This version of the page http://txt.newsru.ua/allnews/05oct2016.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2016-10-14. The original page over time could change.
Новини NEWSru.ua :: Всі новини дня ]]>
]]>
// Всі новини дня // Середа, 5 жовтня 2016 р.
пошук
РУС   УКР
ВСІ НОВИНИ
УКРАЇНА
СВІТ
ЕКОНОМІКА
СПОРТ
КУЛЬТУРА
АВТО
ПРЕСА
ЄВРОПА
АРХІВ
ПОШУК
У Харкові загорілися склади пиломатеріалів: для гасіння пожежі задіяно спецпотяг
Дерев'яні конструкції даху будівлі прогоріли і почали руйнуватися. На складі перебували пиломатеріали, що сприяло швидкому поширенню вогню. Довелося викликати додаткові сили: 13 автоцистерн, 7 одиниць спеціальної рятувальної техніки, навчальний підрозділ Національного університету цивільного захисту.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 23:09 // Україна
Болгарські війська залишаться в Афганістані
Болгарський військовий контингент зі складу міжнародної місії НАТО (понад 100 військовослужбовців Національної армії Болгарії) продовжить свою службу в Афганістані. Про це повідомили в прес-службі уряду Болгарії за підсумками зустрічі прем'єр-міністра Бойко Борисова з Верховним представником ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федерікою Могеріні.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 23:08 // Світ
Екс-ватажок "ДНРівців" розповів, що ОРДО не виживе без фінансової підтримки РФ, а її доведеться збільшити
РФ надає фінансову підтримку контрольованим бойовиками окремим районам Донецької та Луганської областей України, дає ресурси і виплачує жителям окупованих територій пенсії і зарплати. Про це заявив один з колишніх ватажків бойовиків "ДНР" Олександр Ходаковський. При цьому, РФ доведеться все більше витрачати на підтримку економік окупованих нею Донецька та Луганська.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 23:07 // Україна
У Мінську не змогли домовитися про створення додаткових семи зон безпеки на Донбасі - Сайдік
Учасники Контактної групи по Україні поки не прийшли до компромісу щодо умов формування семи додаткових зон безпеки на лінії зіткнення на Донбасі, заявив спеціальний представник ОБСЄ Мартін Сайдік. "Це питання обговорювалося, але остаточного рішення поки немає", - сказав він в середу, 5 жовтня, відповідаючи на питання про перспективи формування додаткових зон безпеки.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 22:55 // Україна
Українська тенісистка Бондаренко завершила виступи у Пекіні
Українська тенісистка Катерина Бондаренко вибула з боротьби на турнірі WTA Premier Mandatory у Пекіні із загальним призовим фондом 6,290 мільйона доларів. 5 жовтня у матчі другого раунду українсько-тайванська пара Бондаренко/Цзяжун Чжуан програла посіяному під 5-м номером американсько-чеському дуету Бетані Маттек-Сендс/Люсі Шафаржова - 1:6, 4:6.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 22:44 // Спорт
ФБР викрило в АНБ нового "Сноудена" – ЗМІ
Федеральне бюро розслідувань провело таємну операцію із затримання одного з підрядників, який працював на Агентство національної безпеки США, після крадіжки ним секретних кодів. Про це повідомило в середу 5 жовтня авторитетне американське видання The New York Times із посиланням на високопоставлених представників правоохоронних органів та розвідки США.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 22:35 // Світ
ГПУ: на посаді президента Янукович підпорядковувався РФ
За висновками слідчих, у питаннях, які стосуються національної безпеки, діяльність Віктора Януковича на посаді президента України була підпорядкована інтересам Російської Федерації, про що свідчать підписані ним укази, призначення на ключові посади осіб із російським громадянством тощо.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 22:34 // Україна
Порошенко призначив представника України в Дунайській комісії
Президент України Петро Порошенко призначив надзвичайного і повноважного посла України в Угорщині Любов Непоп представником України в Дунайській комісії за сумісництвом. Текст відповідного указу оприлюднено на офіційному сайті голови держави.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 22:07 // Україна
Новим генсеком ООН стане колишній прем'єр Португалії Антоніу Гутерреш
Новим генеральним секретарем Організації Об'єднаних Націй (ООН) стане колишній прем'єр-міністр Португалії Антоніу Гутерреш (Antonio Guterres). За даними агентства Reuters, жодна з п'яти країн, що мають право вето в Радбезі ООН, не проголосувала проти його кандидатури в шостому за рахунком таємному голосуванні.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 22:03 // Світ
За рахунок МВФ золотовалютні резерви України зросли на 10%
Збільшення резервів у вересні відбулося за рахунок надходжень з трьох джерел: третього траншу від МВФ на суму 1,002 млрд доларів; пов'язаного з програмою МВФ офіційного фінансування. А саме - 1 млрд доларів від розміщення єврооблігацій Мінфіном під гарантії уряду США; коштів від розміщення ОВДП на 100,1 млн доларів.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 21:57 // Економіка
УЄФА дозволив проводити в Харкові міжнародні матчі
Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) дозволив Харкову приймати міжнародні матчі. Очікується, що повернеться міжнародний футбол у Харків вже в листопаді, коли збірна України в товариському матчі прийме Сербію. Окрім того, це рішення може зіграти на користь донецькому "Шахтарю", який відчуває проблеми з відвідуваністю у Львові.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 21:51 // Спорт
"ОЕ" виступає у Краматорську. Жебрівський сподівається на "ще грандіозніший концерт" у звільненому Донецьку
"Той шалений ажіотаж і неймовірна кількість людей, які за десятки, а подекуди і за сотні кілометрів приїхали сьогодні у Краматорськ, зайвий раз засвідчує, що Донеччина – це Україна, і тут живуть справжні патріоти, які люблять українську пісню", - написав голова ДонОВЦА Павло Жебрівський. Він висловив сподівання, що скоро подібний концерт вдасться провести і у звільненому Донецьку.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 21:32 // Культура
На Чернігівщині під час навчань попав під гусеницю БМП й загинув контрактник
На полігоні на Чернігівщині контрактник попав під гусеницю бойової машини. "У ході відпрацювання тактичного заняття під час спішування з БМП–1, військовослужбовець військової служби за контрактом, молодший сержант, попав під гусеницю бойової машини та від отриманих тілесних ушкоджень загинув", - йдеться у повідомленні Військової прокуратури центрального регіону.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 21:19 // Україна
Жебрівський: через вибух боєприпасів в окупованій Макіївці пошкоджено 7 шкіл, 3 дитсадки, лікарню, півміста залишилося без світла
У загарабній російсько-терористичними військами Макіївці Донецької області вибухнули боєприпаси, через що пошкоджено сім шкіл, три дитсадки і лікарня, житлові будинки і півміста залишилося без електроенергії, повідомив 5 жовтня 2016 року голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 21:04 // Україна
Окупанти б'ють із танка та мінометів 120-го калібру. За день – 13 порушень режиму тиші
На Маріупольському напрямку противник порушував "режим тиші" в районі Мар’їнки, Широкіного, Водяного, Чермалика та Старогнатівки з кулеметів та стрілецької зброї, а в районі Гнутового та Широкиного відкривав вогонь снайпер, а по Старанчуку бойовики застосували міномет 82-го калібру. Про це у середу 5 жовтня повідомили у прес-центрі АТО.
версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 20:58 // Україна
РФ заморозила дію угоди з США про співробітництво в наукових дослідженнях в ядерній та енергетичній сферах
Росія призупиняє дію міжурядової угоди з США про співробітництво в наукових дослідженнях і розробках в ядерній та енергетичній сферах. "Дії, вжиті США у зв'язку із запровадженням санкцій проти Росії, безпосередньо торкнулися напрямку співпраці, передбаченої угодою", - наголошується в довідці до розпорядження російського уряду.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 20:14 // Світ
Координатор ОБСЄ відвідає в ОРДЛО українських заручників. Бойовики визнали, що вимагають звільнення непричетних до конфлікту людей
"Найближчим часом українських бранців в ОРДЛО відвідає координатор ОБСЄ в гуманітарній групі Фріш. Він передасть їм листи і передачі від родичів, ми про це домовилися", - повідомила представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко, після завершення засідання в Мінську.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 20:13 // Україна
Реалізацію Рамкового рішення про розведення сил на Донбасі продовжать 7 і 9 жовтня
Реалізація Рамкового рішення про розведення сил на Донбасі буде продовжена 7 і 9 жовтня у Петрівському і Станиці Луганській. Про це повідомила прес-секретарка представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер. Вона нагадала, що Україна послідовно виконує взяті на себе зобов'язання з виконання і Рамкового рішення, і всього комплексу Мінських угод.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 19:48 // Україна
Лукаш виграла суд у Генпрокуратури й просить ЄС зняти з неї санкції
Апеляційний суд Києва у середу, 5 жовтня 2016 року, в повному обсязі задовольнив апеляційну скаргу екс-міністра юстиції Олени Лукаш. За її словами, мова йде про надання Генпрокуратурою в березні 2014 року Раді ЄС даних для застосування санкцій проти екс-посадовців.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 19:48 // Україна
Російські науковці оголосили, що Крим прямує до РФ зі швидкістю 2,9 мм на рік
Російські фахівці інституту прикладної астрономії РАН визначили, що тектонічний рух українського півострова Крим направлено до Російської Федерації. Про це повідав директор цього інституту Олександр Іпатов. Більш того, він наголосив, що тектонічний рух Криму до Росії спостерігається з моменту анексії півострова.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 19:20 // Україна
Профільний комітет визнав корупціогенним проект змін до закону про е-декларування
Комітет Верховної Ради України з питань запобігання та протидії корупції визнав корупціогенним проект закону про внесення змін до Закону України "Про запобігання корупції" (щодо декларації), (реєстр. №5079). Відповідне рішення було ухвалене сьогодні, 5 жовтня, на засіданні комітету.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 19:16 // Україна
Царевич забрала позов з оскарженням свого звільнення - ЗМІ
При цьому у провадженні ВАСУ є дві позовні заяви від Царевич - обидва до Вищої ради юстиції. Царевич просить суд визнати незаконними рішення ВРЮ, прийняті по відношенню до неї. Розгляд одного позову призначено на 10 жовтня, а другого - на 24 жовтня.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 18:34 // Україна
Зміни до закону про держслужбу невиправдано посилюють повноваження президента, вважають у Раді Європи
Секретар Венеціанської комісії Томас Маркерт вважає, що коаліційний проект змін до закону про держслужбу, що має бути розглянутий Радою 6 жовтня, суперечить рекомендаціям Венеційської комісії та невиправдано посилює президента, порушуючи баланс між гілками влади. За його словами, в Раді Європи знають про проблеми законопроекту.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 18:29 // Україна
Адвокати Небесної сотні передають до Міжнародного кримінального суду матеріали у справі Майдану
Кримінальний суд в Гаазі, беручи до провадження ту чи іншу справу, керується двома критеріями - системність і широкомасштабність злочину. "Ми в своїй роботі намагалися довести, що в Україні під час Майдану мали місце обидва ці критерії, тобто системність злочину і його широкомасштабність", - сказав Роман Романов.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 18:04 // Україна
Керрі звернувся до…
Схоже, що Керрі спробував звернутися до рос.еліти, яка мала би втомитися від ультиматумів та воєнних поразок кремлівського вождя.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 17:55 // Авторські колонки
В Амстердамі відбулося судове засідання у справі про "скіфське золото": питання вирішать 14 грудня
Окружний суд Амстердама обіцяє винести рішення щодо повернення Україні так званого "скіфського золота" 14 грудня. Про це у середу 5 жовтня повідомила заступник міністра інформаційної політики Еміне Джеппар. Сьогодні у Нідерландах відбулося перше судове засідання за позовом України до Музею Алларда Пірсона щодо повернення "скіфського золота".
