Історія


Історія

2012

Це був не простий рік, але насичений. Ми зробили багато хорошої роботи. Йду з думкою, що можна було би краще, проте ми старалися. Цим звітом я хотів би підбити підсумки діяльності палати JCI Youth у 2012 році, однієї з понад 5 тисяч локальних відділень JCI, що існують у близько 120 країнах світу.
На початку року ми ставили для себе 4 цілі:
збільшити кількість членів палати до 100 осіб,
залучити 1500 молодих людей до наших проектів
співпрацювати із іншими локальними відділеннями JCI, що є в Україні та
співпрацювати з університетами та іншими молодіжними громадськими організаціями в Україні.
Першої цілі ми не досягнули. Станом на травень 2012 року в нашій палаті нараховувалося 53 члени і ми впевнено йшли до мети. Проте проаналізувавши ситуацію, члени Правління організації вирішили, що головне не кількість людей, а якість. JCI є організацією людей з активною життєвою позицією, лідерів, які готові брати на себе відповідальність та вирішувати проблеми, що існують на локальному рівні спільноти. І наша палата не є тому винятком. Станом на кінець року ми маємо 33 дійсних активних членів локальної організації.
Другу ціль ми перевиконали :). За цей рік більше 1800 молодих людей взяли участь у 18 проектах. Серед найцікавіших проектів були визнані екскурсії (до Верховної Ради, Національного Банку, на ряд заводів), Всеукраїнські форуми ISell (розвиток навичок продажів) та ILead (розвиток лідерських навичок), Spring Days (відпочинок в Карпатах), NGO G20 Summit (зустріч лідерів найбільших та найактивніших молодіжних громадських організацій), Business Ideas for Youth (зустрічі з підприємцями), JCI Youth Impact (конференція з проектного менеджменту) та ін.
В рамках третьої цілі ми робили проекти спільно з локальною палатою JCI Kyiv (переважно підприємці, віком 25-35 років). Зокрема, достатньо успішним був проект «День Роботодавця», де молоді люди мали змогу здобути не лише теоретичні знання про те як писати резюме та шукати роботу, а й практичні навички проходження співбесіди із HR-менеджерами провідних міжнародних компаній (KPMG, Samsung) і підприємцями малого та середнього рівня. Також ми підтримали Всеукраїнську акцію «Зробимо Україну Чистою» (масове прибирання громадських місць в близько ста містах), що була організована спільно з іншими громадськими організаціями.
З початку роки ми налагодили досить серйозну комунікацію із університетами КРОК, КНЕУ, Драгоманова та НаУКМА. Провели на базі цих університетів ряд проектів, зокрема перший міжнародний проект нашої палати та JCI в Україні — міжнародний форум ILead, який зібрав 70 учасників із 7 країн пострадянського простору на базі університету Драгоманова. Окрім того, за партнерства із локальним комітетом AIESEC Kyiv та ВМГО «Європейський молодіжний парламент — Україна» ми організували NGO G20 Summit — конференція лідерів 20 найбільших та найактивніших громадських організацій. Наша палата вірить, що цей проект допоможе розвитку громадянського суспільства в Україні та сприятиме співпраці між молодіжними громадськими організаціями для досягнення більшого ефекту їхньої діяльності за рахунок синергії. Саме так ми успішно виконали четверту поставлену мету.
Окрім того, ми почали успішну співпрацю та взаємодію із компанією Samsung, що стала Генеральним партнером JCI Youth на наступний рік; компанією Japan Tobacco International, яка є партнером з розвитку кар’єри; HeadHunter — генеральний HR-партнер. Особливу подяку хочемо висловити основному інформаційному партнеру — Платформі, а також улюбленому хостелу — The Hub Hostel, на базі якого ми провели яскраву передноворічну паті.
Серйозним досягненням для нас стало те, що ми увійшли до п’ятірки найбільших та найактивніших молодіжних громадських організації України. Цього всього не було б, якби не команда, молодих та енергійних людей, з якими мені пощастило працювати в цьому році. Я щиро дякую Володимиру Голембівському, який, між іншим, є президентом JCI Youth 2013, за віддану роботу на посаді Виконавчого Віце-президента; Надії Ущапівській за щотижневу підготовку інформаційних випусків JCI Youth для розсилки; Аліні Бескровній за роботу та розвиток міжнародних можливостей в рамка JCI, зокрема за успішну організацію ILead International; Михайлу Гончаренку за розвиток індивідуального напрямку, в рамках якого було організовано найбільшу кількість проектів;Ользі Стельмах за внесок та розбудову бізнес-можливостей для молодих людей і Марічці Сохацькій за організацію соціальних проектів та допомозі дітям-сиротам віднайти свій шлях у житті через проект «Чадо-Планета Можливостей».
Але найбільше СПАСИБІ я хочу сказати членам організації, учасникам наших проектів та друзям організації за те, що були весь цей рік з нами — читали нашу розсилку, брали участь у проектах, долучалися до діяльності в рамках JCI Youth. Спасибі Вам за те, що підтримуєте нас, надихаєте та прагнете бути кращими!

