місцевого самоврядування Харківської області
  • Програма Ради Європи "Децентралізація і територіальна консолідація в Україні"
  • Підтримка політики регіонального розвитку в Україні

Результати розгляду проекту Закону України «Про перевезення на таксі»

Шановні члени Української асоціації районних та обласних рад! За результатами розгляду проекту Закону України «Про перевезення на таксі», Секретаріатом Асоціації було направлено листа Міністерству інфраструктури України, у якому зазначено наступне:

1. У вимогах до автомобіля таксі відсутні розташовані у правому верхньому кутку лобового скла, сигнальні ліхтарі «вільний-зайнятий». Відсутність сигнальних ліхтарів «вільний-зайнятий», працюючих в залежності від включеного режиму таксометра, позбавляє пасажира можливості візуально визначити момент включення таксометра в режим підрахунку вартості поїздки, а контролюючі органи — дистанційно визначити режим роботи автомобіля таксі на вулично-дорожній мережі.

Вимоги до таксометра не передбачають обов’язкову сертифікацію виробу і включення до реєстру засобів вимірювальної техніки. В проекті Закону України відсутні вимоги щодо обов’язкової метрологічної перевірки таксометрів.

Серед вимог до таксометру законопроект виділяє лише одну вимогу – його справність, не встановлюючи вимоги щодо його сертифікації, метрологічної перевірки. Також не визначає орган державної влади, який перевірятиме роботу таксометрів та здійснюватиме належний контроль. Як наслідок — можуть бути створені умови для зловживання з боку перевізників та водіїв таксі при підрахунку вартості перевезення на таксі.

В законопроекті не передбачений обов’язок водія таксі видати чек, що підтверджує надання послуги таксі та дозволяє споживачеві відстоювати свої права в органах Державної інспекції України з питань захисту прав споживачів та інших органах державної влади або у звітних документах за місцем роботи.

2. У законопроекті відсутні норми щодо сервісної книжки автомобіля таксі — документу, що підтверджує проходження автомобілем таксі регламентних робіт і періодичного технічного обслуговування. Законопроект передбачає проходження технічного контролю, проте не встановлює жодних документів, які будуть підтверджувати його проходження та які повинен мати водій таксі і надавати при здійсненні перевірок щодо відповідності автомобіля вимогам цієї статті. Отже, ця норма є декларативною.

3. Пропонуємо відтермінувати набрання чинності п.2 ч.2 чт.4 законопроекту терміном на 1 рік. Вказаний період часу дасть змогу перевізникам таксі передбачити у власних бізнес – планах фінансові ресурси для придбання таксометрів та не спричинить припинення підприємницької діяльності самозайнятих осіб, дохід від надання послуг є незначним.

Крім цього, пропонуємо залишити перевізникам на таксі право вибору та мати змогу працювати без використання касового апарату (таксометра).

 4. Абзац перший частини 3 статті 3 доповнити після слова «значення» словами наступного змісту «сільських, селищних рад» та слова «міст обласного та/або республіканського Автономної Республіки Крим значення» вилучити. Така норма дасть можливість здійснювати діяльність з послуг таксі в таких чітко визначених населених пунктах, як село, селище, та містах не лише обласного та/або республіканського Автономної Республіки Крим значення. Дана правова норма актуальна в тих селах, селищах та містах, які є значними за площею та  чисельністю населення. Окрім цього, плата за надання дозволів на таксі могла б стати значним бюджетонаповнюючим елементом.

Застосування окремих пунктів ст. 3 проекту Закону України «Про таксі» унеможливить використання населенням  районів послуги таксі.

Таким чином, положення частини 4 статті 3 проекту Закону, а саме дозвіл на таксі надає право укладати договір перевезення на таксі лише в межах адміністративно-територіальної одиниці, в якій він виданий потребує доопрацювання.

Пропонуємо врегулювати питання щодо надання дозволів на таксі, якщо їх діяльність (перевезення) здійснюється в межах декількох районів, розглянути питання, щодо запровадження служби таксі на рівні області.

5. До частину 6 статті 6 додати пункт 10 наступного змісту «По письмовому запиту надавати правоохоронним органам інформацію про замовників послуг з перевезень на таксі та про перевізників».

Частину 7 статті 6 викласти в наступній редакції «Інформаційно-диспетчерській службі забороняється передавати будь-яким способом інформацію про замовлення послуг з перевезення на таксі іншим особам, крім осіб визначених пунктами 2, 4, 10 частини 6 цієї статті».

6. У пункті 13 частини 4 статті 10 проекту Закону зазначено, що самозайнятий перевізник на таксі проходить медичний огляд двічі на рік, а найманий працівник раз на рік, незрозуміло  чому?