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 17:43 // Культура
Затверджено повний склад Нацагентства із забезпечення якості вищої освіти
Кабінет міністрів долучив до Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти ще 2 членів, завершивши таким чином укомплектування складу Нацагентства. Відповідну постанову ухвалено сьогодні, 5 жовтня, на засіданні уряду. Зокрема, як зазначається, до складу Нацагентства введено Сергія Бондарчука та Руслана Гурака.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 17:33 // Україна
Кабмін надав 15 мільйонів на ліквідацію пожежі на териконі "Львівської вугільної компанії"
Уряд виділив Міністерству енергетики та вугільної промисловості 15 млн грн для здійснення першочергових невідкладних заходів, спрямованих на запобігання виникненню надзвичайної ситуації на території Сокальського району Львівської області. Міністерству фінансів доручено здійснити зазначені видатки із коштів резервного фонду державного бюджету.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 17:13 // Україна
Гройсман: квартири за несплату комуналку не забиратимуть. Кабмін перевірить законність формування тарифів
"Сьогодні в Україні ніхто ні в кого за несплату житлово-комунальних послуг не забирає квартири. А якщо, не дай Бог, хтось дозволить собі простягнути свої брудні руки до українських громадян, які живуть у своїх помешканнях, використовуючи борги за житлово-комунальні послуги, ми по цих брудних руках, як уряд України, дамо", - заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 16:58 // Економіка
Ассанж анонсував публікацію документів про вибори у США, Google та нафту
Засновник проекту виступив перед журналістами 4 жовтня у зв'язку з 10-річчям WikiLeaks - сайту, який публікує "витік" документів, переважно державних органів США. Для спілкування з Ассанжем, який вже 4 роки не може залишити будівлю посольства Еквадору в Лондоні через міжнародний ордер на арешт, було організовано телеміст.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 16:53 // Світ
У Євросоюзі погодили запровадження безвізового режиму для громадян Грузії, кажуть у Тбілісі
Прем'єр-міністр Грузії Георгій Квірікашвілі заявив про досягнення між країнами Євросоюзу домовленості про скасування віз для громадян Грузії. "Сьогодні між країнами-членами Євросоюзу відбулася остаточна політична домовленість про надання громадянам Грузії безвізового режиму з Євросоюзом", - йдеться в заяві прем'єра, поширеній у середу 5 жовтня.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 16:43 // Світ
Масові протести в Польщі змусили владу відмовитися від повної заборони на аборти
Міністр науки і вищої освіти Польщі Ярослав Говін заявив, що масові акції протесту проти закону про повну заборону абортів вплинули на позицію влади країни щодо цього питання. "Повної заборони на аборти не буде", - зазначив міністр. За словами Говіна, демонстрації проти цього законопроекту змусили польську владу задуматися і прислухатися до думки народу.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 16:25 // Світ
Україна має найнижчий рівень планової вакцинації у світі - ООН
Однією з причин критично низького рівня охоплення імунізацією в Україні фахівці називають перебої з постачанням вакцин, що мали місце протягом останніх років. Наголошується, що всі ці вакцини вже доставлені в Україну та доступні у медичних закладах по всій країні, у тому числі у дитячій поліклініці №2 у Києві.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 16:16 // Україна
У Волновасі мітингують проти відведення сил АТО в районі Петровського
У Волновасі на центральній площі проходить мітинг проти відводу сил АТО в районі Петровського, згідно з Рамковою угодою про розведення сил на Донбасі. В центрі Волновахи мітингують близько 200 місцевих жителів, а також жителі Мар'їнки і Маріуполя. Мітингарі мають намір направити президенту Петру Порошенку звернення, в якому висловлять протест проти відведення українських військ.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 16:04 // Україна
Кабмін вніс у Раду зміни до "закону Савченко", розповів Аваков
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що Кабінет міністрів вніс до парламенту зміни до "закону Савченко". "Кабмін вніс до парламенту зміни до "закону Савченко". Вбивці, ґвалтівники та інші злочинці, засуджені за тяжкими статтями Кримінального кодексу, - не повинні мати жодної поблажки", - повідомив він.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 15:47 // Україна
ВАСУ відібрав у компанії Фірташа 95 гектарів лісу
Позицію прокуратури Житомирської області щодо визнання протиправним та скасування рішення Житомирської обласної ради про вилучення лісових насаджень площею 95 га з комунальної власності для передачі приватному підприємству підтримано Вищим адміністративним судом України. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 15:31 // Україна
Уряд підтримав законопроект Міносвіти щодо реформування профтехосвіти
Законопроект Міністерства освіти і науки "Про професійну освіту" підтримано на засіданні уряду. Таке рішення було прийнято на засіданні уряду у середу. Як пояснила міністр освіти і науки Лілія Гриневич під час презентації проекту закону, він має на меті вирішити основні виклики, які є у профтехосвіті.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 15:17 // Україна
InoPressa. До виборів у США Путін не припинятиме бійні в Сирії
Президент Обама багато разів відкидав варіанти із застосуванням військової сили. В результаті кровопролиття в Сирії неухильно шириться, сили терористів ростуть, а вплив США знижується, що вигідно Росії. Подальша бездіяльність примножить ці катастрофічні результати, критикує свою владу американська преса.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 15:00 // Преса
АМКУ просить суд стягнути з "Газпрому" 86 млрд гривень штрафу
Антимонопольний комітет України подав до Господарського суду міста Києва позов про примусове стягнення з російського ПАТ "Газпром" 86 млрд грн штрафу та нарахованої пені. Про це повідомляє прес-служба АМКУ. Як відомо, у січні 2016 року Комітет оштрафував ПАТ "Газпром" на 85,96 млрд грн за зловживання монопольним становищем на ринку транзиту природного газу через українську газотранспортну систему.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 14:55 // Економіка
Один із суддів у справі "діамантових прокурорів" взяв самовідвід
