This version of the page http://zpl.com.ua/all_spec (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2016-08-27. The original page over time could change.
ВСЕ СПЕЦВЫПУСКИ | Заробітна плата

ВСЕ СПЕЦВЫПУСКИ

Спецвыпуск №1, 2012

Розрахунок середньої заробітної плати

Розрахунок середньої заробітної плати завжди викликає багато запитань. Згідно з чинним законодавством виплати, які необхідно розраховувати, виходячи з розміру середньої заробітної плати, можна принципово поділити на два види: призначені для цілей соціального страхування, зокрема лікарняні та допомога по вагітності та пологах, і такі, що виплачують у всіх інших випадках, зокрема для оплати часу відпусток, відряджень і в інших випадках, передбачених законодавством.

 



Спецвыпуск №1, 2013

Законодавство про працю: коментарі та практика застосування

Законодавство про працю, як сказано у ст. 4 Кодексу законів про працю України, складається з цього та інших актів законодавства України, прийнятих відповідно до нього. Тому ця тема досить широка для того, щоб осягнути її у повній мірі самостійно чи прокоментувати в рамках одного якогось видання. Але є низка питань, з якими роботодавцям доводиться стикатися найчастіше. Тому у цьому спецвипуску прокоментовано найбільш поширеніші питання щодо організації трудових відносин, режимів  робочого часу, відпочинку, розгляду трудових спорів.



Спецвыпуск №1, 2009

Актуально про відпустки

У спецвипуску роз’яснюється чинне законодавство та наводяться практичні приклади, багато з яких ґрунтуються чи базуються на запитаннях читачів, що надіслані на адресу редакції журналу «Заработная плата». Особливу увагу приділено розрахунку середнього заробітку при нарахуванні відпускних у різних ситуаціях, бухгалтерському обліку й оподаткуванню.
Також із довідників ви дізнаєтесь про види та тривалість відпусток, що надаються не тільки відповідно до Закону про відпустки а й інших законодавчих актів.



Спецвыпуск №1, 2014

Відрядження: від положення до звіту

Для підприємств, установ та організацій, які не є бюджетними, більшість питань направлення працівників у відрядження на законодавчому рівні не врегульовані. Немає навіть визначення терміну «відрядження». У Податковому кодексі висвітлені лише загальні питання і то з огляду на особливості врахування витрат на відрядження у складі податкових витрат. Тому таким підприємствам слід розробити свої внутрішні Положення про відрядження. Як це зробити, можна дізнатися із спецвипуску «Відрядження: від положення до звіту»



Спецвыпуск №1, 2010

Колективний договір

Колективний договір — це локальний нормативний акт, який регулює трудові, соціально-економічні відносини, що виникають між власником або уповноваженим ним органом і найманими працівниками конкретного підприємства; це форма їх співробітництва з метою досягнення соціальної згоди і прогресу. На сьогодні мало знайдеться підприємств де не укладений колективний договір. Необхідність у застосуванні такого локального нормативного акта обумовлена економічними, соціальними і юридичними чинниками.



Спецвыпуск №1, 2015

Підсумований облік робочого часу: від впровадження до скасування

У ст. 61 КЗпП сказано, що на безперервно діючих підприємствах і на деяких видах робіт, де не може бути додержана встановлена для визначеної категорії працівників щоденна або щотижнева тривалість робочого часу, допускається запровадження підсумованого обліку робочого часу. А що таке підсумований облік робочого часу та як його запровадження виглядає на практиці? На ці та інші запитання не дають відповідей навіть Методичні рекомендації щодо його функціонування. Але коли ви ознайомитеся з нашим спецвипуском на цю тему, то запитань у вас не залишиться.



Спецвыпуск №1, 2011

ПДФО. Нарахування та сплата

Податковий кодекс України вніс низку змін до системи оподаткування України, зокрема, в частині оподаткування доходів фізичних осіб. Усі основні зміни щодо оподаткування ПДФО детально висвітлені у спецвипуску.
Також у спецвипуску розглянуто, хто є платниками податку, об’єкт та базу оподаткування, ставки податку та порядок оподаткування в окремих виплат працівникам та звітність податкових агентів.

 

ЗМІСТ



Спецвыпуск №1, 2016

Робота у вихідні та святкові дні: залучення та оплата

Порядок та умови залучення працівників до роботи у вихідні та святкові дні дозволяється у виняткових випадках. Мабуть через це в ході практичного застосування цих норм виникає чимало запитань. Із добірки статей спецвипуску на цю тему ви дізнаєтеся:

як оформити залучення працівників до роботи у вихідні (святкові) зі зразками необхідних документів;

як самостійно обчислити норми робочого часу, якщо підприємство самостійно встановлює вихідні дні чи переносить робочі;

як оплатити роботу у вихідні (святкові) дні, якщо працівник хворів, був у відпустці чи прогулював



Спецвыпуск №2, 2012

Трудові відносини з працівниками

Трудові відносини з найманими працівниками мають оформлюватися за нормами законодавства про працю. Це виключає виникнення трудових конфліктів.
Законодавство про працю регулює як порядок прийняття на роботу та звільнення з неї, так и будь-які правові відносини між підприємством та працівниками, які виникають у процесі праці.
У спецвипуску розглянуто основні законодавчі норми щодо трудових відносин.



Спецвыпуск №2, 2013

ЗАРОБІТНА ПЛАТА: ВІД НАРАХУВАННЯ ДО ВИПЛАТИ

Форми і системи оплати праці підприємства обирають самостійно. Та загальними для всіх є правила її відображення в обліку, оподаткування та виплати. І в цьому спецвипуску ви знайдете низку статей, у яких, серед іншого, розглянуто питання оподаткування грошових та негрошових доходів працівників, виплати заробітної плати готівкою, на платіжну картку та в натуральній формі.



bottom menu

       

© 2016 Заработная плата