This version of the page http://nplu.org/event.php?id=569 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2016-10-21. The original page over time could change.
Національна парламентська Бібліотека України
П’ятниця, 21 жовтня 2016
Головна → Новини і події → 07 вересня 2016 р.

Aбонемент

Віртуальна
довідка

Навігаційне меню

Ювілей НПБУ
Фонди
Каталоги
Послуги
Нові надходження
Інтернет-центр
Центр правової інформації
Українська бібліотечна енциклопедія
Книжкові пам'ятки
Бібліотека
українського воїна
На допомогу учасникам АТО та волонтерам

Новини і події

«<Жовтень 2016 >»
ПнВтСрЧтПтСбНд
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Навігаційне меню

Видання НПБУ
Календар знаменних і пам’ятних дат
До 200-річчя
Т. Г. Шевченка
Інформаційний центр з питань культури та мистецтва
Віртуальні виставки
Обмінний і резервний фонд
Путівник по світових електронних бібліотеках
Мистецький Київ
Громадська приймальня
На допомогу переселенцям і біженцям
Наші партнери
Річний план закупівель

Режим роботи

Понеділок - п'ятниця
з 9:00 до 20:00;
субота, неділя -
з 10:00 до 18:00.
Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Перегляд документального фільму

«БОГДАН СТУПКА. ЛЬВІВСЬКІ ХРОНІКИ»

(До 75-річчя від дня народження Богдана Ступки) 

 

7 вересня 2016 р. у Кіномистецькій вітальні Національної парламентської бібліотеки України відбулась зустріч, яка зібрала численних шанувальників таланту видатного діяча української культури, народного артиста України, Героя України, геніального актора Богдана Ступки, якому 27 серпня виповнилось би 75 років.

Один з найвідоміших артистів свого покоління Богдан Ступка отримав визнання не тільки в Україні, а й далеко за її межами. Ще за життя він став справжнім символом України і запам’ятався своїм шанувальникам численними ролями в театрі та кіно. На його рахунку – понад 100 ролей, втілених на театральній сцені  та майже стільки ж, зіграних у кіно.

Артист широкого творчого діапазону, він був максималістом у роботі та віддавав ролям усього себе. Правилу «Жити й творити, як в останній раз»  Богдан Сильвестрович був вірним до кінця своїх днів. Таким Майстер залишився у пам’яті тих, хто знав його особисто.

До Кіномистецької вітальні завітали: голова Національної спілки кінематографістів України, лауреат Державної премії України імені Олександра Довженка Сергій Тримбач; заслужений діяч мистецтв України режисер Юрій Терещенко; доктор історичних наук, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, автор низки книг про Богдана Ступку Володимир Мельниченко.

Спогадами про видатного актора під час зустрічі в Кіномистецькій вітальні поділились його колеги-кінематографісти: Сергій Тримбач та Юрій Терещенко. Вони представили глядачам документальний фільм «Богдан Ступка. Львівські хроніки», що розповідає про три дні життя артиста під час театральних гастролей у Львові.

Після перегляду фільму з щирими словами подяки до творців кінострічки звернувся Володимир Мельниченко, якого з Богданом Сильвестровичем пов’язували багаторічні дружні стосунки. Він презентував перший життєпис артиста «Богдан Ступка. Біографія» (2012), написаний ще за життя Майстра. Також Володимир Юхимович представив свою останню книгу «Богдан Ступка: обличчям до історії» (2013), де розповідається про ролі реальних історичних персонажів, які Ступка прожив на театральній сцені й у кіно.

Зі словами великої поваги і любові до свого геніального друга Володимир Мельниченко передав обидва видання у дар Бібліотеці.

 

 

Інформація підготовлена відділом СКД