У колегію суддів у справі "діамантових прокурорів" увійшов колишній товариш по службі обвинуваченого, екс-заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця, Іларіон Рудик. Він оголосив про самовідвід, який був задоволений Голосіївським судом. Найближчим часом автоматична система повинна призначити іншого суддю.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 14:48 // Україна
Нацрада отримала частоти для радіомовлення на Крим
"Нас підтримали Туреччина, Румунія, Болгарія, дали нам добро на використання цих частот із застосуванням 5-кіловаттних передавачів. Тож сьогодні ми оголошуємо конкурс і за 3 місяці будемо знати 4-х переможців - це 4 радіостанції, які будуть мовити на Крим", - повідомив член Нацради Сергій Костинський.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 14:42 // Україна
Кабмін відкрив міжнародний пункт пропуску через держкордон у річковому порту Києва
Кабінет міністрів видав розпорядження про відкриття міжнародного пункту пропуску через державний кордон у річковому порту "Київ", написав міністр інфраструктури Володимир Омелян. Він додав, що це було зроблено під зобов'язання бєларуської сторони збільшити транзит Дніпром.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 14:32 // Україна
У Мережі виявили армію з тисяч російських тролів, які ведуть інформаційну війну в Україні
У соціальній мережі Facebook є щонайменше дві тисячі акаунтів, якими керують тролі, пов'язані з групами бойовика "ДНР" Степана Мазури. Дослідження провело інтернет-видання TEXTY.org.ua. Воно почалося з вивчення акаунтів Мазури та його сторінок у Мережі – "Патріоти України" та "Українська революція".
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 14:32 // Україна
Frankfurter Allgemeine. Витік даних демонструє путінську пропагандистську стратегію
Частиною стратегії є також залякування журналістів. Новий документальний фільм німецького телеканалу ZDF показує на основі витоку даних нові деталі інформаційної війни Кремля. Викрито його "темники" журналістам ОРДО/ОРЛО, що уряд України слід називати тільки "хунтою, яка встановила терористичну владу".
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 14:21 // Преса
В Україні різко похолодало, випав перший сніг
У Карпатах та на Закарпатті випав сніг. Упродовж дня сніг очікується у всіх західних областях України. Про це повідомляють користувачі соціальних мереж, пише "Українська правда". Так, українці повідомляють, що сніг випав на гірськолижних курортах Буковель та Драгобрат. Крім того, користувачі Twitter пишуть про сніг на Закарпатті.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 14:13 // Україна
У Туреччині затримали 26 "імамів", підозрюваних у зв'язках з Ґюленом
Поліція Туреччини в рамках розслідування невдалої спроби перевороту в країні 15 липня, затримала 26 "імамів", підозрюваних у зв’язках із опозиційним проповідником Фетхуллахом Гюленом. Операції із затримання пройшли у 31 провінції. В цілому прокуратурою Анкари було видано ордери на арешт 101 підозрюваного.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 13:58 // Світ
Порошенко визнав, що в Україні ще багато проблем у сфері спорту
В Україні ще досить багато проблем у сфері спорту, над вирішенням яких мають спільно працювати уряд та місцеві державні адміністрації. Про це повідомив президент України Петро Порошенко під час зустрічі з олімпійцями та паралімпійцями – учасниками Ріо-2016 сьогодні в Києві.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 13:53 // Спорт
МЗС офіційно рекомендувало українцям не їздити до Росії
"Росія намагатиметься максимально ускладнити процедуру отримання віз, можливо, натомість пропонуючи якісь форми громадянства. Тому всі ці ризики мають бути чітко нами вивчені, і на підставі цього ми будемо, відповідно, приймати рішення. Саме це і є ключовим елементом нашої позиції", - сказав міністр закордонних справ України Павло Клімкін.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 13:50 // Україна
Шевченко не планує повертатися в політику: я бачив все-все-все
"Я зрозумів життя. Побачив його з іншого боку, з усіх ракурсів. Менталітет людей, їхнє життя, інтереси, як влаштована система, корупція – все-все-все", - зазначив Шевченко. За словами тренера, у нього є бізнес, хоча він не любить про це говорити, оскільки це особисте питання. Шевченко зізнався, що довелося перебудовуватися заради підприємницької діяльності.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 13:37 // Спорт
Депутати дозволили використання творів без згоди автора, але із зазначенням імені
Верховна Рада дозволила використання літературних, художніх і музичних творів для створення пародій, попурі чи карикатур без згоди автора, але із зазначенням його імені і джерела запозичення. За ухвалення законопроекту №3586, який вносить зміни до закону про авторське право, на засіданні парламенту у середу, 5 жовтня, проголосували 227 депутатів.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 13:33 // Культура
За добу у сил АТО втрат не було. Ворог різко посилив обстріли на Луганському напрямку
У зоні проведення АТО на сході України за минулу добу загиблих і постраждалих серед українських військових немає, повідомив спікер Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко. Лисенко поінформував, що різко зросла кількість обстрілів із боку НЗФ на луганському напрямку - ушестеро порівняно з попередньою добою.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 13:31 // Україна
Кабмін затвердив проект змін до Податкового кодексу
Кабінет міністрів України затвердив і направив на розгляд Національної ради реформ проект змін до Податкового кодексу щодо спрощення адміністрування податків. Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду в середу. Міністр фінансів Олександр Данилюк, представляючи проект змін, наголосив на важливості його якнайшвидшого прийняття.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 13:14 // Економіка
Нобелівську премію з хімії дали за створення молекулярних машин
Згідно з правилами, Нобелівську премію з фізики і хімії може бути присуджено тільки авторам статей, опублікованих у рецензованій пресі. Крім того, відкриття має бути справді суттєвим й універсально визнаним світовим науковим співтовариством, тому експериментатори отримують премію частіше за теоретиків.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 13:11 // Світ
Кабмін погодив зміни до "закону Савченко"
Кабінет міністрів України погодив зміни до так званого "закону Савченко" щодо удосконалення порядку зарахування судом терміну попереднього ув’язнення у термін покарання. Представляючи зміни до закону, міністр юстиції Павло Петренко заявив, що "це закон, який поправляє ті проблеми, які виникли після прийняття так званого "закону Савченко".
