This version of the page http://itk.ua/ua/page/history/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-01-03. The original page over time could change.
Історія ІТК / Про ІТК / ИТК - Индустриальный Телевизионный Комитет
  • ru
  • ua
  • en

Про ІТК

Історія ІТК

Діяльність ІТК в цифрах та фактах

2016 рік

У травні представники ІТК з доповідю "Потенціал ринку супутникового і платного телебачення в Україні», були делеговані на IV Міжнародну конференцію «Супутникове TV: Стратегії та ризики українського ринку». 

2015 рік

9 грудня представників ІТК було делеговано на міжнародну конференцію I-JIC, що пройшла у Франкфурті.  

2 грудня - ІТК разом зі StarLightMedia провели урочисту церемонію нагородження переможців Національної телевізійної премії-конкурсу України "Телетріумф 2014-2015" в Національному оперному театрі імені Тараса Шевченка. Ця премія існує для підтримки та заохочення телевізійної та кіно індустрії країни в її розвитку. 

12 листопада - ІТК провів прес-конференцію з оголошенням трійок-четвірок номінантів Національної телевізійної премії-конкурсу "Телетріумф 2014-2015". 

У жовтні – ІТК провів «Поглиблений курс з медіавимірювань» в рамках «Украінської медіа школи», який розрахований на користувачів даних телевізійної панелі, медіааналітиків, маркетологів, а також співробітників рекламних агенцій, що займаються  стратегічним плануванням, дослідженнями та розміщенням реклами. 

Ціль курсу: отримати поглибленні знання у сфері телевізійних досліджень, вдосконалити роботу з даними медіавимірювань.

16 жовтня відбулася конференція «Медіаправо». Індустріальний Телевізійний Комітет провів конференцію для юристів з метою обміну досвідом та вироблення практичних рекомендацій з найбільш актуальних питань медіаправа. Українські практикуючі фахівці галузі розгляданули питання регулювання мовлення, реклами, кіно- теле- виробництва в умовах сучасного законодавства України. 

10 вересня - ІТК провів конференцію «Телебачення як Бізнес». Захід пройшов в рамках масштабного форуму у сфері медіа KIEV MEDIA WEEK. Участь взяли більш ніж 200 українських та іноземних представників медійної галузі ‒ топ-менеджери телеканалів та рекламних агенцій, провідні фахівці, аналітики та медіа експерти. 

Ось уже 6-й рік поспіль конференція «Телебачення як Бізнес» допомагає співробітникам ринку розібратися в актуальних питаннях індустрії, почерпнути нову корисну інформацію про телевиробництво і рекламний ринок, а також першими дізнатися про нові тенденції сфери, що є незамінним в конкурентному світі медіа індустрії.

Представники ІТК приймають участь у громадських радах при Комітеті Верховної Ради України з питань: свободи слова та інформаційної політики, культури і духовності; при Державному комітеті телебачення і радіомовлення; при Державній службі інтелектуальної власності; при Національній раді з питань телебачення і радіомовлення; при Державному агентстві з питань кіно; при Міністерстві інформаційної політики України.

6-9 червня представники ІТК були делегатами на конференції  європейської асоціації з питань медіа досліджень EMRO.

22 травня представники ІТК були запрошені як члени журі на конкурс Best Marketing Innovations в області маркетингових комунікацій для рекламодавців та рекламних агенцій, щоб оцінити інноваційний підхід для реалізації рекламної компанії. Організаторами конкурсу були Всеукраїнська Рекламна Коаліція за підтримки комунікаційної групи Dentsu Aegis Network Ukraine.

22 квітня відбувся тренінг Research for Non Research у TALENTari, корпоративному університеті компанії AGAMA, який відвідали представники ІТК.

29 січня – ІТК разом з Українською Асоціацією Видавців Періодичної Преси провели круглий стіл на тему: «Концепція відповідального самолікування та реформа у сфері охорони здоров’я».

2014 рік

21 листопада – ІТК разом з УАВПП та НАМ провели прес-конферецію на тему: «Введення заборони реклами лікарських засобів».

 11 листопада – ІТК провів Робочу зустріч з питань ТВ панелі.

 30 жовтня – ІТК разом з PwC Україна провели семінар «Нововведення в оподаткуванні. Податкові перевірки».

