This version of the page http://nplu.org/event.php?id=541 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2016-08-02. The original page over time could change.
Національна парламентська Бібліотека України
Вівторок, 2 серпня 2016
Головна → Новини і події → 30 травня 2016 р.

Aбонемент

Віртуальна
довідка

Навігаційне меню

Ювілей НПБУ
Фонди
Каталоги
Послуги
Нові надходження
Інтернет-центр
Центр правової інформації
Українська бібліотечна енциклопедія
Книжкові пам'ятки
Бібліотека
українського воїна
На допомогу учасникам АТО та волонтерам

Новини і події

«<Серпень 2016 >»
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Навігаційне меню

Повнотекстові БД
Видання НПБУ
Календар знаменних і пам’ятних дат
До 200-річчя
Т. Г. Шевченка
Інформаційний центр з питань культури та мистецтва
Віртуальні виставки
Обмінний і резервний фонд
Путівник по світових електронних бібліотеках
Мистецький Київ
Громадська приймальня
На допомогу переселенцям і біженцям
Наші партнери
Річний план закупівель

Режим роботи

Понеділок - п'ятниця
з 12:00 до 20:00;
субота, неділя -
з 10:00 до 18:00.
Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Фотовиставка  «ПЛАНЕТА ДІТЕЙ»


Фотовиставка «Планета дітей» присвячена Міжнародному дню захисту дітей, що в Україні традиційно відзначається 1 червня, починаючи з 1998 року.

Експозиція  містить кращі роботи п’ятого (2014р.) ювілейного Міжнародного фотоконкурсу «ПЛАНЕТА ДІТЕЙ» (www.planetofchildren.org.ua), який щорічно, вже шість років поспіль, проводить Київська організація Національної спілки фотохудожників України. Керівник і координатор проекту – член Національної спілки кінематографістів України та Національної спілки фотохудожників України, голова художньої ради НСФХУ, член Міжнародної асоціації фотохудожників при ООН (AFIAP) Наталія Компанцева.

Фотосалон проходить під патронатом міжнародного фотографічного руху «Зображення без кордонів» (ISF - Image Sans Frontière), Всесвітнього фотографічного союзу (GPU - Global Photographic Union) та Національної спілки фотохудожників України.

З 2016 року Національна парламентська бібліотека України стала партнером проекту.

Концепцією соціального фотопроекту «ПЛАНЕТА ДІТЕЙ» є: якомога яскравіше відобразити світ дітей, їхні радощі й прикрощі, навчання і відпочинок, розваги, емоції (як позитивні, так і негативні), захоплення, взаємини один з одним, з дорослими і батьками, тобто - ЇХ ЖИТТЯ.

Дитинство – найщасливіша пора в житті практично кожної людини. Це безтурботність, люблячі і улюблені батьки, дідусі та бабусі, які оточують дітей теплом і піклуванням, шкільні друзі, спортивні секції і різні гуртки, постійне пізнання життя. Це і перше кохання, і багато іншого, що ніколи більше не повториться.

Але, на жаль, дитинство буває й іншим, де мало місця радощам і любові. Бездомні діти, які шукають притулок на вулицях, безнадійно хворі, яким потрібна допомога дорослих, кинуті в пологових будинках діти, і просто бідність та непосильна дитяча праця. А скільки горя приносять дітям війна! На жаль, і наша країна зіткнулася сьогодні з цією проблемою - це біженці, переселенці, діти-сироти, у яких загинули батьки.

Пропонована фотовиставка містить 40 світлин за авторства фотомайстрів з різних країн світу: Lawniczek Agneszka (Великобританія), Lekveishvili Mzia (Грузія), Lomonosov Katerina (Ізраїль), Афанас’єва Тетяна (Україна), Барвінська Тетяна (Україна), Баштавенко Інна (Україна), Дашо Олена (Україна), Будусова Катерина (Україна) Желток Світлана (Україна), Шабанова Тетяна (Україна), Юрченко Наталя (Україна) та інші.

Представлені фотознімки пройняті любов’ю до дітей, ніжністю, співчуттям. Вони правдиві і життєві, і в цьому, напевне, найбільша цінність виставки «Планета дітей».

Фотовиставка  відкрита за адресою: вул. Михайла Грушевського, 1.

Термін експонування: з 30 травня по 30 червня 2016 року.

 

Інформація підготовлена відділом СКД.