Фонд електронних документів

Харківська державна наукова бібліотека імені В. Г. Короленка здійснює роботу зі створення електронного фонду документів. Метою цієї діяльності є збереження видань, що становлять значну історико-культурну цінність, та покращення доступу до них. Оцифровування проводиться за такими напрямами: захисне оцифровування, оцифровування в рамках створення окремих тематичних проектів, оцифровування за запитами користувачів.

Критерії відбору видання для оцифровування: видання, що становлять історико-культурну цінність, видання, що мають підвищений читацький попит, видання, що перебувають у незадовільному фізичному стані, припинення терміну дії авторського права на документ.

До фонду електронних документів ХДНБ ім. В. Г. Короленка входять: оцифровані книги, журнали, газети з фонду бібліотеки; видання бібліотеки, електронні видання, що не мають друкованого аналогу у фонді бібліотеки; електронні видання краєзнавчої електронної бібліотеки;

Оцифровані виданя із фонду ХДНБ

Для зручності роботи з інформацією була оцифрована значна частина матеріалів з фонду ХДНБ. Пропонуємо ознайомитися з новими надходженнями з числа відсканованих видань. Робота з деякими джерелами, зокрема з початку минулого століття, можлива лише в форматі сканів з огляду на їхній стан та вимоги до зберігання. Водночас, завдяки технічним можливостям сканування, вони стали доступними широкому колу читачів.

 

Нове

Нові оцифровані видання


У IV кварталі оцифровано 10 книг, що поповнили електронну б...
Докладніше »

 

Оцифрування рукопису

Апостол (Діяння та послання апостольські)
Апостол (Діяння та...
Докладніше »

 

Поповнення фонду електронних документів

Пролетарий (1924,октярь-декабрь,№225-298)
У ІІІ кварталі 201...
Докладніше »

 

Поповнення фонду електронних документів


У ІІІ кварталі 2016 р. фонд електронних документів поповнив...
Докладніше »

 

Оцифровані видання творів Сергія Пилипенка

Книги «Острів Драйкройцен» (1930), «Під Черніговом» (1927, 1929 та 1930)...
Докладніше »

 

Поповнення фонду електронних документів

 

Всі оцифровані виданя із фонду ХДНБ

 

 

Електронні видання, що не мають друкованої версії у фонді ХДНБ

Видання, представлені у цьому розділі подаровані ХДНБ ім. В. Г. Короленка та не мають друкованої версії у фонді. Харківська державна наукова бібліотека імені В.Г.Короленка щиро вдячна громадським організаціям та установам, авторам, читачам за подаровані книги.

   Князевич, Анна Формирование и функционирование инновационной инфраструктуры Украины

В монографии представлены результаты исследования теоретических и практических основ управления процессами формирования и функционирования инновационной инфраструктуры Украины. Предложено авторское определение социально–экономической категории «инновационная инфраструктура». Обоснована необходимость активизации
коммерческой заинтересованности в предоставлении сервисных услуг и взаимовыгодных рыночных отношений между субъектами инновационной инфраструктуры и бизнеса.
Разработана модель функционирования инновационной инфраструктуры как комплекса взаимосвязанных рынков обеспечивающих софтизацию и сервизацию инновационных процессов в экономике знаний. Аргументирована взаимосвязь основных рынков, действующих в составе инновационной инфраструктуры страны. Разработаны экономико-математические модели оптимального распределения ресурсов среди субъектов инновационной инфраструктуры.
Монография рассчитана на широкий круг читателей, в частности студентов, аспирантов, научных сотрудников, преподавателей высших учебных заведений экономического профиля, руководителей предприятий, учреждений и организаций.


Повний текст

   Лисенко, Вадим Андреевич Архитектура : хроноэволюция архитектурных форм, конструкций, материалов

В монографии рассматриваются основные этапы развития архитектуры и ее онтология в хроноэволюционном аспекте (до ХVII в.). Предлагаются пути перехода к научно-обоснованным методам приведения в логическую гармонию существующую периодизацию истории архитектуры, а также альтернативная гипотеза эволюционирования архитектурных форм, конструкций, материалов, технологий.
Основные разделы монографии докладывались и публиковались в материалах международных конференций и симпозиумов в России, Украине, Польше, Франции, Болгарии, Германии в рамках деятельности отечественных и международных организаций: ЮНЕСКО, ИКОМОС, Европа Ностра, ИККРОМ и др.
Монография прошла рецензирование у ведущих отечественных и зарубежных ученых и рекомендована к изданию Ученым советом Одесской государственной Академии Строительства и Архитектуры.


Повний текст

За допомогою електронного каталогу ХДНБ ім. В.Г.Короленка

Ви можете за ключовими словами знайти необхідну інформацію у різних базах даних, що містять оцифровані видання з фондів бібліотеки

 

Бази даних, що містять оцифровані видання з фондів бібліотеки:


Видання ХДНБ імені В. Г. Короленка

Нове

До сторінки »

 

Публікації працівників бібліотеки

Нове

До сторінки »

 

Електронні видання краєзнавчої електронної бібліотеки

Нове

До краєзнавчої електронної бібліотеки »