2011

Президентом організації під час повторних перевиборів став Віталій Паздрій, а Виконуючим Віце-Президентом став Сергій Молчанов. Даний рік відзначився зміною поколінь — старші члени (за 25 років) перейшли в інші палати JCI, а на зміну їм прийшла нова ініціативна паросль, яка гідно продовжуватиме традиції організації.
Найголовнішими подіями цього року стала організація Всеукраїнських форумів і Дня роботодавця:
І Всеукраїнський форум молодих лідерів ILead — було проведено протягом двох днів ряд семінарів і тренінгів по поліпшенню лідерського потенціалу молоді, розвитку особистих якостей, які необхідні для вмотивування впровадження позитивних змін у суспільстві;
ІІ Всеукраїнський Бізнес-форум Bee (Be Entrepreneur) — протягом трьох днів проводилися тренінги, майстер-класи, семінари і практичні завдання з розвитку навиків підприємництва і формування своєї бізнес-ідеї для подальшого втілення;
І Всеукраїнський форум ISpeak — присвячений формуванню і розвитку спікерських та ораторських навиків для уміння стисло донести свою ідею і переконати інших у необхідності її реалізації;
День роботодавців — проводився три рази в: ДВНЗ «Київський національний економічний університет ім.В.Гетьмана» (19-20 травня), Університет «Крок» (30-31 травня) і в Національному університеті біоресурсів і природокористування України (14-15 грудня). Під час нього учасники протягом першого дня прослуховують міні-тренінг з написання резюме і проходження співбесіди (проводить професійний рекрутер), а другого дня спілкуються з роботодавцями, від який можуть отримати як мінімум зворотній зв’язок і корисні поради, а максимум — місце роботи.
Важливим кроком в розвитку організації стало закладання фундаменту для розвитку тренерського напряму в JCI Youth. У березні тренінги JCI Presenter i JCI Trainer пройшло 4-ро членів організації, які стали сертифікованими тренерами. Протягом 2011 року було проведено тренінги власними тренерами. Почалося становлення власної когорти тренерів.
В нашій організації, як і на національному рівні сформувалася команда фандрайзерингу, яка почала отримувати перші гранти для реалізації проектів.
Також протягом року відбувалися й інші цікаві події:
проведено презентацію організації JCI Youth в КНЕУ 21 березня;
проектна сесія для членів організації 28 квітня;
члени організації прийняли участь в проекті «Let’s Do It» («Зробимо Україну чистою»);
тренінги по фандрайзингу і фінансовому менеджменту для громадських організацій;
проведена зустріч із власником мережі «Челентано»;
поїздка в дитячий будинок с. Черешеньки, Коропський р-н, Чернігівська обл.

