This version of the page http://www.bizreliz.com/finansoviy-rinok/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2016-08-20. The original page over time could change.
Фінансовий ринок

Example of Category Blog layout (FAQs/General category)

СЕТАМ працюватиме прозоро

Держпідприємство «СЕТАМ» приєдналося до багатостороннього меморандуму між Міністерством економічного розвитку і торгівлі, Національнім банком, Фондом гарантування вкладів фізичних осіб і Transparency International Україна щодо реалізації активів неплатоспроможних банків за технологією, подібною до ProZorro.
 
«Ми приєднуємося до меморандуму і беремо зобов’язання його виконувати», - сказав на прес-конференції в інформагентстві «Укрінформ» в четвер генеральний директор ДП «СЕТАМ» Віктор Вишньов.
 
Сьогодні продажем активів неплатоспроможних банків займається велика кількість організаторів торгів, кожен з яких функціонує за власними правилами. При цьому деякі з організаторів навіть не мають технічних можливостей забезпечити ефективне проведення торгів. Це призводить до того, що майно реалізовується неефективно, а надходження від цьогосуттєво зменшується.
 
Віктор Вишньов нагадав прогноз кінця 2015 року, згідно з яким від виведення з ринку неплатоспроможних банків очікувалось отримати біля 7,5 млрд гривень. «Незважаючи на те, що від початку роботи СЕТАМ з Фондом гарантування вкладів фізичних осіб ми продали майна банків-банкрутів на 203 млн грн, реалізація активів неплатоспроможних банків не йде так швидко, як би нам всім хотілося», - зазначив генеральний директор СЕТАМ. За його словами, перехід до реалізації майна за передовими стандартами, введення уніфікованих правил продажу майна та форматів його оплати, удосконалення методики оцінки майна - дозволить підвищити ефективність продажу та збільшить надходження.
 
Заступник міністра юстиції Сергій Шкляр зазначив, що приєднання СЕТАМ до меморандуму дозволить об’єднати зусилля передових державних підприємств для досягнення якомога більш ефективних показників реалізації активів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.
 
За словами заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Максима Нефьодова, на балансі ФГВФО зараз знаходиться активів на орієнтовну суму у 440 млрд гривень, але щомісяця вдається реалізувати майна приблизно на 20 млн гривень. Це призводить до того, що величезна кількість активів продовжує псуватись і втрачати свою вартість. «Нам необхідно активізувати зусилля в побудові нової прозорої електронної системи продажу активів, яка базуватиметься на принципах системи ProZorro. І ми дуже раді, що СЕТАМ, який має велику клієнтську базу і досвід проведення цих торгів, приєднується до нас. Я сподіваюсь, СЕТАМ буде активним і дієвим учасником цієї системи», - сказав Максим Нефьодов.
 
Заступник міністра економічного розвитку і торгівлі зазначив, що зараз пілотний проект нової електронної системи з продажу активів неплатоспроможних банків за єдиними прозорими стандартами знаходиться на фінальних стадіях тестування і перші реальні торги заплановано вже на середину вересня цього року.
 
За словами Максима Нефьодова, для забезпечення максимальної прозорості процесу під час пілотного проекту центральну базу даних нової системи буде контролювати Transparency International Україна. Як і у випадку з ProZorro, після завершення пілотного проекту ця авторитетна антикорупційна організація передасть базу даних безкоштовно у власність держави. «Ми дуже розраховуємо на активну співпрацю з СЕТАМ і сподіваємося, що у вересні ми зможемо побачити не тільки прозорі державні закупівлі, а ще й прозорий державний продаж», - зазначив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов.
 
У свою чергу генеральний директор ДП «СЕТАМ» Віктор Вишньов наголосив, що його підприємство завжди виступало за створення єдиних, прозорих та рівних умов для всіх бажаючих придбати через відкриті електроні торги майно неплатоспроможних банків. У тому числі надати доступ іноземним інвесторам до цих електронних торгів. «Саме тому підприємство підтримало дану ініціативу і готове активно працювати над реалізацією поставлених цілей», - резюмував Віктор Вишньов.

