Дмитро Кривенко: їду на чемпіонат світу за перемогою

28 вересня 2016, 22:10

У Китаї 11 жовтня стартує чемпіонат світу з баскетболу 3х3, на якому виступить жіноча збірна України. Чоловіча команда не пробилася, та попри це сильна стать українського баскетболу також буде серед учасників змагань в Гуанчжоу.

За підтримки Федерації баскетболу України на чемпіонат світу також вирушить один з найсильніших данкерів України Дмитро Smoove Кривенко. Він змагатиметься в індивідуальному конкурсі данків з насильнішими гравцями світу.


- Як довго вже займаєшся данками?
- Років 10. Починав у 15-річному віці з турнірів у Запоріжжі та Москві. Звичайно, особливо нічого не виборов. Та вже наступного літа переміг на турнірах у Харкові та Запоріжжі. А з 2011 року я став уже професіонально займатися данками.

- Це видовищний вид спорту, але дещо поступається за популярністю традиційному баскетболу. Чому саме данки?
- Мені з дитинства дуже подобається баскетбол, люблю грати. Так склалося, що кидки зверху найкраще мені вдавалися. То ж згодом зосередився на них.

- Що потрібно, аби потрапити на конкурс данків на чемпіонаті світу?
- Головним критерієм відбору була перемога на одному із конкурсів ФІБА 2015 року. Мені це вдалося в Празі.

- Вже знаєш, хто буде твоїми головними конкурентами в Китаї? Яке завдання ставиш перед собою?
- Чесно кажучи, ще ні. У будь-якому випадку конкуренти будуть надзвичайно сильними, то ж легко не буде. Та налаштовуюся лише на перемогу.

- Якось спеціально готуватимешся до участі в конкурсі на чемпіонаті світу?
- У мене ще триває сезон, то ж я підтримую добрі кондиції. Планую на 10 днів завітати до рідного селища Слобожанське на Харківщині. Готуватимуся там у рідному залі, з якого починав захоплення данками.

- У данкерів своя суто професійна спільнота. Підтримуєш приязні стосунки з кимось із конкурентів?
- Так, товаришую з Вадимом Поддубченко. Підтримуємо одне одного на змаганнях. Також добрі стосунки з Іллею Крошкою. Це наш український данкер, який проживає в Китаї. Там він вболіватиме за мене під час чемпіонату світу. Ще товаришую з поляком Рафалом Ліпінскі. Це один з найсильніших данкерів світу Lipek.

- Уже відомі деталі проведення майбутнього конкурсу? Він пройде в один етап?
- Ні, я ще з цим не знайомився. Напевно, буде все звичайно – кидки з різними елементами, безпристрасні, сподіваюсь, судді оцінюватимуть виконання. Можливо, конкурс буде проведено в два етапи, оскільки на чемпіонаті світу буде велика кількість учасників.

- Данкери тренуються та виступають на повному самозабезпеченні?
- Фактично так. Звичайно, є організатори та спонсори турнірів які заохочують призами участь топових спортсменів, оплачують їм дорогу. А загалом данкер має сам про себе дбати.    
 

Поширити
Поширити
Поширити
Поширити