This version of the page http://ozi.pp.ua/muzej-lego-v-prazi_8575/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2016-09-07. The original page over time could change.
Музей Lego в Празі » Подорожі по Празі

Музей Lego в Празі

У Празі ніколи не буває нудно, і навіть ваша дитина може зацікавитися екскурсіями, у тому числі і музеєм Lego, де постійно проводяться виставки для юних шукачів пригод. Цей музей – справжня знахідка для любителів конструкторів, окрім найновіших моделей, тут можна зустріти і рідкісні екземпляри.
музей Lego

Розмір оригіналу:   800x530
Тип: jpg   Дата:

Вигадник, який придумав казку
Дивна історія Лего починається в 1932 році, коли житель Данії Оле Кірк Крістіансен вирішив змінити свою діяльність, а займався він продажем сходів і прасувальних дощок, на виробництво дерев’яних кубиків. Так з’явилася компанія Lego, що примітно, назва Lego пішла від об’єднання двох слів – leg (грати) і godt (добре), назва дійсно розкриває суть бренду. Цікавим фактом є і те, що усі кубики, зроблені після 1949 року, мають ідентичні отвори, так що ваша дитина може скласти конструктор, використовуючи, як ретро-кубики, так і найновіші моделі. За останні 77 років існування ЛЕГО завоював серця не лише дітей, але і дорослих, тому відкриття музею Lego в Празі викликало ажіотаж і масові екскурсії.
при вході в музей Лего

Розмір оригіналу:   1014x1200
Тип: jpg   Дата:

Цей музей відкрив місцевий житель, усі експонати музею належать саме йому. Ідея відкриття такого музею з’явилася у нього в той період, коли його особиста колекція поповнилася рідкісними екземплярами, ось він і вирішив поділитися своїм скарбом з іншими. Важливий момент, створення музею трохи не зруйнувало його сім’ю, бо він так захопився створенням експонатів, що почав пропадати в музеї дні і ночі безперервно.
Країна з мільйона кубиків
Музей Lego є найбільшим музеєм в Європі по кількості експонатів і експозицій, займає він 3 поверхи, загальною площею 340 кв. метрів. Для створення унікальних експозицій працівники музею витратили близько мільйона кубиків, при цьому вони створили більше 2000 експонатів в 20 тематичних експозиціях. Самими відвідуваними експозиціями є: світ Гарі Поттера, Зоряні війни і інші космічні історії, світ Індіани Джонса, транспорт, пам’ятники різних країн, місто Lego. Отже, почнемо екскурсію.
Музей Lego в Празі - пожежна станція

Розмір оригіналу:   800x530
Тип: jpg   Дата:

Знайомство з містом Lego
Перше, що ви побачите в музеї – величезне місто іграшок, де кожен “місцевий житель” займається своїми справами: Lego-дворник прибирає Lego-сміття з вулиць, Lego-поліцейський ловить Lego-бандита, а Lego-мама няньчить своїх Lego-діточок в Lego-садку і це ще не усе. Таке видовище захопить не лише дітей, але і дорослих, а ті, хто любить грати з транспортом не зможуть відірватися від експозиції за участю автовокзалу, потягів і трамваїв.
У центрі залу, в одній із скляних вітрин, знаходиться макет з аеропортом і частиною міста Праги, натиснувши на кнопки біля стенду, ви активуєте життя в цьому іграшковому маленькому світі, оскільки експозиція інтерактивна. Пройшовши всередину музею, ви наштовхнетеся на стенди з пожежними машинами і кораблями.
Глибокий Lego -космос
Одна з найпопулярніших експозицій – Зоряні війни, тут ваш малюк побачить масштабні моделі космічних кораблів, лідером експозиції, звичайно, вважається “Зірка Смерті” Дарта Вейдера. Окрім головної експозиції тут представлені і інші космічні легенди, а для значнішого ефекту світло в залі розсіяне і приглушене.
Музей Lego - Зоряні війни

Розмір оригіналу:   1200x1051
Тип: jpg   Дата:

Знамениті Lego-пам’ятки
Дивний експонат – Тадж-Махал, не дивлячись на те, що це усього лише іграшка, вражає своїми розмірами і чіткістю ліній, аж до дрібниць. За словами працівників музею, цей експонат є найбільшим серед інших і складається з 6000 елементів.
Музей Lego в Празі - космос

Розмір оригіналу:   800x530
Тип: jpg   Дата:

Не менш ефектно виглядає і Тауэрский міст, який, за словами тих же співробітників, збирали близько 12 годин. Модель моста складається з води, двох веж, розлучного моста, двоповерхового автобуса, човнів і відвідувачів – це шедевр.
Гурток “Очманілі ручки”
Не дивлячись на те, що експонати забороняється чіпати руками, свою фантазію і уміння можна перевірити в дитячій кімнаті на нижньому поверсі, або в залі для ігор поряд з центральним входом. Цікавий експонат знаходиться в дитячій кімнаті – втомлений перехожий, що засидівся на лавочці, при цьому, його висота прирівнюється до росту людини. Цей експонат притягує не лише дітей, але і дорослих, відмінне фото на пам’ять – на замітку відвідувачеві.
Музей Lego в Празі - залізнична станція

Розмір оригіналу:   800x530
Тип: jpg   Дата:

Додаткова інформація про музей Lego
Графік роботи: Понеділок – Неділя: 10.00 – 20.00
Ціна квитків:
  • Дорослий: 200 CZK
  • Дитячий:130 CZK
  • Дитячий квиток для дітей ростом до 120 см: 50 CZK
  • Фотографування: 20 CZK

13 листопада 2015

Автор:

Оцінити публікацію

Поділитися з друзями в соціальних мережах:


Залишити коментар

Скасувати відповідь