 10 жовтня відбулася конференція «Медіаправо». Індустріальний Телевізійний Комітет провів конференцію для юристів з метою обміну досвідом та вироблення практичних рекомендацій з найбільш актуальних питань медіаправа в галузі Інтернет, телебачення та кіновиробництва.

 Вересень – жовтень – ІТК провів курс з медіа вимірювань в рамках «Украінської медіа школи», який розрахований на користувачів даних телевізійної панелі, медіааналітиків, маркетологів, а також співробітників рекламних агенцій, що займаються  стратегічним плануванням, дослідженнями та розміщенням реклами.

 18 вересня - ІТК провів конференцію «Телебачення як Бізнес». Захід пройшов в рамках масштабного форуму у сфері медіа KIEV MEDIA WEEK. Участь взяли більш ніж 200 українських та іноземних представників медійної галузі ‒ провідні фахівці телеканалів, дослідницьких компаній, рекламних і медіаагенцій.

 07 серпня – ІТК та юридична фірма «Лавринович і партнери» провели семінар на тему: "Ухилення від сплати податків – огляд судової практики. Обмін податковою інформацію".

 26 червня - Асоціація правників України та Індустріальний Телевізійний Комітет провели експертне обговорення, присвячене аналізу і виробленню єдиних підходів до тлумачення і застосуванню прийнятого Верховною Радою України 5 червня 2014 року Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про рекламу».

20 травня – ВРК і ІТК провели зустріч з рекламодавцями «Розміщення реклами на «піратських» ресурсах: проблема та вирішення»

24 квітня – Керівники українських телеканалів звернулися до в.о. Президента України з вимогами припинити переслідування журналістів та налагодити телевізійне мовлення в окремих містах на сході України.

Квітень – Українські ТВ-профі проголосували за учасників Rockie Awards 2014

19 березня – Керівники провідних українських медіагруп та телеканалів звернулися до Генеральної прокуратури, депутатів ВО «Свобода», Верховної ради та Комітету з питань свободи слова та інформації, вважаючи неприпустимими дії ВО «Свобода» щодо керівника НТКУ

Лютий – Індустріальний Телевізійний Комітет підтримав міжнародний телевізійний фестиваль IMPACT Awards і успішно організував українське суддівство в новій категорії «Стиль життя».

13 лютого – онлайн трансляція нагородження переможців телевізійної премії «Телетріумф». Перелік лауреатів на сайті премії 

2013 рік

2 грудня Всеукраїнська Рекламна Коаліція та Індустріальний Телевізійний Комітет запустили сайт про рекламу aboutadvertising.com.ua. Сайт розповідає про цінності реклами, а також про те, яке значення реклама відіграє для суспільства.

Грудень – вступ ІТК до Федерації роботодавців медійної галузі.

26 листопада ІТК оголосив номінантів 13-ї національної телевізійної премії «Телетріумф».

22 жовтня 2013 року в Київському Палаці спорту відбулася ярмарка вакансій «МедіаКар’єра», організатором якої є ІТК. Актуальні вакансії на виставці представили найбільші медіагрупи в Україні – Inter Media Group, StarLightMedia та 1+1 медіа.

17 жовтня – ІТК організував конференцію «Телевізійні вимірювання». На конференції основна увага була приділена новому дослідженню телевізійної аудиторії (ТВ панель), яке по замовленню ІТК готують дослідницькі компанії Nielsen та Комунікаційний Альянс.

11 жовтня відбулася конференція «Медіаправо». Індустріальний Телевізійний Комітет та Асоціація правників України провели конференцію для юристів з метою обміну досвідом та вироблення практичних рекомендацій з найбільш актуальних питань медіаправа в галузі Інтернет, телебачення та кіновиробництва.

12 вересня ІТК провів конференцію «Телебачення як Бізнес». Захід пройшов в рамках масштабного форуму у сфері медіа KIEV MEDIA WEEK. Участь взяли більш ніж 200 українських та іноземних представників медійної галузі ‒ провідні фахівці телеканалів, дослідницьких компаній, рекламних і медіаагенцій.

Серпень. Індустріальний Телевізійний Комітет взяв участь у відборі робіт на «ТЕФІ-Співдружність». Катерина Котенко, Виконавчий директор ІТК увійшла до складу експертної ради.

Червень – Грудень. Індустріальний Телевізійний Комітет та «Медіа Група Україна» провели 5 ворк-шопів від провідних журналістів України та Росії «Медіа для медіа. Як цим скористатись?».

