This version of the page http://ranok.ictv.ua/15626-2/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2016-11-11. The original page over time could change.
У Києві покажуть фільм про видатного польського музиканта | Ранок у Великому Місті | Вмикай настрій на ICTV! У Києві покажуть фільм про видатного польського музиканта


У Києві покажуть фільм про видатного польського музиканта

Переглядів 632       03.02.2016

19 лютого столиця побачить прем’єру надзвичайного польського документального фільму. “15 сторін Світу” — стрічка про одного з найбільш видатних експериментальних музикантів — Євгеніуша Рудніка. Фільм розповідає про революційні ідеї Євгеніуша, який був частиною легендарної “Експериментальної Студії Польського Радіо” та створював експериментальну музику задовго до появи поняття “електронна музична сцена”. 

Замість музичної студії, Євгеніуш використовував наукову лабораторію, магнітну стрічку та ножиці. Архітектура ритмів, пульс природи та людського тіла — саме ці речі намагався відчути Руднік в своїх музичних пошуках. Його експерименти — спроба дослідити нову реальність, в якій можна доторкнутися до звуку.

Євгеніуш Руднік — один з “піонерів” електро-акустичної музики. Він працював над багатьма музикальними інсталяціями та музикою до фільмів з такими зірками, як Кжиштоф Пендерецкі (над композицією для відкриття Олімпійских ігор у Мюнхені в 1972 році), Арне Нордхайм, Карлхайц Штокхаузен, Пітер Котік та багатьма іншими. Євгеніуш — володар багатьох міжнародних нагород. Частина його творів зберігається у Французській національній бібліотеці, разом з найращими європейскими культурними скарбами 20 сторіччя.

Фільм отримав Critic’s Week Award на фестивалі Film Festival Locarno (Official Page), Special Mention на фестивалі MFF T-Mobile Nowe Horyzonty та був в одній з найсильніших музичних селекцій фестивалю SXSW.

До речі, стрічку представлять самі творці: Сюзанна Золякевич та Цвіка Грегорі Портной, роботи якого були представлені на кінофестивалях у Каннах, Document Art, T-Mobile New Horizons International Festival, Locarno Film Festival, New York Jewish Film Festival тощо.

Loading...
Загрузка...
Читайте також:
Оксана Байрак подарит зрителям надежду на новую жизнь
Армин ван Бюрен анонсировал THE BEST OF ARMIN ONLY
Борис Гребенщиков та Мілош Єліч виступлять з оркестром
Таракани в голові: зіркові звички, які вас точно шокують




Ранкова стрічка
Аналітика
Миколаївським мажорам світить до 5 років за ґратами
Поради
Как устроиться на работу и не стать жертвой аферистов
Ранковий новинар
Український розробник створив унікальну бездротову зарядку
КіноРанок
Оксана Байрак подарит зрителям надежду на новую жизнь
ЩЕ