У Білогір’ї селяни третій день тримають в облозі молокозавод

308
0

У Білогір’ї селяни третій день тримають в облозі молокозавод. Вимагають повернути їм мільйонні борги. Уже другий день блокують в’їзд молоковозів на територію підприємства і палять шини. Кажуть: більше не дозволять годувати себе порожніми обіцянками і стоятимуть до перемоги.

Здавачі молока з різних районів Хмельниччини приїхали до воріт молокозавода у Білогір’ї. Людмила – з Полонщини. В її господарстві 4 корови.

Понад сотня селян домагаються повернення багатомільйонної заборгованості не тільки собі, а й ще трьом тисячам родин. Об’єднавшись в кооператив, зуміли добитись кращої ціни за молоко. Та недовго раділи. Підвів молокозавод. Усім разом заборгував 6 мільйонів гривень за літні місяці.

Люди наголошують: об’єдналися в кооператив не тільки заради того, щоб краще заробляти, а й мати можливість спільно домагатись справедливості.

Мітингувальники розповідають: під стіни заводу родини делегували молодших і міцніших. Старші лишилися на господарстві. Продовжують доїти корів, але вже не знають, що робити із молоком далі.

До пікетувальників долучилися представники фермерських господарств та підприємств–виробників молока. Як з’ясувалось, їм молокозавод заборгував десятки мільйонів і вони, після тривалих безрезультатних перемовин, подали судові позови. Гуртом намагалися викликати керівництво підприємства на діалог — марно.

Більше інформації виніс від заступника директора голова Білогірської райдержадміністрації.

Ні понеділок, ні ранок вівторка очікуваної людьми інформації не приніс. Ніхто з представників підприємства до них не вийшов. Із журналістами спілкуватись директор не забажав.

Голова райдержадміністрації листом поінформував адміністрацію обласну про ситуацію із спонуканням керівництва ТОВ «Білогір’я молокопродукт» до виконання своїх зобов’язань з оплати боргу. Мітингувальники хвилюються, що плоди їхньої надважкої праці можуть осісти в кишенях власників підприємства. Для селян же кошти, виручені за молоко – основний засіб для існування. Тому відступати не збираються. Продовжують блокувати в’їзд молоковозів на територію підприємства. Акцію називають безстроковою.

  • ТЕГИ
  • акція протесту
  • Білогір'я
  • заборговані кошти
  • мітинг
  • молокозавод
  • новини Хмельниччини
  • Хмельниччина
Поділитися з друзями
попередня статтяДва старти – одне серце, яке б’ється у спортивному ритмі: у Хмельницькому відбувся масштабний забіг
наступна статтяДень поля. ТОВ «ÐœÑ–нетех»