2009

Під керівництвом Президента JCI Youth 2009 Юлії Бялецької палата JCI Youth якісно піднялася, розширившись як якісно в реалізації проектів, так і кількісно у кількості членів.
У цьому році було реалізовано 10 проектів, налагоджено широку мережу контактів, залучена команда активних лідерів студентства. А сама організація стала повністю орієнтована на студентське середовище молодих майбутніх (або діючих) підприємців, людей, які знають, чого хочуть від життя.
Серед реалізованих проектів можна назвати такі:
BIFY (Business Ideas For Youth) — «Інвестуй креативно» (Дмитро Струк), «Бізнес в Інтернеті» (Олесандр Радич), «Нестандартний бізнес. Не бійтеся мріяти!» (Віталій Хало);
Business Games;
День роботодавця було проведено в квітні 2009 року, на якому була можливість пройти майстер-клас «Успішне влаштування на роботу» і поговорити з роботодавцями в приємній атмосфері і отримати відповідну реакцію на свої ключові позитивні сторони і про свої недоліки для майбутнього виправлення;
«Серце до серця» — JCI Youth прийняли участь як учасник і співорганізатор.
Чисте місто нашими руками відбувся вперше 16 травня, під час якого було зібрано 60 мішків зі сміттям і проведений цикл тренінгів для учнів шкіл про необхідність бережливого ставлення до природи;
Літературний клуб, який став теж новинкою організації, допоміг людям поділиться враженнями від прочитаних книг і разом з учасниками осмислити значення творів авторів;
запущений сайт www.jciyouth.org.
Крім цього, був й привід для веселощів. Навесні разом поїхали в Карпати на травневі свята, а також разом ходили на ковзани і в боулінг.
І за традицією відбувся Твінінг в Туреччину на спільні заходи

2008

Президентом в лютому 2008 року став Олексій Хіоро, а його заступником стала Бялецька Юлія. Триває реалізація проекту BIFY (Business Ideas For Youth). Темами зустрічей були сучасні засоби PR (Тетяна Бабенко), фандрайзинг (Андрій Ушаков, професійний фандрайзер), світова економіка (Михайло Онипченко), інвестиції (Дмитро Струк).
Також цього року відбулося дві цікаві поїздки — одна до Чернівців 20 квітня в гості JCI Chernovtsy, а інша за кордон до Естонії до JCI Tallinn з 01 по 07 вересня.
У цьому році ми вже почали грати в Cash-flow з професійним тренером. А також дві команди взяли участі у змаганнях по стратегічному менеджменту GMC, на яких команда JCI Youth Lemon вийшла у другий тур.

2006-2007

Починаючи з 2006 року палата JCI Youth стає більш самостійною, формується своє Правління. На чолі організації стала Наталія Гривняк. З цього року формується особа організації, починають проводяться проекти направлені на студентів. Поступово зростає чисельність членів.
У 2007 році Президентом JCI Youth стає Галина Ігнатенко, а Виконавчим Віце-Президентом Олексій Хіоро. Значною подією цього року стала організація та проведення Екологічної конференції.
Але найголовніше те, що починається розвиток проекту BIFY (Business Ideas For Youth) і вперше відбувся Твінінг в Одесі (JCI Odessa).
Проект Business Ideas For Youth (BIFY) полягає в тому, що запрошується відомий підприємець, діяч сфери суспільного життя та інші люди, які можуть поділитися з аудиторією своїм досвідом. Загалом, було 4 BIFY в листопаді-грудні 2007 року, які були присвячені темам розвитку бізнесу, написання бізнес-плану, фінансової грамотності і написання гранту під проект.
А 24-25 листопада відбулася дуже весела і насичена поїздка до дружньої палати JCI Odessa (в рамках проекту Twining).

2005

Палата JCI Youth була створена в 2005 році Денисом Приймагі (Президентом JCI Ukraine 2005).
Метою створення Палати була необхідність більш сприятливого клімату для членів-студентів JCI, щоб дати більше свободи дій і підвищити відповідальність за створення та реалізацію проектів. У майбутньому члени палати можуть переходити в інші палати, коли в них змінюються інтереси і коло спілкування.
Протягом 2005 року діяльність новоствореної палати ще нерозривно була пов’язана з діяльністю JCI Kyiv, про що свідчать Протоколи загальних зборів. В 2005 учасники JCI брали участь у заходах по зустрічі іноземних гостей, в світових JCI заходах, прибирання Русанівки. Також проводилися різні тренінги, концерти, спільні поїздки.