This version of the page http://uamedia.visti.net/gazeta_ye (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2016-09-04. The original page over time could change.
Газета „Є”

Газета „Є”

У Старокостянтинові чиновники незаконно передали у приватні руки землю біля річки

6 Червня86СуспільствоГалина МЕЛЬНИК

У власність віддали землю біля річки. Фото: deihm.gov.ua

Екологи готують позов до суду.

Рішення Старокостянтинівської міської ради про передачу у власність земельних ділянок у прибережній захисній смузі річки Ікопоть, буде оскаржено в суді. Про це повідомляють в Держекоінспекції області.

"На адресу Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області надійшло звернення громадянина міста Старокостянтинова щодо порушення вимог природоохоронного законодавства при виділенні мешканцям вулиці Гонти земельних ділянок, що в районному центрі", йдеться в повідомленні.

Як зазначають інспектори, під час перевірки цього факту встановили, що земельні ділянки надані у власність без урахування вимог статті 60 Земельного Кодексу України та статті 88 Водного кодексу України.

Інспекція та Старокостянтинівська місцева прокуратура готують позови про скасування рішень Старокостянтинівської міської ради, якими неправомірно надано у власність земельні ділянки.

Є новини Хмельницького

У Хмельницькому патрульні затримали чоловіка, якого підозрюють у зберіганні наркотиків

6 Червня149КриміналНаталя ГАРМАТЮК

Патрульні помітили автомобіль у кущах. Фото: facebook.com

Під час огляду затриманий викинув з кишені речовину схожу на наркотики і почав тікати.

Сьогодні вночі, 6 червня, на проспекті Миру в Хмельницькому патрульні помітили автомобіль ВАЗ, з якого голосно лунала музика. Як пишуть поліцейські на сторінці у Фейсбуці, коли підійшли ближче, то побачили у салоні авто двох осіб.

"Підозру викликало те, що сидіння в автомобіля були в лежачому положенні, а чоловіки, які були в середині, мали явні ознаки алкогольного чи наркотичного сп'яніння. Патрульні попросили їх вийти з машини для перевірки документів. Один із чоловіків одразу кинувся тікати та викинув з кишені речовину рослинного походження, схожу на наркотики", - пишуть поліціянти.

Чоловіка затримали, а на місце викликали слідчо-оперативну групу для з'ясування всіх обставин події.

Є новини Хмельницького

На фестиваль моновистав "Відлуння"до Хмельницького вперше завітає актор із США

6 Червня68АфішаКсенія ЖУЖА

Фестиваль презентували Володимир Смотритель та Ірина Кучма. Фото: автора

А німецький моноактор Алекс Борис поб'є рекорд фестивалю, зігравши втретє.

14-18 червня у Хмельницькому відбудеться єдиний в Україні Міжнародний фестиваль моновистав "Відлуння". Керівники фестивалю розповіли, що цікавого побачать театрали цього року, а також згадали, яким чином столичний фестиваль перекочував на Поділля.
"За ті роки, коли фестиваль проводиться у Хмельницькому, актори з 21 країни показали 51 виставу. Уявіть, кращі моноактори Австралії, Німеччини, Грузії, Франції та інших країн привозили у Хмельницький свої роботи, - розповідає виконавчий директор фестивалю Ірина Кучма. - Цьогоріч фестиваль буде на рівні, вперше приїде актор із США, який покаже дуже цікавий мюзикл". Розпочне фестиваль 14 червня український театр "Перетворення". Актриса Ганна Яремчук зіграє виставу "Третя молитва" (19.00, монотеатр "Кут"). Однак на цьому перший фестивальний день не закінчиться. Володимир Смотритель покаже виставу "Поет і кат"просто неба - на вулиці Проскурівській біля першої музичної школи. Виставу зможе переглянути кожен охочий безкоштовно.

"Виставу на вулиці запланували, щоб популяризувати фестиваль серед місцевих мешканців. Крім того, в інші дні буде відбуватися таз зване "відлуння дня" - відкриті зустрічі із акторами та експертами, обговорення вистав", - розповідає директор фестивалю Володимир Смотритель.
Другий день - грузинський. Вистава "Могильщик"у виконанні Отара Чікобати розповідає про молодого амбітного актора, який відчуває силу і хоче зіграти Гамлета, а йому дають безсловесну роль могильщика. Глядачі побачать внутрішні переживання актора. До речі, вистава відбуватиметься грузинською мовою.
16 червня американський актор покаже мюзикл "Кабаре", який розповідатиме про знищене у 1933 році нацистами кабаре, конферансьє згадує ці події та своїх колег...
Еліаса Файнгерша, який 17 червня покаже виставу "Соло з оркестрової ями", називають Золотим тромбоном. Це один з найкращих музикантів Європи, який свого часу зрозумів, що сидіти в оркестровій ямі - замало, що потрібно виходити на сцену. Таким чином він став ще й моноактором. У своїй виставі він значну увагу приділить музиці.
Закриває фестиваль німець Алекс Борис, який приїде на фестиваль втретє і втретє привезе нову виставу - "Продукція".
"Алекс Борис став першим актором, який вийшов на сцену монотеатру "Кут"у 2008 році, на першому "Відлунні", що проводилося у Хмельницькому. Це прекрасний актор, пластичний, ерудований, який вразив публіку. Раджу усім прийти і подивитися його нову роботу", - каже Ірина Кучма.
Хоча фестиваль не передбачає визначення переможців, на фестивалі буде присутня так звана експертна група, яка визначатиме сильні сторони кожного учасника фестивалю. Зокрема, це французький режисер та актора Ролан Боннін, мистецтвознавиця із Молдови Анжеліна Рошка, театральний критик із Харкова Тетяна Кіктова, мистецтвознавець із Києва Василь Неволов та головний режисер Тернопільського театру імені Т. Шевченка Олег Мосійчук.

Афіша фестивалю:

Ціна квитка на будь-яку виставу - 50 грн, абонемент на п'ять вистав коштує 200 грн (тобто, відвідування однієї вистави - безкоштовно). Квитки можна придбати у касі монотеатру "Кут" (вулиця Проскурівського підпілля, 34), довідки за телефоном 65-40-76.
Фестиваль моновистав "Відлуння"має тривалу, але буремну історію. Він був заснований ще у 1999 році критиком та літературознавцем Ніною Мазуром і до 2008 року проводився у Києві у театрі "Колесо"за фінансової підтримки швейцарської компанії. За цей час він увійшов у десятку кращих фестивалів моновистав в Європі і став єдиним представником України у Міжнародному інституті театру при ЮНЕСКО.
Коли Володимир Смотритель дізнався, що у 2008 році фестиваль за відсутності спонсора призупиняє своє існування, взяв на себе його проведення. Знайшовши спонсорів та заручившись підтримкою влади, попри різні труднощі, директор та актор монотеатру "Кут"спромігся успішно провести його п'ять разів на Поділлі. Потім фестиваль знову "перекочував"у столицю, однак не надовго. У 2015 році фестиваль частково проходив у Хмельницькому, цьогоріч він повністю повернувся на Поділля.

"Це унікальна подія не лише для нашого міста, а для всієї України. Потрібно зберегти таку цінність, не розгубити надбання", - сказав Володимир Смотритель, зазначивши, що цьогоріч міська та обласна влада активно підтримала фестиваль. Також з'явився і спонсор. А тому монотеатр "Кут"з новими силами приступив до підготовки чергового фестивалю.

Є новини Хмельницького