This version of the page http://palm.newsru.ua/rest/index.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2016-10-08. The original page over time could change.
NEWSru.ua :: Культура NEWSru.ua
РУС   УКР
Культура // Субота, 8 жовтня 2016 р.
Нідерландський музей отримав повернені з України п'ять викрадених 11 років тому картин
П'ять картин, які 11 років тому були викрадені з розташованого у нідерландському місті Хорні Західнофризького музею, знову повернулися до його фондів. Про це повідомив директор музею Ад Геердінк, виступаючи перед кількома сотнями відвідувачів, які зібралися в музеї. За його словами, полотна "неймовірно постраждали", тож зараз музей збирає кошти на реставрацію картин.
7 жовтня 2016 р., 21:34

У Польщі в прокат вийшов тенденційний фільм "Волинь"
У кінотеатрах Польщі сьогодні, 7 жовтня, виходить на екрани фільм "Волинь" (Wołyń). У фільмі Войцеха Смажовського представлена тенденційна версія польського уряду погляду на українсько-польське протистояння на Волині у 1943 році. Українці в ньому будуть показані як поплічники гітлерівців і вбивці, які без причин вирушили знищувати своїх польських сусідів.
7 жовтня 2016 р., 16:52

Померла дружина міністра культури - актриса театру імені Івана Франка
"Сьогодні у сні не стало матері мого сина, дуже талановитої актриси, моєї дружини, рідної душі Оксани Батько-Нищук... Дуже щирої та відкритої людини, яка так сильно любила людей... Яка чутливо і близько до себе сприймала світ навколо і через таку любов ставала вразливою..." - з болем написав Євген Нищук.
7 жовтня 2016 р., 11:31

У Києві вперше проводиться міжнародна конференція, присвячена Малевичу
Вперше в Україні проводиться міжнародна конференція, присвячена Казимиру Малевичу. Про це повідомила на брифінгу Тетяна Філевська - дослідниця творчості Малевича, упорядниця книжки "Казимир Малевич. Київський період 1928-1930". Вона додала: конференцій, присвячених Малевичу, у світі щороку відбувається багато, але у Києві така подія пройде вперше.
7 жовтня 2016 р., 08:21

The Rolling Stones випустять перший за 11 років студійний альбом - із джазовими каверами
Легендарний гурт The Rolling Stones оголосив про випуск першого студійного альбому починаючи з 2005 року. Альбом був записаний всього за три дні. Легенди британського року вирішили виступити в стилі класичного чиказького блюзу. Судячи з усього, альбом буде включати в себе кавер-версії найвідоміших творів цього напрямку.
6 жовтня 2016 р., 23:04

Рада відмовилася забороняти гастролі для росіян, які не засудили агресію Росії
Верховна Рада відхилила законопроект, який забороняв би чи обмежував би виступи російських артистів, які підтримують агресію Росії проти України і офіційно не засудили її. Законопроектом пропонувалося вимагати від російських музикантів, артистів театру та кіно письмових заяв про засудження агресії Росії проти України, зокрема окупації її територій.
6 жовтня 2016 р., 12:09

У Києві перейменують кінотеатр "Росія"
"Уже завершена процедура приєднання будівлі кінотеатру до КП "Київкінофільм" і, враховуючи побажання місцевих жителів, підприємство звернулося до Департаменту культури з пропозицією змінити назву на "Кіото". Приблизно з наступного тижня на афішах вже буде "Кінотеатр Кіото", - розповів депутат Київради Михайло Будилів.
6 жовтня 2016 р., 08:27

"ОЕ" виступає у Краматорську. Жебрівський сподівається на "ще грандіозніший концерт" у звільненому Донецьку
"Той шалений ажіотаж і неймовірна кількість людей, які за десятки, а подекуди і за сотні кілометрів приїхали сьогодні у Краматорськ, зайвий раз засвідчує, що Донеччина – це Україна, і тут живуть справжні патріоти, які люблять українську пісню", - написав голова ДонОВЦА Павло Жебрівський. Він висловив сподівання, що скоро подібний концерт вдасться провести і у звільненому Донецьку.
5 жовтня 2016 р., 21:32

В Амстердамі відбулося судове засідання у справі про "скіфське золото": питання вирішать 14 грудня
Окружний суд Амстердама обіцяє винести рішення щодо повернення Україні так званого "скіфського золота" 14 грудня. Про це у середу 5 жовтня повідомила заступник міністра інформаційної політики Еміне Джеппар. Сьогодні у Нідерландах відбулося перше судове засідання за позовом України до Музею Алларда Пірсона щодо повернення "скіфського золота".
5 жовтня 2016 р., 17:43

Депутати дозволили використання творів без згоди автора, але із зазначенням імені
Верховна Рада дозволила використання літературних, художніх і музичних творів для створення пародій, попурі чи карикатур без згоди автора, але із зазначенням його імені і джерела запозичення. За ухвалення законопроекту №3586, який вносить зміни до закону про авторське право, на засіданні парламенту у середу, 5 жовтня, проголосували 227 депутатів.
5 жовтня 2016 р., 13:33


Початок • Архів • Пошук • RSS
NEWSru.com • NEWSru.co.il • В Москві • Інопреса
© NEWSru.ua 2016
Всі права на матеріали сайту NEWSru.ua охороняються законодавством, в тому числі, про авторське право та суміжні права. При будь-якому використанні матеріалів і новин сайту гіперпосилання на NEWSru.ua обов'язкове