This version of the page http://imi.org.ua/stat/about/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-03-16. The original page over time could change.
Про нас - Інститут Масової Інформації

Інститут масової інформації є незалежною, неприбутковою, недержавною громадською організацією, що громадському секторі з 1996 року та реалізує проекти спрямовані на посилення позитивного впливу медіа на становлення громадянського суспільства в Україні. Протягом тривалої історії діяльності ІMI набув унікальний досвід, розробив методики та методології моніторингів і аналізу в інформаційній сфері, підготував та добився прийняття законодавчих актів, виграв чимало справ в суді  та створив унікальну інформаційно-аналітичну базу даних щодо діяльності та розвитку ЗМІ в Україні.

ІMI фінансується з недержавних фондів та внесків громадян на основі прозорості, добровільності та порядності. ІMI не підтримує жодну політичну силу, комерційну компанію чи державну інституцію та діє виключно в інтересах громадянського суспільства України і, зокрема, чесних журналістів.

Метою діяльності ІMI є сприяння комплексному та сталому розвиткові громадянського суспільства в України через створення умов для його широкої інформаційної підтримки шляхом проведення моніторингів, інформаційних компаній,  тренінгових програм, підготовку законопроектів, тематичних публікацій, проведення експертних дискусій та громадських обговорень в сфері журналістики та доступу до публічної інформації.

ІMI проводить моніторинг стану свободи слова, вивчає тенденції у інформаційній сфері, проводить адвокаті та інформаційні кампанії із суспільно-важливих проблем, , дбає про підвищення професійних знань журналістів та фрілансерів, а також робить внесок в процес законодавчого розвитку сфери медіа, впроваджує передові стандарти журналістики і сприяє підвищенню поінформованості громадськості про інструменти, діяльність та досягнення громадських організацій в Україні.

Наші цінності:

Свобода слова – фундаментальна умова для існування демократії, вільної преси та громадянських інституцій:

- Право на інформацію

- Відсутність цензури

- Сильні незалежні медіа

- Безпечна робота журналіста

Наша місія:

Діяти в авангарді захисників свободи слова з метою розвитку громадянсько-активного суспільства та суспільно-відповідальної журналістики, забезпечувати підвищення медіа-грамотності населення заради успішного сталого розвитку України на засадах європейських цінностей.

- Захищати свободу слова

- Засуджувати корупцію в медіа (джинсу), порушників прав журналістів

- Сприяти фаховому зростанню журналістів

- Популяризувати журналістські стандарти.

 

Наша команда:

Виконавча директорка Інституту масової інформації — Оксана Романюк.

Заступник виконавчого директора — Роман Головенко.

Фінансова директорка — Наталя Нілова.

Юридичний відділ: керівник Роман Головенко, заступник — Максим Ратушний.

Аналітичний відділ: керівниця Олена Голуб, заступник — Роман Кабачій.

Відділ координації і кампаній: керівниця Ірина Чулівська, співробітники — Ірина Земляна, Яна Машкова.

Відділ моніторингу свободи слова та новин: керівниця Катерина Дячук, співробітниця — Катерина Оверченко.

Антикорупційний відділ: Ольга Шалайська.

Бухгалтер: Наталя Масловська.

ІТ-спеціаліст: Дмитро Дудка.

 

Наші контакти:

info@imi.org.ua 
(044) 289-36-13 
(050) 44-77-063

Київ, вул. Велика Васильківська, 47, оф. 17 (2-ий під'їзд). Поштовий індекс — 03150.

Сторінка у Facebook.

 

Фінансова звітність:

Річний звіт 2015