Цифрова епоха: право і фінанси

23 червня 2016 року Київський Національний університет технологій і дизайну відкрив свої двері перед представниками органів державної влади, бізнесу, фінансово-банківського сектору та науковцямиставши єдиною платформою під час проведення конференції.

Організаторикомпанія 7event та ГО «ІТ Альянс»

СпіворганізаториКомпанія «Фінансова студія», ДННУ «Академія фінансового управління» та «Київський національний університет технології і дизайну»

Офіційним партнером заходу  виступило ТОВ «Поллі-Сервіс»

Роботу конференції відкрив Олександр Данченко – голова комітету ВРУ з питань інформатизації та зв’язку. Олександр зазначив важливість розбудови цифрового суспільства на шляху до переходу України від сировинної моделі економіки до економіки знань. Взявши активну участь у дискусійній панелі «Шляхи подолання корупції» - пан Данченко зазначив, що реальні зміни в державі можуть бути тільки за рахунок наявності політичної волі та приходу до влади нових, некорумпованих та цілеспрямованих людей, які б працювали на державу, а не на свою кишеню, чи кишеню нового олігарха.

Першу сесію конференції активно підтримали доповідями та дискусіями Ірина Обиденко, Голова наглядової Ради ПАТ «КП ОТІ».  Ми можемо бути горді за нашу країну, з того приводу, що наші високі електронні технології застосовуються та імплементуються в інфраструктурних державних проектах з розбудови системи ідентифікації в зарубіжних країнах. Але нам має бути прикро, що власні вітчизняні технології українських підприємств з ідентифікації, які вже мають позитивний досвід за кордоном, ще не застосовано в нас і це є загальнодержавною задачею, щодо створення умов для впровадження найкращих рішень виходячи з параметрів якості і ціни.

Михайло Чобанян, засновник біржі Біткоїн “Куна”ім'я якого в Україні асоціюється з самою розповсюдженою у світі криптовалютою,  розповів про причини різкого зростання популярності Біткоін. Було приємно почути із зали репліку делегата конференції який зазначив, що Михайла називають одним з п’яти найкращих фахівців у світі, щодо питань обігу Біткоїн. Михайло розповів про особливості, технічні і економічні характеристики криптовалюти і перспективи її розвитку, як гідної альтернативи звичайним грошам.  

Представник Державного Підприємства Міністерства України «Національні інформаційні системи» Юрій Козлов розповів про концепцію розбудови системи електронної ідентифікації в країні. Вкотре варто зазначити, що в країні є все для успішної імплементації проекту ідентифікації, який має важливе стратегічне значення і в економічних аспектах і для проведення реформ, але цей проект нажаль гальмується і з законодавчого боку, бо не прийняті всі необхідні закони і з точки зору фінансування і безпосередньо впровадження. Наприклад, новий біометричний паспорт з електронним носієм, який офіційно видається з початку 2016 року не працює як засіб електронної ідентифікації і електронного цифрового підпису, що є великою перешкодою для впровадження електронного урядування в державі. Зменшити наслідки цього провалу держава намагається шляхом обмеження видачі електронного паспорту тільки молодим людям, які одержують паспорт вперше, але це порушує їх права, бо таким паспортом не можна користуватись ні для банківських операції, ні для проходження ЗНО, що в першу чергу стосується молодих громадян України, ні для інших операцій де потрібна інформація з електронного носія, а цю інформацію неможливо отримати без відповідного програмного забезпечення, яке б було доступне для суб’єктів верифікації особи (нотаріуси, банківські установи, державні реєстратори), що свідчить про наявність невідкладних завдань для установ, які несуть відповідальність за імплементацію паспорту.

Під час виступу засновника порталу Casellberg.com – Антона Кобринця, також більш детально було обговорено особливості технології блокчейн і  перспективи розвитку Біткоїн. Антон відповів на запитання делегатів.

Про реалії української судової системи і виконавчої служби розповів відомий в країні адвокат, який спеціалізується на захисті інтересів клієнтів банків у суді Ростислав Кравецьстарший партнер АФ «Кравець і Партнери». Ростислав зазначив, що українська судова система і взагалі правове поле не готове до сприйняття новітніх електронних технологій у фінансовому секторі і тому адвокат радить брати по можливості підтвердження у паперовому вигляді будь- якої фінансової операції, яка відбувається у віртуальному просторі і не потребує за правилами обов'язкового паперового підтвердження.  Інакше, захистити свої права в українському суді буде майже неможливо.