7. В частині 6 Прикінцевих та перехідних положень потрібно більш конкретно встановити термін протягом якого потрібно затвердити тарифну схему послуг перевезень на таксі. Наприклад на наступній сесії місцевої ради після набрання чинності цим Законом.

8. Пропонуємо передбачити плату за користування стоянками для таксі, розмір якої встановляється рішенням виконавчого органу сільських, селищних, міських рад.

9. Пропонуємо у частині 12 статті 3 проекту Закону передбачити регулювання та контроль допуску до перевезень на таксі автомобілів та водіїв.

До Заяви про внесення відомостей про транспортний засіб, що буде використовуватись у перевезеннях на таксі на підставі дозволу на таксі пропонуємо додати документ, що засвідчує технічний стан транспортного засобу і таксометра, а також посвідчення водія і медичну довідку про стан здоров’я водія.

Враховуючи викладене, проект Закону потребує доопрацювання в частині забезпечення безпеки перевезення на таксі.


Секретаріат Асоціації

Залишити коментар Cancel reply

  

  

Ви можете використовувати ці HTML тегі

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

СТРІЧКА РЕГІОНАЛЬНИХ НОВИН

До уваги прес-служб районних рад!


- 22 березня -


Рівненська обласна рада
Зміни до обласного бюджету: придбання шкільних автобусів, «швидких», медичного обладнання

Черкаська обласна рада
Депутати працювали у складі постійних комісій

Хмельницька обласна рада
Староста ОТГ - лідер громад

Вінницька обласна рада
Відібрано 22 проекти громад Віниччина, що фінасуватимуться з фонду регіонального розвитку


- 21 березня -


Тернопільська обласна рада
Дні Оксфорду на Тернопільщині

Чернігівська обласна рада
Арсен Дідур: Влада робитеме уже можливе, що аграріям незаважали працювати

Херсонська обласна рада
Депутати підтримали об'єднання двох закладів культури

Дніпропетровська обласна рада
Гліб Пригунов: «Конгломерат всіх рівнів влади — в цьому успіх Дніпропетровщини»


- 20 березня -


Закарпатська обласна рада
Латвія планує відкриття Почесного консульства в Ужгороді

Львівська обласна рада
УПРАВЛІННЯ МАЙНОМ СПІЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ ОГОЛОШУЄ ПРО НАМІР ПЕРЕДАТИ В ОРЕНДУ НЕРУХОМЕ МАЙНО СПІЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД ОБЛАСТІ

Харківська обласна рада
Сергій Чернов бере участь у п’ятому засіданні Ради регіонального розвитку

Одеська обласна рада
Засідання постійної комісії з питань земельних відносин та адміністративно-територіального устрою


- 17 березня -


Волинська обласна рада
На рогляд раді внесено проект змін до обласного бюджету

Рівненська обласна рада
Відбулося друге пленарне засідання десятої сесії обласної ради

Кіровоградська обласна рада
ПРИВІТАННЯ ГОЛОВИ ОБЛАСНОЇ РАДИ ОЛЕКСАНДРА ЧОРНОІВАНЕНКА З ДНЕМ ПРАЦІВНИКА ПОДАТКОВОЇ ТА МИТНОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ

Сумська обласна рада
У Сумах відбулися спортивні змагання пам’яті Героя України


- 16 березня -


Дніпропетровська обласна рада
Гліб Пригунов: «Повага до закону – головна освітня мета спеціалізованих вишів»

Чернігівська обласна рада
Працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення керівники області вітали у Чернігові

Полтавська обласна рада
Анатолій Ханко: "Ми готові до нового етапу співпраці із закордонними партнерами"

Запорізька обласна рада
Депутати облради залучилися до обговорення питання моніторингу навколишнього середовища


- 15 березня -


Закарпатська обласна рада
Закарпатським обранцям пропонується створити колегіальний наглядовий орган

Житомирська обласна рада
Керівництво області розглянуло вимоги представників громадськості

Миколаївська обласна рада
Семінар ОЕСР з питань децентралізації

Харківська обласна рада
21 березня передбачається підписання першого в Харківській області Договору про співробітництво територіальних громад


- 14 березня -


Черкаська обласна рада
Новий сервісний центр МВС надає весь спектр реєстраційних послуг

Кіровоградська обласна рада
ЗАВДЯКИ ОБЛАСНІЙ ПРОГРАМІ РОЗВИТКУ КНИГОВИДАННЯ ТА КНИГОРОЗПОВСЮДЖЕННЯ ВДАЛОСЯ ПОНОВИТИ БІБЛІОТЕЧНІ ФОНДИ

Сумська обласна рада
Депутати мають намір відремонтувати обласний перинатальний центр

Хмельницька обласна рада
Старости об’єднаних територіальних громад навчатимуться за сприяння Представництва Фонду Ганса Зайделя в Україні