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 13:08 // Україна
Порошенко підписав закон про наставників для сиріт
Наставником може бути повнолітня дієздатна особа, яка пройшла курс підготовки з проблем соціальної адаптації дітей та їх підготовки до самостійного життя. Також встановлено, що наставниками не можуть бути особи, які мають судимість, вживають алкоголь чи наркотики. Так, наставник має право відвідувати дитину за місцем її проживання, навчання, лікування, оздоровлення.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 12:56 // Україна
Гройсман: після створення ринку землі її не скуплять 5 сімей
Прем'єр Володимир Гройсман стверджує, що ринок сільськогосподарських земель в Україні буде запроваджений лише після широкого обговорення та створення ефективної моделі такого ринку. Про це він заявив у середу, 5 жовтня, під час засідання уряду. Він запевнив, що перед впровадженням ринку землі будуть проведені "широкі консультації з власниками земель" ,і це "зробить українців багатшими, а не біднішими".
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 12:43 // Економіка
ФСБ РФ затримала в Ростові "главу парламенту ЛНР"
У Росії був затриманий один з луганських ватажків Олексій Карякін, який займав у квазідержаві посаду "голови парламенту", повідомило поінформоване джерело. "Карякін був затриманий в Ростові російською ФСБ два дні тому. Після цього російські ЗМІ написали, що він "зрікся "Новоросії" і здався Україні", - сказав співрозмовник.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 12:37 // Україна
"Самопоміч" передала Гройсману компромат на Насірова
Депутат від "Самопомочі" Андрій Журжій передав прем'єру Володимиру Гройсману відомості про корумпованість голови Державної фіскальної служби Романа Насірова та його першого заступника Сергія Білана. У свою чергу прем'єр заявив, що отримав ці дані і пообіцяв їх опрацювати.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 12:32 // Україна
У Кременчуці повторно сплюндрували меморіал "Героям Небесної сотні"
"Повідомлення надійшло до Кременчуцького відділу поліції близько 9.30 5 жовтня. На місці працює слідчо-оперативна група кременчуцької поліції. Комунальники потім змиють фарбу спецхімікатами", - розповіли у поліції. Там також додали, що будь-яку інформацію щодо осіб, причетних до вчиненого, можна повідомити до Кременчуцького відділу поліції або на лінію "102".
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 12:21 // Україна
Генштаб розповів, кого демобілізують першими
Першими будуть демобілізовувати тих військових, які мають складні сімейні обставини, а також найкращих. Про це у своєму Twitter написав начальник Генерального штабу України Віктор Муженко. "Демобілізація 6-ї хвилі. За рішенням командирів найпершими будуть звільнені найкращі військовослужбовці і ті, які мають складні сімейні обставини", - написав він.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 12:05 // Україна
Рада закликала покарати Росію за заборону Меджлісу й арешти українців
Верховна Рада звернулася до міжнародних організацій та парламентів іноземних держав із закликом засудити і не визнавати рішення судів Російської Федерації про заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу на території окупованого Криму, а також розглянути можливість санкцій проти "суддів", які підтримали рішення РФ про заборону Меджлісу.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 12:04 // Україна
На Полтавщині продовжують гасити торфовища
Станом на 8.00 5 жовтня залишилося ліквідувати горіння поверхневих покладів торфу на площі 12,2 га в селі Худоліївка Семенівського району. До гасіння пожежі залучили зведений загін Головного управління ДСНС України у Полтавській області в складі 57 рятувальників, а також 22 одиниці техніки.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 11:58 // Україна
Екс-суддя Царевич подала позов до Порошенка
Колишня суддя Печерського районного суду Києва Оксана Царевич, звільнена за порушення присяги, оскаржила своє звільнення у Вищому адміністративному суді. Про це повідомляють в середу, 5 жовтня, "Українські новини", посилаючись на джерело в суді. "Царевич подала в суд позов до президента 30 вересня", – сказав співрозмовник агентства.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 11:49 // Україна
У Цюриху феміністки пофарбували в червоний колір фонтани, протестуючи проти податку на тампони
Члени феміністської організації Aktivistin.ch провели акцію в Цюриху. Рано-вранці у вівторок, 4 жовтня, вони вилили харчові барвники в місцеві фонтани, в результаті чого вода в них забарвилася в криваво-червоний колір. Своєю акцією активісти хотіли підняти дискусію про ставлення до жіночого тіла, пояснила прес-секретар організації Кармен Шодер.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 11:42 // Світ
Чубаров: після запровадження візового режиму з Росією необхідно буде врегулювати ще низку питань
"Тут є питання. Я думаю, ми будемо обговорювати, аби уникнути якихось ускладнень", - сказав Чубаров. Політик зазначив, що саме по собі запровадження візового режиму без інших кроків щодо регулювання відносин з країною-агресором "нічого не дасть". На його думку, запроваджуючи візовий режим, необхідно врегулювати й інші питання.
версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 11:33 // Україна
Світоліна пройшла до третього кола супертурніру в Пекіні
Посіяна під 16-м номером харків'янка в середу здобула перемогу над Сабіною Лисицькі з Німеччини - 6:4, 6:4. Матч тривав 1 годину 9 хвилин. На рахунку Світоліної п'ять брейків, дві подвійні помилки і два ейси. Лисицькі вісім разів подала на виліт, припустилася шістьох подвійних помилок і тричі взяла подачу українки.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 11:12 // Спорт
Полторак пояснив користь Мінських домовленостей: потрібен був час, щоб набрати потужності
Міністр оборони України Степан Полторак заявив, що підписання Мінських угод було необхідно, щоб питання встановлення миру в Донбасі перейшло з військової у політичну площину. За словами міністра, підписання угод дозволило Україні зміцнити потужності армії, які в той момент були значно нижчими за російські, передає "24 канал".
версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 11:02 // Україна
МВФ не вимагає зараз підвищення пенсійного віку в Україні - Розенко
Ключовий кредитор України Міжнародний валютний фонд не ставить перед Україною однозначної вимоги про підвищення пенсійного віку в рамках виконання чотирирічної програми реформ, затвердженої в березні 2015 року. Про це в інтерв`ю журналістам сказав віце-прем`єр-міністр України Павло Розенко.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 11:00 // Економіка
Міністр інфраструктури обіцяє покласти край "вагонному рекету"
Зокрема, Омелян повідомив про домовленість з керівництвом Укрзалізниці провести зустріч між представниками МІУ, УЗ, зерновими асоціаціями, найбільшими металургами, експедиторами і експортерами. Міністр очікує, що на зустрічі УЗ запропонує справедливий і прозорий механізм розподілу рухомого складу.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 10:58 // Економіка
5 жовтня. Огляд преси. Путін знову посварився з Заходом
За позами Володимира Путіна не стоїть нічого, крім простого і вже чергового сигналу Заходу: з Росією не можна мати цивілізованих відносин. Вона встигла висякатися в усі фіранки, попередньо їх обірвавши, але відповідна реакція лише викликала у неї бажання зробити ще один жест, цього разу гранично непристойний.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 10:53 // Преса
У маріупольському Будинку культури виявили бордель для іноземців
Встановлено, що в цьому приміщенні мешканка Маріуполя, 1956 р.н., разом з двома дочками організували елітний бордель, в якому надавалися послуги сексуального характеру іноземцям. До занять проституцією вона залучала молодих жінок. Під час обшуків в приміщенні борделю, який маскувався під нічний клуб, виявлено та вилучено грошові кошти, а також засоби контрацепції.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 10:47 // Україна
У Чорнобильській зоні будують дві сонячні електростанції
"Це є перший проект, який буде відривати Україну від "совкового" напрямку держави і переорієнтовувати на європейські стандарти. Вже сьогодні є два маленьких проекти у зоні відчуження, які реалізовуються з будівництва електростанцій на сонячних батареях", - сказав міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.
версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 10:35 // Україна
Прокуратура Німеччини закрила справу проти автора образливого вірша про Ердогана
Прокуратура німецького міста Майнц припинила слідчі дії щодо коміка Яна Бемерманна, який виступив в ефірі з образливим віршем про президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана. У заяві прокуратури стверджується, що висловлювання Бемерманна на адресу президента Туреччини не є такими, що принижують людську гідність.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 10:35 // Світ
У Сумах на хабарі затримали двох чиновників Державної виконавчої служби
Як повідомили у прес-центрі Служби безпеки України, чиновники вимагали 50 тис. грн від місцевого мешканця за передачу йому автомобіля, якого той придбав на електронних торгах та сплатив за нього всі необхідні платежі. Також оперативники спецслужби затримали водія одного з посадовців, який, за попередніми даними, є посередником у передачі хабара.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 10:24 // Україна
На Харківщині побили й пограбували депутата облради від БПП
За інформацією відділу комунікації Головного управління Нацполіції України в Харківській області, напад стався вчора, 4 жовтня, після 19.00 у селі Кадниця Богодухівського району. Двоє невідомих у балаклавах біля будинку, де мешкає жінка, напали на неї, ударили в обличчя, зв’язали руки скотчем та забрали телефон IPhone.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 10:10 // Україна
ФСБ проводить обшук у члена регіонального меджлісу в Феодосії
У Криму в будинку члена феодосійського регіонального меджлісу Сулеймана Кадирова вранці 5 жовтня ФСБ Росії проводить обшук. Про це у Facebook написав сам Кадиров. "У мене зараз йде обшук ФСБ, усіх небайдужих прошу мене підтримати своєю присутністю! Феодосія, вул. Гарнаєва, будинок №36", – повідомив Кадиров.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 10:00 // Україна
У Польщі хочуть заборонити торгівлю у неділю
"Проведення неділі на прогулянках по торговельних центрах не може здійснюватися коштом відпочинку працівників торгівлі і їхніх сімей", - заявив представник комітету законодавчої ініціативи із заборони торгівлі в неділю Альфред Буяра. Він зазначив, що в Польщі треба врівноважити права споживачів і працівників торгівлі, як це є у країнах Західної Європи.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 09:57 // Економіка
На Одещині СБУ викрила мережу з продажу ліків, виготовлених на окупованих територіях
Під час обшуків було виявлено значну кількість фальсифікованих або незареєстрованих ліків виробництва Російської Федерації, а також виготовлених на заводах, розташованих на тимчасово окупованих територіях. Фахівці попередньо оцінили вартість конфіскованих ліків у понад два мільйони гривень. Крім того, вилучили понад 800 тисяч гривень необлікованої готівки.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 09:47 // Україна
