This version of the page http://www.jereltse.com/about.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-03-13. The original page over time could change.
Abous us
   
 
 
 

Дитячий оздоровчий заклад «Джерельце» є позаміським закладом оздоровлення та відпочинку з цілодобовим режимом роботи сезонного функціонування. Метою діяльності закладу є реалізація права кожної дитини на повноцінний відпочинок, оздоровлення, забезпечення змістовного дозвілля, задоволення інтересів і духовних запитів відповідно до індивідуальних потреб.

Дитячий оздоровчий заклад «Джерельце» створений на базі лікувально-оздоровчого комплексу санаторію-профілакторію «Яблуневий сад». Власником закладу є ПАТ «Хмельницькобленерго».

Заклад внесено до Державного реєстру дитячих закладів оздоровлення та відпочинку (реєстраційний № 0483).

За результатами державної атестації, яка була проведена влітку 2011 року, дитячому оздоровчому закладу «Джерельце» присвоєно вищу категорію. Влітку 2016 року вищу категорію підтверджено.

Основні характеристики закладу:
Пропускна спроможність – 180 дітей.

Дитячий оздоровчий заклад “Джерельце” розташований за 25 км від м. Хмельницького в с. Жилинці Ярмолинецького району на схилі пагорба в парковій зоні з липовими алеями, яблуневим садом, невеличким ставком. Заклад знаходиться в екологічно чистій зоні за межами населеного пункту.
Матеріально-технічна база закладу, технічний стан споруд та інших будов відповідає його статусу та установленому профілю. Територія закладу огороджена (площа 13 га), благоустроєна, освітлена, обладнані місця загальних зборів, місця відпочинку, літній театр (естрада). Водопостачання здійснюється із 2-х відомчих артсвердловин. Гаряче водопостачання здійснюється із сучасної, повністю автоматизованої котельні. Котельня реконструйована в 2010 році. Перебоїв у холодному та гарячому водопостачанні не буває.

В закладі постійно ведеться пропаганда здорового способу життя, дітям забезпечується захист життя та здоров’я, створюються належні умови для повноцінного оздоровлення та відпочинку, розвитку їхніх творчих здібностей, занять фізичною культурою, туризмом, природоохоронною та краєзнавчою роботою. Безпека життєдіяльності дітей та працівників табору ґрунтується на свідомому та сумлінному виконанні встановлених правил. Адміністрацією закладу розроблено та затверджено правила поведінки дітей у таборі, інструкції з охорони праці та з безпеки життєдіяльності для дітей. З працівниками табору та дітьми проводяться вступні, первинні, цільові та позапланові інструктажі з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності.

Лікувально-реабілітаційні послуги – медичне обслуговування дітей здійснюється цілодобово кваліфікованим персоналом з відповідним стажем практичної роботи. Медпункт закладу повністю забезпечений достатньою кількістю медпрепаратів та інструментарію для надання невідкладної долікарської допомоги. В склад медпункту входять 2 повністю укомплектованих ізолятори (окремо для хлопчиків та дівчаток). В кожному ізоляторі обладнані санвузол, душова кабінка, умивальник. При необхідності використовується лікувально-медична база санаторію-профілакторію. Санаторно-курортні послуги – функціонує фізіотерапевтичний кабінет, масаж, фітокабінет.

Особлива увага приділяється організації якісного харчування дітей. Харчування – повноцінне 5-ти разове, відповідно до встановлених фізіологічних норм. Перспективне меню погоджено санепідемстанцією. Можлива організація дієтичного харчування. Обідній зал на 180 місць відповідає нормам. У 2010 проведено капітальний ремонт їдальні, закуплено нове кухонне обладнання, введено в експлуатацію власну міні-пекарню для забезпечення дітей хлібом та кондитерськими виробами власного виробництва.

Умови проживання – в дерев’яних будиночках по 6 чоловік в кімнаті, та в кімнатах дерев’яного павільйону по 3-6 чоловік. Функціонують приміщення для дотримання особистої гігієни обладнані душовими кабінками, санвузлами, біде, а також побутова кімната з умовами для сушки та прасування одягу.

Заклад має сертифікати відповідності на послуги харчування та послуги місць короткочасного проживання.

Організація дозвілля та спортивно-оздоровчої роботи – обладнані спортивні майданчики (футбол, волейбол, баскетбол), міні-гольф майданчик, ігрові майданчики, майданчик вуличних тренажерів, атракціони, дискотечна площадка, функціонують бібліотека, комп’ютерний клуб з інтернетом, критий басейн (площа водного дзеркала 250 кв.м). Функціонують 5 гуртків, секція плавання, проводяться екскурсії, туристичні походи, організуються культурно-мистецькі заходи.

Свої заходи в «Джерельці» регулярно проводять Хмельницький обласний музично-драматичний театр ім. М.П. Старицького, Хмельницький обласний краєзнавчий музей, Хмельницький обласний художній музей, Управління ДАІ УМВС України в Хмельницькій області, Ярмолинецький РВ ГУМНС України в Хмельницькій області, Хмельницький обласний та Ярмолинецький районний центри зайнятості та соціальні партнери.

На кожній зміні здійснюються автобусні екскурсії до історичних місць Хмельниччини. Діти відвідують унікальні пам’ятки культури і архітектури України – Державний історико-культурний заповідник «Самчики», м. Кам’янець-Подільський, Хотинську фортецю, Меджибіжський замок, Зарваницький духовний центр, печери "Кришталева" (с. Кривче) та "Вертеба" (с. Більче-Золоте).

