This version of the page http://pfl.ua/about (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-02-25. The original page over time could change.
Професіональна футбольна ліга України

ПРОФЕСІОНАЛЬНА ФУТБОЛЬНА ЛІГА УКРАЇНИ

1996 Рік заснування
(044) 529-94-94
президент: СЕРГІЙ МАКАРОВ
почесний президент: РАВІЛЬ САФІУЛЛІН

Професіональна футбольна ліга - об’єднання професіональних футбольних клубів, діяльність якого спрямована на розвиток та популяризацію футболу в Україні, організацію та проведення Всеукраїнських змагань з футболу серед команд першої та другої ліг. ПФЛ здійснює управління нижчими рівнями трирівневої системи професіональних футбольних ліг України.

Професіональна футбольна ліга – перша в Україні організація, котра зайнялася розвитком професіональних футбольних змагань. Заснування ПФЛ 26 травня 1996 року ознаменувало собою перехід вітчизняного чемпіонату на новий етап свого розвитку. Відтоді всеукраїнські клуби мають точку опори й об’єднуються в одній організації, яка проводить змагання серед неаматорських команд.

ПФЛ має найбільше географічне охоплення і об`єднує 33 клуби з 30 міст України та 21 області.

 

СИМВОЛІКА В СИСТЕМІ ЛОГОТИПІВ

 

ПФЛ та Чемпіонати першої та другої ліг мають різні логотипи, за прикладом УЄФА.  Єдиною формою є правильний п`ятикутник як символ об`єднання.

Оновлена символіка ПФЛ базується на об`єднанні як основної цінності ліги, і відображає сутність і головну рису ПФЛ – наявність молодих українських футболістів, що роблять свої перші кроки в професіональному футболі та мають на меті  зростати і розвиватись далі.

У логотипах збережено зелений колір – символ життя, зростання, природи, здоров`я та стійкості.

   

Основа знаку -  форма панелей футбольного м’яча.  В мячі 12 панельних п’ятикутників, що об’єднують між собою всі шестикутники, так само як ПФЛ об’єднує всі команди першої та другої ліг.

Три п`ятикутники символізують лігу та чемпіонати, що проводяться під егідою ПФЛ. З іншого боку, вони означають три основні сегменти аудиторії – футбольні клуби, глядачів та бізнес – яких об`єднаю Гра №1.
   

 

   

Новий логотип змагань ПФЛ максимально зберігає традиції.  Перший документально зафіксований матч в Україні  відбувся у Львові, символом якого є лев – знак мужності, сили, енергії, хоробрості та благородства.

   

 

 

СЛОГАН

 

Футбол за роки незалежності зробив дуже багато для утвердження України в геополітичному просторі. Наші зірки – наша гордість, кумири для мільйонів дітей, що прагнуть бути схожими на найталановитіших українських спортсменів.

Шлях всіх зірок українського футболу починався в командах, що брали участь у змаганнях ПФЛ.  Енергійним та сучасним слоганом  є:

«Тут народжуються зірки!»

 

 

ТРОФЕЙ ТА МЕДАЛІ