У Миколаївській області поліцейські "кришувати" злодійство на залізниці
Співробітникам управління внутрішньої безпеки Національної поліції України в Миколаївській області стало відомо про те, що начальник відділення Очаківського відділку поліції, за винагороду, прикриває злочинну діяльність групи осіб, яка розкрадала дизельне пальне на залізниці, повідомляє прес-служба Нацполіціі.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 09:46 // Україна
У Таїланді затримали організатора акції Occupy Central у Гонконзі
Організатор акції Occupy Central у Гонконзі Джошуа Вонг був затриманий владою Таїланду після прильоту в країну. Акція Occupy Central почалася наприкінці вересня 2014 року, коли протестувальники блокували бізнес-центр Гонконгу. Вони спробували прорватися в урядовий комплекс, десятки людей були затримані, кілька зазнали легких травм.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 09:34 // Світ
Польський міністр назвав противників заборони абортів маргіналами
Ці слова міністра обурили жінок і представників політичної опозиції, які закликали його вибачитися. Крім того, прем’єр-міністр країни Беата Шидло заявила, що не схвалює слів Ващиковського. "Я викликала його і сказала, що не буде ніякого схвалення такого роду коментарям цих подій", – сказала вона.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 09:31 // Світ
На Львівщині та Волині через негоду знеструмлено 137 населених пунктів
В Україні вночі проти 5 жовтня внаслідок несприятливих погодних умов (пориви вітру, сильний дощ) сталося знеструмлення 137 населених пунктів у двох областях. Про це повідомили у прес-службі Державної служби з надзвичайних ситуацій. Зокрема, без електропостачання залишилися 121 н.п у Львівській області та 16 н.п. – у Волинській.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 09:27 // Україна
Українська діаспора в Канаді провела загальні збори і затвердила цілі на три роки
На обговорення було винесено багато питань: зовнішня політика Канади, постмайданна Україна, хід реформ, допомога діаспори, міжнародна підтримка України, українські культурні справи в Канаді, наука, навчання, міжурядові відносини. Як зазначили у прес-службі КУК, Павло Грод окреслив пріоритетні завдання для Конгресу українців Канади на наступні три роки.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 09:23 // Україна
Гройсман сподівається, що Україна і країни Центральної Азії разом подолають логістичні складнощі в торгівлі
Україна має спільно з країнами Центральної Азії, з-поміж яких Казахстан, Киргизстан, Таджикистан, Туркменістан і Узбекистан, подолати логістичні складнощі в торгівлі, зумовлені російською транзитною блокадою. Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 09:13 // Економіка
Судді, яких звільнили за порушення присяги, почали оскаржувати рішення Ради
Зокрема, оскаржила постанову парламенту про своє звільнення екс-суддя Печерського районного суду Києва Світлана Волкова, обвинувачена у винесенні незаконного рішення про звільнення з-під варти колишнього командира спецроти "Беркут" Дмитра Садовника. Також подали позови колишні судді Олена Калініченко, Віталій Марцинкевич, Андрій Макуха, Ірина Прошута, Світлана Коваль, Алла Домарацька.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 09:05 // Україна
ЗМІ: депутати-мільйонери отримали допомогу з бюджету на оренду житла
Спікер Верховної Ради Андрій Парубій і 170 народних депутатів отримали по 11 тис. 500 - 13 тис. 800 гривень кожен з державного бюджету як компенсацію за оренду житла або готельного номера у вересні. Про це йдеться у відповіді апарату Ради на запит ЗМІ. Як сказано у відповіді, депутатам передбачено 460 гривень на добу такої компенсації.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 09:00 // Україна
Ф'юрі вразив несподіваним зізнанням: "Я сподівався, що мене хтось уб'є"
Британський боксер Тайсон Ф'юрі сподівався, що його хтось уб'є. Про це він розповів в інтерв’ю журналу Rolling Stone. Відмова чемпіона світу за версіями WBO, WBA і IBO Тайсона Ф'юрі проводити бій проти Володимира Кличка є для нього ганьбою. Про це в інтерв'ю Boxing News заявив промоутер британця Френк Воррен.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 08:54 // Спорт
На кордоні з Польщею застрягла тисяча авто
Черги перед пунктами пропуску із сусідніми державами станом на 8.00, 05.10.16 р. Республіка Польща: "Ягодин авто" - 220, "Устилуг" - 200, "Рава-Руська" - 150, "Шегині" - 150, "Угринів" - 130, "Краковець" - 80, "Смільниця" - 70. Черги у словацькому та молдовському напрямку відсутні. На кордоні з Угорщиною лише 20 автівок на КПВВ "Вилок".
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 08:40 // Україна
"Машина времени" представила новий кліп
Зняв кліп режисер Михайло Сегал. Знімальним майданчиком для ролика стали околиці московської станції метро "Сокіл". Згідно з сюжетом кліпу, музиканти зайняті переміщенням з двору на проїжджу частину рояля. Вся дія кліпу відбувається в сповільненій зйомці. Прем'єра кліпу "Одного разу" відбулася на офіційному YouTube-каналі "Машини времени".
версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 08:32 // Культура
У Києві з'явився незвичайний світлофор
У Києві в районі площі Перемоги встановили експериментальний світлофор, повідомив заступник голови КМДА Ілля Сагайдак. Експериментальна конструкція дозволяє бачити сигнали світлофора на великій відстані: вигнута вертикальна опора підсвічується тим же кольором, який показує звичайний світлофор.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 08:26 // Авто
Голова Boeing хоче випередити Маска і першим висадити людину на Марс
Голова американської авіабудівної компанії Boeing оголосив про намір випередити компанію Ілона Маска SpaceX і першим висадити людину на Марс. Про це Денніс Муіленберг заявив у своїй промові про майбутнє освоєння космічного простору на спеціалізованому форумі "What's next?".
