This version of the page http://www.pohlyad.com/blogs/n/101 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2016-09-29. The original page over time could change.
Мою міліцію я бережу 
Новий Погляд, інтернет-видання
Порошенко з Туском скоординували підходи до завершення ратифікації асоціації Україна-ЄС та впровадження безвізу •  Поїздки за посередництва BlaBlaCar стають платними•  НАБУ розслідує справу незаконного будівництва у Львові•  За вбивство Копитка обіцяли заплатити 1,6 мільйона гривень•  На хабарі затримали чергового посадовця управління Державної міграційної служби України у Львівській області•  Малайзійський «Боїнг» збили з Первомайська російським «Буком» - слідство•  Садовий бачить проблему не у львівському смітті, а у «політичному смітті країни»•  Розшукуваного Інтерполом екс-начальника київської ДАІ затримали у Москві•  П’яний водій без документів «вишивав» нічним Львовом на фурі•  У селі біля Львова чоловіка на власному подвір’ї зґвалтував односелець•  
05.05.2014   11:53
Олег РАДИК

Громадський діяч

Мою міліцію я бережу

Що сказати про моє нічне стажування на блокпості, на Городоцькій, з ДАІ і Варта1? Щось невиспане?

Звичайно, це ловіння гав чи шукання голки в копиці сіна. На 8-7-6 (?) блокпостів у Львові не знайшлось 16 машин від 1200 львівських громадських організацій для позмінного цілодобового чергування.

До речі, для Автомайдану торговці пальним жертвують пальне. Звіти де? Львіввв... Машини ДАІ вбиті, мотлох. Смутного осла не наздожене. Лише напівлампасне інспекційне начальство приїжджає на білявих сучасних авто. Даішники печально ржуть, що скоро лише ці лялі (не машини) лишаться на сторожі Правил дорожнього руху. Вимагають у начальства біотуалети.

Але нам же ж плювати на їх переживання. Собі ж на умі. Ми з Майдану. Не бачимо трагедії в їх можливому звільненні з лав захисників Правил Дорожнього Руху. Ми ж не вчорашні. Але тут раптово від НАС УСІХ РАЗОМ нахабно втекло «Субару Аутбек» (або «Форестер») сірого кольору. Образились крепко... Гнались за супостатом. Чесно, адреналін зашкалювальний. Не догнали. Не «догналіти» ми. А не дай, Бог, догнали б? Я б порушників зупинив хіба силою думки.

До речі, довести вину незатриманому супостату складно. Позорник скаже, що не він був за кермом. Справа закривається за 3 місяці. Автоматично. Законодавство. Але йому можна подряпати капот, копчик чи морду. Тестів на алкоголь також нема. Всі преславуті "трубки" знищили під час Ночі Гніву. Я не брав.

В знак презирства повз наш блокпост пробіг їжак. Ми його теж не змогли затримати. Нема зараз вже й плану по складанню протоколів чи штрафів. Даішники за ніч не не склали жодного протоколу. Та й підстав НАДТО не було. Час від часу проносяться повз наш бадьорий блокпост «хальоні» автотачанки з потужними двигунами. Їм плювати на все. Один промчав вночі без включених фар. Круто. Щоб ти вбився в Слов’янську. По Зелло передають, що біля Деревачіва змагання нічних стрітрейсерів. Ну не дідько би забрав...

На підмогу Варті1 приїхали на шістці шістки з Автомайдану, побули годину і поїхали на каву погрітися і ...з кінцями. Гівнюки. Я за слова відповідаю. Даішники людиноподібнюють. Мовим за життя. Про жінок навіть. Навіть про тих, кого вони пиняють. Розказують про минулі побори. 2000 гола зарплата зараз. Клянуть синків місцевої еліти, які їх зневажали всю дорогу і принижували при зупинці кров'ю зароблених автівок. Тепер такого нема. Бояться, що буде знову. При новій майданівській нашій еліті.

Розстаємося по-приятельськи. Великий за розмірами, як ведмідь, але моторний, як міцубісі даішник на мою простягнуту через вікно дев'ятки на прощання руку, кряхтить і каже "Почекайте". І виходить на двір з авто. Тиснем міцно лапу один одному. Може, він нині перший раз відчув, що він не х... А член суспільства. Замкнуті в собі беркутята з калашами наперекосяк не мають грошей поїсти. Може вони йоги. Це здогад. Один з них весь час спить в машині ДАІ. В них ненормований робочий день. Ми ділились чим могли. Тобто канапками. Можете плювати на мене.

О 4.00 у Львові виключають освітлення вулиць. Патрулювання набуває гостроти. Бо темно як у негра знаєте де. Садовий, думай не мізками Синютки, включи вночі світло хоч до 11 числа. Мені зрештою, плюс-мінус, я й так погано бачу. А попри те, дякую Олександр Дзюпин, Тарас Вакула за те, що ми є. Я ще піду в чергування. Бо так треба.

 

Інші публікації цього автора