Інтернет-представництво закладу знаходиться за адресою: www.jereltse.com. На сайті закладу надана інформація про табір, про наявність і вартість путівок, про загони, щоденник, фотоархів за кожен день перебування, нормативні документи, плани заходів, меню. Під час оздоровчого сезону цілодобово функціонує веб-камера і через веб-сайт закладу батьки мають можливість побачити, що в даний момент відбувається у таборі.

Професійними кадрами заклад укомплектований повністю, відповідно до штатного розпису. Працівники з педагогічною освітою та досвідом роботи забезпечують високий рівень проведення оздоровчої та виховної роботи: різноманітність форм та методів, їх відповідність віковим особливостям та інтересам дітей, належний стан культурно-масової та спортивної роботи, організацію роботи гуртків, спортивних секцій, загальних та загонових заходів.

В 2016 році оздоровлено 542 дитини, з них дітей працівників Компанії – 82.

Оздоровлено в 2015 році
1 зміна
2 зміна
3 зміна
ВСЬОГО
Всього
180
181
181
542
з них дітей працівників товариства:
44
11
27
82
дітей пільгових категорій, з них:
дітей-сиріт
дітей, позбавлених батьківського піклування
дітей, постраждалих від наслідків Чорнобильської катастрофи
1
1
2
дітей-інвалідів
дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей
4
8
6
18

Найменування витрат
1 зміна
2 зміна
3 зміна
ВСЬОГО
Всього витрати на харчування дітей, тис. грн
234,1
228,2
206,0
668,3
Середні витрати на харчування на 1 дитину в день, грн
61,92
60,38
54,49
Всього витрати на культмасове обслуговування, тис. грн
14,4
17,9
20,9
53,2
Середні витрати на культмасове обслуговування на 1 дитину в день, грн
3,80
4,73
5,54
Витрати на медичне обслуговування, тис. грн
4,0
3,9
4,2
12,1
Середні витрати на медичне обслуговування
на 1 дитину в день, грн
1,06
1,02
1,10

Керівництво ПАТ «Хмельницькобленерго» приділяє значну увагу ефективності використання та підвищенню рівня матеріально-технічного оснащення дитячого закладу. Незважаючи на непрості сучасні фінансово-економічні умови, в.о. генерального директора Компанії, Козачук Олег Іванович, знаходить фінансові можливості задля збереження та подальшого розвитку дитячого закладу «Джерельце». Кожен рік з’являється щось нове.

Так, в 2009 році повністю реконструйовано котельню, замінено теплотраси, збудовано міні-гольф майданчик, побудовано критий павільйон для перебування дітей при несприятливій погоді, виготовлено нові меблі в будиночки, проведено оптоволокно для забезпечення закладу якісним зв’язком та Інтернетом, запущено веб-сайт закладу, встановлено веб-камеру, закладено новий фруктовий сад площею 2,5 га, придбано комфортабельний туристичний автобус «Мерседес» для перевезення дітей.

В 2010 році проведено капітальний ремонт їдальні, закуплено нове кухонне обладнання, введено в дію міні-пекарню, збудовано ще одну кімнату гігієни для дівчаток та туалети для відвідувачів закладу, закуплено нову постільну білизну, проведено благоустрій території закладу, вимощено пішохідні доріжки в парковій зоні, проведено додаткове освітлення всієї території, облаштовано нові спортивні майданчики, встановлено майданчик вуличних тренажерів, проведено ремонт в бібліотеці, поповнено книжковий фонд та закуплено сучасні електронні книжки з можливістю поповнення фонду через Інтернет.

В 2011 році проведено капітальний ремонт всіх будиночків (перекриття даху, влаштування вентиляції, заміна кабельного господарства), проведено подальший благоустрій території закладу, облаштовано літній кінотеатр (розмір екрана 4 х 2,5 м) з можливістю транслювання кабельного телебачення та цифрового телебачення через Інтернет.

В 2012 році завершено проект реконструкції очисних споруд та басейну, встановлено нові атракціони.

В 2013 році проведено подальший благоустрій всієї території, розпочато будівництво тенісних кортів та сучасного стадіону зі штучним покриттям.

В 2014 році проведено введено в експлуатацію стадіон (футбольне поле зі штучним покриттям, волейбольна площадка, баскетбольна площадка, бігові доріжки).

В 2015-2016 році проведено подальший благоустрій всієї території, продовжується будівництво трибун та допоміжних приміщень для стадіону, реконструкція очисних споруд.

За підсумками участі у Всеукраїнському огляді роботи профспілок і трудових колективів на кращу організацію оздоровлення та відпочинку дітей в 2010 році Федерація профспілок України відзначила трудовий колектив закладу та профспілковий комітет ПАТ «Хмельницькобленерго» у номінації «Батьківська турбота» та Шпака Олександра Леонідовича, генерального директора ПАТ «Хмельницькобленерго» у номінації «Дитинство на долонях».

25 листопада 2011 року, за підсумками Всеукраїнського огляду роботи профспілок і трудових колективів на кращу організацію оздоровлення і відпочинку дітей, дитячий оздоровчий заклад “Джерельце” було відзначено Федерацією профспілок України як “Кращий заклад оздоровлення і відпочинку дітей у 2011 році”.

За підсумками Всеукраїнського огляду роботи профспілок і трудових колективів на кращу організацію оздоровлення і відпочинку дітей і підлітків у 2012 році, дитячий оздоровчий заклад “Джерельце” було відзначено Федерацією профспілок України як “Кращий заклад оздоровлення і відпочинку дітей”.

За підсумками Всеукраїнського огляду роботи профспілок на кращу організацію оздоровлення і відпочинку дітей влітку 2015 року, дитячий оздоровчий заклад “Джерельце” було відзначено Федерацією профспілок України як “Кращий заклад оздоровлення і відпочинку дітей”.

 
     
   
www.hoe.com.ua