Варто також зазначити, що сама діяльність адвокатської компанії «Кравець і Партнери» яскраво доводить, що права громадян можуть бути захищені в судах України не зважаючи на всі існуючі перешкоди і захищати свої права легальними і правовими шляхами є запорука створення громадянського суспільства.

Незалежний експерт Олександра Гладишевськарозповіла про новітні технології кіберстрахування і переконала аудиторію у потужних перспективах даної послуги на ринку страхування. Кібер-страхування є одним з інструментів стратегії кібер-безпеки на підприємстві. Страхування йде рука-об-руку з технологічними, операційними і просвітницькими заходами, спрямованих на захист компанії в кібер-просторі, забезпечуючи зниження ризику і компенсацію в разі найгіршого сценарію.

Представник Адміністрації Президента, учасник проекту впровадження системи державного електронного аукціону  Лаша Антадзе, розповів про успішний проект який відбувся і працює виконуючи покладені на нього завдання забезпечити прозорий порядок державних закупівель. Проект будувала ціла команда і державних службовців і представників приватного сектору. Що свідчить про можливість успішних впроваджень справжніх реформ і в інших сферах, які дуже потрібні нашій державі. Доречі, система електронного аукціону побудована на базі технології блокчейн і цілком можливо, що успіхи України в даному напрямку зацікавлять і інші країни.

Модератор конференції, к.е.н., керуючий партнер консалтингової компанії “Фінансова студія” Євген Невмержицький у своїй доповіді розповів про створення інформаційного порталу, який буде виконувати функції площадки для інвестування в реальний сектор економіки за допомогою криптовалют, інвестицій у матеріальній і нематеріальній формах. Фондовий ринок України є дуже зарегульований і фактично гальмує розвиток операцій з цінними паперами, які в цивілізованих країнах світу виконують дуже важливу  функцію забезпечення економіки додатковими коштами і є індикатором економічного розвитку. В даному напрямку Україна потребує кардинальних реформ для того щоб надати можливість фондовому ринку ефективно розвиватись, але це потребує часу. Представлена модель інформаційної підтримки для інвестиційного процесу надасть можливість миттєво забезпечити інвесторів ефективно інвестувати у грошовій матеріальній і нематеріальній формі, при чому кожна інвестиція буде автоматично відображатись у чотирьох валютах, а саме: у гривні, доларах США, ЄВРО і у біткоїнах. Тобто порядок інвестування є дуже простий, зрозумілий і прозорий, що дозволить легко контролювати процес інвестування, що і буде створювати довіру до порталу. Саме позитивний досвід учасників інвестиційного процесу за допомогою інформаційної підтримки порталу має забезпечити найбільш ефективний  механізм створення і підвищення довіри. На сьогодні довіра і до фінансових установ і до державних регуляторів впала до дуже низького рівня, тож новий механізм створення  довіри може забезпечити популярність і ефективність порталу.

К.е.н., Геннадій Бортніков  доповів про збільшення проблеми тіньового банкінгу і надав пропозиції щодо подолання даної проблеми шляхом створення новітніх страхових продуктів, які дозволять ефективно протидіяти тіньовому банкінгу.

Д.е.н., Профессор, Заслужений економіст України і співорганізатор конференції Олександр Любич доповів про інтернет речей і перспективи його розвитку.

 Незважаючи на літній період, конференц-залу КНУТД заповнило майже 90 делегатів. Крім представників державної влади та науковців, учасниками конференції були і представники фінансово-банківського сектору та бізнес-еліти.

 

Як завжди неформальне спілкування учасників підтримав постійний партнер кави-брейку- «Ракета кофе», ТМ «Надин».

 

БІЗРЕЛІЗ - НА ПРАВАХ ПАРТНЕРА

Ліцензія НБУ на переказ коштів

Компанія «Стармані», дочірнє підприємство національного оператора Київстар, отримала ліцензію НБУ на переказ коштів у національній валюті. Отримання цієї ліцензії відкриває компанії можливість надавати клієнтам фінансові послуги грошових переказів.

