This version of the page http://imi.org.ua/bezpeka/censoredcontent/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2016-10-04. The original page over time could change.
Інститут Масової Інформації

Ціна безпеки в інтернеті

Інтернет сьогодні — це не тільки соціальні мережі, море інформації та вільне спілкування в мережі. По той бік монітора є багато охочих дізнатися про вас більше, ніж ви вказуєте у своєму статусі на сторінці «Вконтакте».

Читати

Як журналістові не стати жертвою фішингу

Останнім часом на імейли українських журналістів і громадських активістів здійснюються масові фішингові атаки. Як не стати жертвою таких атак?

 

 

Читати

Кібербезпека: 12 корисних порад

Кілька корисних і простих порад від закордонних спеціалістів про те, як підвищити рівень своєї безпеки при роботі в інтернеті, та при використанні смартфонів і планшетів.

 

 

 

Читати

Як захистити свою віртуальну особистість. Частина 2

Однією з найдорожчих послуг хакера є крадіжка «прокачаного» персонажа з онлайн-гри - $150. А от паролі від Facebook та ICQ продають за $3, відскановане кольорове зображення паспорта - за $25. Продаються також боти - живі «троянці», які будуть сидіти і збирати інформацію будь-де: приміром, встановлення трьох таких троянців у бухгалтерії великої компанії коштує $300.

Читати

Як захистити свою віртуальну особистість. Частина 1

Мало хто знає, але в PDF-документи можна вбудувати код, який у разі відкриття, буде виконаний на вашому комп'ютері з пріоритетами адміністратора. Як це відбувається? Вам просто прислали PDF-документ, ви його відкрили, а в старих версіях Adobe Reader існувала вразливість, про яку ви не знали. От і все

Читати

Журналістика епохи соціальних мереж: виклики та небезпеки

Більше нічого не видаляється, не стирається й не забувається. Нічого з того, що ви розмістили в мережі, ні твіту, ні блогу, ні СМС, ані веб-сторінки, ані веб-сторінки, яку ви видалили через 15 секунд після публікації, ви вже не зміните. Як тільки ви це розмістили, все всмоктується в систему, індексується, прив'язується до вашого імені...

Читати

Шпигуноманія VS здоровий глузд: інформаційний ексгібіціонізм

Коли ви черговий раз помітите відчуття того, що інформація про ваші наміри, плани та дії опинилася не в тих "руках" чи "вухах", не спішіть обшукувати свій гардероб чи ванну кімнату на предмет "жучків". Краще, в першу чергу, проаналізуйте власні дії...

Читати

Про силу віртуальної особистості та її слабкості

Особа, яка представляє вас в інтернеті, стала не менш важливою і розвиненою, ніж та, що живе в офлайні. Про те, що може загрожувати онлайн-особистості і як ефективно захищати її слабкі місця, — в першій частині майстер-класу експерта з інформаційної безпеки Дмитра Снопченка.

Читати