25 травня ІТК увійшов до складу громадської ради при Держкомтелерадіо.

Травень. Виконавчий директор ІТК Катерина Котенко, увійшла до складу журі Міжнародного телевізійного фестивалю Banff-2013.  Індустріальний Телевізійний Комітет активно підтримував премію та допомагав в організації суддівства. Завдяки чому українським експертам випала можливість оцінити найкращі світові роботи, подані у двох категоріях:

  • «Reality Programs» – програми основані на реальному житті, такі як знайомства, макіяж, прихована камера, реаліті-шоу, ігри, пародії, пошук талантів і змагання.
  • «Lifestyle and Information Programs» – пізнавальні програми, стиль життя, включаючи кулінарні, садові, зроби сам, здоров'я та подорожі.

Співробітники ІТК прийняли участь у наступних заходах у 2013 році:

  • Круглий стіл «Нове коло боротьби з цензурою»
  • Засідання Комітету ВР з питань свободи слова та інформації
  • Засідання Міжвідомчої робочої групи з розробки позначок для маркування шкідливого телеконтенту
  • Установчі збори щодо переобрання складу Громадської ради при Антимонопольному комітеті України
  • Засідання громадської ради при Держслужбі інтелектуальної власності
  • Бізнес-сніданок «Захист бізнесу від перевірок та зовнішніх ризиків»
  • Круглий стіл «Національне телебачення України: стан, проблеми та перспективи розвитку»
  • Засідання громадської ради при Держкомтелерадіо України
  • Конференція «Нові медіа – нові можливості 2013»: прибуткове онлайн-радіо, вимірювання онлайн-реклами, ідеальна веб-сторінка
  • Засідання робочої групи щодо нової редакції ЗУ «Про ТБР»
  • Прес-конференція Держкіно про стратегії розвитку українського кінематографу
  • Нарада Держкомтелерадіо з питання заборони реклами тютюну та алкоголю
  • Круглий стіл: Як побороти правовий нігілізм і комерційне піратство на аудіовізуальному ринку України
  • Засідання Громадської ради при Антимонопольному комітеті України
  • «Наверняка ТВ-марафон» від MMR
  • Комітетські слухання на тему «Впровадження цифрових стандартів мовлення в Україні»
  • Семінар «Реформа українського законодавства щодо телерадіомовлення»
  • Відкриття спільного проекту Ради Європи та Уряду Канади «Впровадження європейських стандартів в українському медійному середовищі»
  • Всеукраїнська акція «Зробимо Україну чистою»
  • Київський Міжнародний Телерадіоярмарок
  • Установчі збори для формування нового складу громадської ради при Держкомтелерадіо
  • CrimeaMediaCom
  • LvivMediaForum
  • Зустріч Європейської організації медіадосліджень
  • Міжвідомча робоча група з розробки та впровадження системи позначок для захисту дітей від інформації, що може шкодити їхньому здоров’ю і розвитку
  • Міжнародний форум «Реальний бізнес проти контрафакції та піратства»
  • Прес-конференція чотирьох найбільших медіагруп про захист їхніх прав в інтернеті
  • Робоча група: Меморандум про співробітництво щодо захисту телевізійного контенту (антипіратський меморандум) між державними регуляторами та громадськими об'єднаннями телекомунікаційної та медійної сфери.
  • Міжнародна літня школа медіа права
  • Круглий стіл з вирішення старих медійних проблем за допомогою цифрового мовлення
  • KIEV MEDIA WEEK
  • Конференція Комітету свободи слова щодо транскордонного мовлення
  • Засідання Правового комітету ГР АМКУ
  • Круглий стіл «Як подолати негативні явища на ринку платного ТБ»
  • ТВ-форум StarLightMedia
  • Лекція Девіда Бреннана від StarLightMedia
  • Конференція PRO Media & Production
  • Kyiv Employer Branding & Engagement Forum 2013
  • NAB Show, організований National Association of Broadcasters (NAB), Національна асоціація телерадіомовників, США
  • Захід організований European Media Research Organisations (EMRO), Європейська асоціація з питань медіа досліджень, Німеччина
  • Європейський телевізійний симпозіум, Італія

Завантажити історію ІТК за 2011-2012 роки

Завантажити історію ІТК за 2002-2010 роки

Завантажити

  • Історія ІТК (2002-2010 роки)
  • Історія ІТК (2011-2012 роки)