У світі слідом за електронною комерцією активно розвивається напрямок мобільної комерції. Оплата послуг і товарів онлайн здійснюється не тільки за допомогою банківської карти, а й мобільного телефона.

Оплата послуг і товарів з балансу мобільного –проста, зрозуміла та зручна. Так, наприклад, у багатьох українців немає банківського рахунку або доступу до інтернет-банкінгу. Крім того, не всі, у кого є банківська карта, використовують її для онлайн-платежів, побоюючись стати жертвою кібершахраїв. У цьому випадку на допомогу приходить мобільний гаманець.

Отримання ліцензії дозволить Стармані надавати клієнтам фінансові послуги грошових переказів. У планах компаніїдати можливість всім клієнтам Київстар оплачувати різні товари та послуги торговців, а також переказувати гроші своїм рідним і знайомим прямо з мобільного рахунку.

«Отримання ліцензії це великий крок для нас, який дозволить розширити спектр послуг, що надаються, і зробити наш продукт ще кращим. У нас великі плани й амбіції у цьому напрямку, і скоро ми розповімо про новий проект, повідомляє Тарас Горкун, начальник департаменту мобільних фінансових послуг і казначейства Київстар.–Так, наприклад, наша послуга «Мобільні гроші» динамічно розвивається та надає абонентам все більше унікальних можливостей. За три роки сервісом скористалося близько 1 мільйона абонентів Київстар, які здійснили понад 4 млн транзакцій. Ми віримо в те, що оплата послуг і товарів з балансу мобільного стане ще більш затребуваною і популярною серед українців».

Про реалізацію блокчейна

Переказати гроші в будь-яку точку світу, орендувати квартиру, не гаючи часу на зустрічі з ріелтором і  підписання угод, зафіксувати умови контракту без участі юриста. Все целише частина того, що стане доступним у найближчі три-п'ять років завдяки блокчейнудецентралізованому блоковому ланцюжку, успадкованому від системи Bitcoin.

Якщо про біткоїн як валюту гравці онлайн-казино та клієнти інтернет-магазинів вже знають, то слово «блокчейн» наразі викликає запитання. Заплутавшись серед багатьох понять на кшталт «децентралізація» та «смарт-контракт», цю технологію вважають терміном для айтішників або фінансистів.

Але це не так – насправді все простіше

Блокчейнце база, на основі якої незабаром збудують величезну частину сервісів для повсякденного життя. Ці сервіси не стосуватимуться лише IT-галузі, грошових переказів і біржевих торгів.

Блокчейнце не кінцевий продукт, а лише стартовий майданчик для реалізації продуктів

Детальніше про розмаїття проектів на базі блокчейна розкажуть розробники та підприємці в рамках щорічної Blockchain & Bitcoin Conference, що відбудеться у Києві 23 вересня. Подія обіцяє бути наймасштабнішою в СНД і зібрати понад тисячу учасників, що вдвічі більше, ніж минулого року.

Окрім революцій і корупційних скандалів, Україна відома як країна зі сприятливим кліматом для розвитку блокчейн-технологій. У Києві збираються експерти з Європи, США і СНД, щоб обмінятися досвідом і показати нові розробки.

Цього року організують окремий потік для тих, хто ще не занурився в тему біткоїна та блокчейна, але має намір дізнатися про це більше. Розробники, фінансисти та підприємці детально розкажуть, які ще є криптовалюти, окрім біткоїна, що таке блокчейн, як він працює, та які сервіси можна збудувати на його базі. Теми зацікавлять початківців і досвідчених айтішників, а також представників найрізноманітніших видів бізнесу.

Як повідомляє організатор виставки компанія Smile-Expo, під час заходу діятимуть три потоки в режимі інтенсив: освітній, експертний і окремий – для розробників. Про те, як відбувається підготовка до заходу, читайте на сайті Blockchain & Bitcoin Conference.

Реєстрація >>>

на правах партнера

Отримання коштів одним кліком

ПриватБанк запустив бота @Paypbbot для Telegram, за допомогою якого користувачі популярного месенджера можуть в один клік відправляти та отримувати гроші. Щоб відправити або попросити переказ через робота, достатньо в чаті з другом набрати @Paypbbot та написати суму платежу (як на відео).

