This version of the page http://www.ukrjurist.com/?article/1191 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2016-12-08. The original page over time could change.
Український Юрист — Хоч святих винось
№11 Листопад 2016 року → У вільний час

Колонка редактора: Хоч святих винось

 

Останні тижні жовтня пройшли під знаком є-декларацій. Особисто мене вразила одна начебто велика дитина, обрана депутатом (отже, відповідаємо за нього за Екзюпері), яка задекларувала подаруночок від Святого Миколая. За неправдиву інформацію в деклараціях передбачена кримінальна чи адміністративна відповідальність. Уже уявляю судовий процес щодо доведення, чи вірить народний депутат у Святого Миколая, тобто чи збрехав він свідомо. Якщо пощастить, матимемо судове рішення, що Святий Миколай існує і дарує годинники народним обранцям. До речі, Закон «Про запобігання корупції» забороняє приймати дорогі подарунки від фізичних та юридичних осіб. Ви до яких осіб зарахували б таке джерело подарунка, як Святий Миколай?

Сумно, що будь-яка ідея, яка працює в економічно розвинених країнах, у нашій спотворюється так, що святих від споглядання цього справді хочеться винести подалі.

Є думка, що запорукою економічного розвитку багатьох країн Європи став перехід від католицизму до протестантизму. Ключові риси, які вітаються і які не одне століття виховувалися у протестантів, — працелюбство, чесність, скромність у всьому, особиста відповідальність за свої дії (папські булли прощення за гроші вже не дають), — я б не проти бачити і у наших чиновників.

 

Марина БАХОЛДІНА,

редактор розділу «У вільний час»