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 08:20 // Світ
Трамп: Росія, розірвавши угоду щодо Сирії, проявила неповагу до США
Кандидат у президенти США Дональд Трамп прокоментував розрив російсько-американської угоди щодо Сирії: незважаючи на те, що оголосив про це Держдеп США, мільярдер впевнений, що угоду розірвала Росія, і тим самим проявила неповагу до американських лідерів.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 08:20 // Світ
Фейгін: тортур до Сущенка не застосовували, але був тиск. Звинувачення висунуть 7 жовтня
Російські спецслужби не застосовували тортур до заарештованого журналіста "Укрінформу" Романа Сущенка. Водночас на нього чинили психологічний тиск. Про це заявив в ефірі "Громадського" адвокат Сущенка Марк Фейгін. За словами адвоката, у ФСБ немає жодних доказів причетності Сущенка до шпіонажу.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 08:12 // Україна
Право на мовлення в Україні мають 6 російських телеканалів
Нагадаємо, за останні два роки регулятор вилучив з переліку іноземних програм, дозволених для ретрансляції на території України 76 російських телеканалів. Зокрема, регулятор заборонив трансляцію на території України таких російських каналів: "Первый канал. Всемирная сеть", "РТР-планета", "Россия-24", "НТВ-Мир", "TVCI", "Россия-1", "НТВ", "ТНТ", "Петербург-5".
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 08:08 // Україна
Компромісне рішення: у Львові АТОшники зможуть отримати гроші замість земельних наділів
"У результаті консультацій щодо вирішення земельних питань бійців АТО був напрацьований проект ухвали, який є компромісом. Згідно із ним кожен із АТОвців, який відмовиться від земельної ділянки, отримає по 100 тисяч гривень", - зазначив міський голова Андрій Садовий. За його словами, нині місто не може забезпечити житлом усіх бійців.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 08:00 // Україна
За добу бойовики 68 разів відкривали вогонь, застосовували міномети й артилерію
За минулу добу російсько-окупаційні війська 68 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників, ворог продовжує застосовувати великокаліберні міномети й артилерію. На Донецькому напрямку зафіксовано 13 обстрілів. Бойовики з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї вели вогонь у районі Авдіївки, Новгородського, Кам’янки та Зайцевого.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 07:54 // Україна
У найбільшому притулку України тварини опинилися на межі голоду
Загалом у притулку "Сіріус" 2,5 тисячі собак, 300 котів, троє кіз та навіть 5 кроликів. Для того щоб прогодувати такий звіринець, потрібно понад 300 тис. гривень на місяць. При цьому столична влада виділяє на утримання притулку 50 тис. гривень. Постійно збирати такі суми волонтери не в змозі. Раніше притулку допомагали меценати.
версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 07:49 // Україна
Кількість померлих від отруєння фальсифікованим алкоголем зросла до 49 осіб
В Україні кількість померлих від отруєння фальсифікованим алкоголем зросла до 49 осіб. Про це повідомили в прес-службі Державної служби з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів. Зокрема, у Харківській області станом на 16.00 вівторка кількість постраждалих від отруєння фальсифікованим алкоголем становила 77 осіб, з них 36 – померло.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 07:43 // Україна
Наліпки на шоломах "беркутівців" не дозволяють ідентифікувати особу - Горбатюк
Свідчення екс-"беркутівця" Віктора Шаповалова у Подільському райсуді 3 жовтня допоможуть ідентифікувати підрозділи, які діяли під час акцій протесту на Майдані, а не конкретних осіб. Про це заявив начальник управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління ГПУ Сергій Горбатюк.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 07:42 // Україна
Через буревій Matthew на Кубі і в США евакуюють понад 2 млн осіб
Евакуація оголошувалася в провінціях Гуантанамо, Сантьяго-де-Куба, Ольгин, Гранма і Лас-Тунас. Першою провінцією, по якій вдарив "Метью", стала Гуантанамо. Сильні вітри обрушилися на міста Баракоа, Маїсі та Іміас. Швидкість вітру сягає 120 кілометрів на годину, високі хвилі затоплюють набережні. Про жертви на Кубі повідомлень на момент написання замітки не надходило.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 07:37 // Світ
Полторак розповів, яку зброю США можуть надати Україні
Україна попросить лише ту зброю, якої найбільше потребує – це засоби протиповітряної оборони і протитанкові засоби, заявив міністр оборони Степан Полторак. Водночас, коли саме Україна може отримати летальну зброю, Полторак не відповів, вказавши на те, що це знають лише у США, чий президент має прийняти відповідне рішення.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 07:29 // Україна
На Донеччині не вистачає 1800 поліцейських
Начальник Головного управління Національної поліції в Донецькій області В’ячеслав Аброськін констатував, що окрім функцій, які виконують поліцейські в мирних регіонах, правоохоронці Донеччини отримали і додаткові - це служба на блокпостах, участь у "зачистках", відрядження в прифронтові населені пункти, допомога жителям після обстрілу.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 07:24 // Україна
Офіційний курс валют і банківських металів на 5 жовтня
Офіційний курс валют на 5 жовтня, встановлений Національним банком України. Долар, євро та російський рубль подешевшали. Нацбанк України встановив на 5 жовтня 2016 року офіційні курси валют на рівні: 2586.4415 грн за 100 доларів, 2886.7274 грн за 100 євро, 4.1428 грн за 10 російських рублів.
фото версія для друку зберегти як файл отправить 5 жовтня 2016 р., 07:10 // Економіка




]]>
]]>
П'ятниця, 14 жовтня 2016 р.   Остання новина: 23:19
Всі права на матеріали сайту NEWSru.ua охороняються законодавством, в тому числі, про авторське право та суміжні права. При будь-якому використанні матеріалів і новин сайту гіперпосилання на NEWSru.ua обов'язкове
Зворотній зв'язок: Редакція сайту / Технічна служба / Рекламний відділ
© NEWSru.ua 2016