 

«Скинути гроші через Telegram – це дивовижно простий і зручний спосіб переказу грошей, – говорить керівник напрямку «Платежі та перекази» ПриватБанку Михайло Рогальський. – Перші боти стартували в нашому месенджері Sender, сьогодні ми додали Telegram, а найближчим часом прості перекази в один клік будуть працювати в більшості популярних платформ для спілкування».

 

ПриватБанкперший український банк, що запустив сервіс переказів у чаті месенджера. Щоб відправляти або отримувати гроші через Telegram, достатньо зареєструватися в боті @Paypbbot, підтвердити номер телефону, написати 4 останні цифри номера картки, з якої або на яку будуть зараховуватися гроші, і підтвердити вибір картки введенням SMS-пароля від банку.

 

Бот-сервіс переказів доступний усім власникам карток ПриватБанку. Надіслати гроші в чаті можна в національній валюті гривні.

Держава

  • "Квартал 95" фестивалил в Латвии
  • Приватбанк будує Країну
  • Діалог з Ізраїлем буде у Києві
  • Меморандум між КМДА і омбудсменом

Соцiум

  • Офіційний прийом на честь олімпійців
  • Турнир по футболу adidas 2x2
  • Сімейний дім для спортсменів
  • Футбольна форма з вишиванкою

 

Коментарі

Хен Ліхтенштейн:"Сільське господарство - складний бізнес"
14.03.2016
Президент і Генеральний директор компанії Adama Agricultural Solutions Хен Ліхтенштейн... Подробнее...
Гжегож Гайда:"Житлова реформа хворіє на популізм"
11.03.2016
Чи повинна держава ремонтувати будинки в приватній власності? Відповідь на таке... Подробнее...
Джеффрі Пайєт:"Як все змінилося за рік..."
02.11.2015
Хочу подякувати Моргану Вільямсу, Президентові Бізнесової Ради... Подробнее...
Олександр Маляр:"Персперктиви партнерства на селі"
27.10.2015
Соціально-економічний розвиток сільських територій значною мірою залежить від... Подробнее...

 

Новини у фотографіях 

http://www.bizreliz.com/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/539601_MG_2234.JPG

Повнолітня "Людина року"

Цієї весни на всіх, причетних до створення загальнонаціональної програми «ЛЮДИНА РОКУ», на її незмінних друзів і прихильників чекає подвійне свято. По-перше, це урочисте дійство вшанування переможців і володарів титулу «ЛЮДИНА РОКУ-2011», See details

http://www.bizreliz.com/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/134157bilyk_.jpeg

Перша музична премія "Yuna"

 8 лютого 2012 року в НПМ «Україна», відбулась перша щорічна музична премія YUNA – національна церемонія нагородження найкращих в музичній сфері. Перша церемонія нагородження премії «Yuna» відзначила найкращих діячів музичного мистецтва See details

http://www.bizreliz.com/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/508028marafon_058.JPG

Найдовший телемарафон

З 5:30 29 березня  до 19:30 2 квітня 2012 року в он-лайн трансляції на сайті та в ефірі Першого Національного й ТРК «Ера»  тривав телемарафон «Пісня об’єднує нас!», який зробив See details

http://www.bizreliz.com/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/784436bovych_.jpg

Язичницькі символи Бовича

Понад 80 робіт, вирізьблених з дерева та присвячених прадавній язичницькій  та християнській духовності українців, покажуть у Києві з 5 по 17 квітня. Виставка «Дідизна», на якій будуть представлені твори одного з See details

http://www.bizreliz.com/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/565483fashion_04.JPG

Український EuroFashion

19 березня показом колекцій України та Іспанії відкрився проект EuroFashion ювілейного UFW. З цього показу стартував унікальний проект «модної» Європи, присвячений проведенню в Україні Євро-2012. Окрім численних гостей, показ відвідали See details

http://www.bizreliz.com/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/795012Devid_Spryit_Stefan_Kaltemberger.jpg

Презентация ультрабуков в Киеве

Одна из самых ожидаемых новинок первого квартала 2012 года, ультрабук Dell XPS 13 был презентован в культурно-развлекательном центре ATMASFERA 360. В атмосфере технологий третьего тысячелетия звезду ультрабука Dell XPS 13 в See details

http://www.bizreliz.com/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/134095hluschenko_.jpg

Графика Николая Глущенко

С 6 по 18 апреля 2012 года в залах Киевского национального музея русского искусства пройдет выставка коллекции графики 1930 – 1970-х гг. выдающегося  украинского художника, непревзойденного колориста – Николая Глущенко. See details

http://www.bizreliz.com/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/841692mak_donaldz_.JPG

Стояти за касою не просто...

11 листопада 2012 року відомі українські спортсмени, музиканти та громадські діячі відвідали МакДональдз на Хрещатику в Києві, де взяли участь у цьогорічній благодійній акції «День Щастя». Кожен небайдужий може також See details

http://www.bizreliz.com/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/377310RadissonBluHotelKyivPodil_.JPG

На древнем Подоле - новый Radisson

The Rezidor Hotel Group, одна из наиболее динамично развивающихся компаний в мировой гостиничной индустрии, входящая в составTheCarlsonRezidorHotelGroup, открыла второй отельв Киеве– Radisson Blu Hotel Kiev, Podil. Новая гостиница на 164 See details

http://www.bizreliz.com/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/699123lg_tv_.jpg

Перший у світі 84-дюймовий телевізор

Компанія LG Electronics спільно з мережею магазинів побутової техніки COMFY представила перший у світі 84-дюймовий CINEMA 3D Ultra HD телевізор на українському ринку. CINEMA 3D Ultra HD телевізор LG був уперше See details

http://www.bizreliz.com/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/550710576_predTalant.JPG

Мастера предпринимательства

Компания «Эмвей Украина» вместе с Украинским союзом промышленников и предпринимателей открыла «Мастерскую предпринимательства». 16 ноября 2012 года прошла конференция «Мастерская предпринимательства». В рамках конференции состоялось три события: награждение победительниц первого национального See details

http://www.bizreliz.com/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/113953pampers_.jpg

Тато-мама

30 января 2013 г. в научно-развлекательном центре «Атмасфера» в Киеве прошел первый всеукраинский Trendy Mama Forum, посвященный самым актуальным трендам и инновациям в уходе за малышами. Послушать экспертов и известных See details

Партнери

 

Заголовки передовиць

  • 10.8.2016 Офіційний прийом на честь
  • 10.8.2016 Новий NOVUS на
  • 10.8.2016 Конкурс Кубку Націй Данон 2016
  • 10.8.2016 Сімейний дім для
  • 4.8.2016 Футбольна форма з
  • 28.7.2016 Приватбанк будує Країну
  • 28.7.2016 Росіяни вивозять
  • 19.7.2016 Ювілей ресторанного бізнесу
  • 19.7.2016 adidas возвращается в 90-тые
  • 19.7.2016 Информация по делу Sky Mall
Предыдущая Следующая


Контакти

 

 

 Інтернет-агенція "Бізреліз" (Bizreliz)

 КИЇВ - ПОЛТАВА

 оф. тел.: +38044 3323256

 моб.тел.: +38067 5024220

 моб.тел.: +38050 4102246

 e-mail: biz@bizreliz.com

 e-mail: bizreliz@gmail.com

  • Fashion, Шопінг
  • TV, Аудіо, Відео, Фототехніка
  • Інвестиції, Пенсії
  • Бізнес
  • Банки, Ломбарди
  • Будівництво та нерухомість
  • Гурман
  • Держава
  • Екологія
  • Енергетика, Хімія
  • Здоров'я та Краса
  • Комп'ютери, Планшети, Монітори
  • Культура
  • Медицина, Фармація
  • Оргтехніка
  • Освіта, Наука, Стартапи
  • Події, Люди, Соціум
  • Політика
  • Право
  • Промисловість, Металургія
  • Спорт
  • Страхування
  • Телефони, Смартфони
  • Торгівля, Ритейл
  • Транспорт та Логістика
  • Туризм, Готелі, Краєзнавство
  • Україна і світ
  • Фінансовий ринок

Copyright © 2010. Бізреліз    Усі права захищені