This version of the page http://iom.org.ua/ua/mom-v-ukrayini (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2016-08-02. The original page over time could change.
МОМ в Україні | МОМ в Україні
English | Українська
Міжнародна організація з міграції
Представництво в Україні
Міграція для загального блага

Про нас

МОМ в Україні


Бенефіціар Інтеграційної програми МОМ під час роботи у теплиці; малий бізнес започаткований за підтримки посольства Республіки Корея (2010)

Представництво МОМ в Україні почало працювати в Києві у 1996 році, коли Україна отримала статус країни-спостерігача при МОМ. У 2001 році Україна звернулась із запитом про надання їй статусу країни-члена МОМ, і у 2002 році Парламент України ратифікував угоду про членство України в організації. МОМ має аналогічні привілеї та імунітети, що їх мають спеціалізовані установи ООН, незважаючи на те, що вона не є Агентством системи ООН, однак є членом Представницької Групи ООН в Україні. 

Відповідно до загальної стратегії МОМ, Представництво МОМ в Україні займається виконанням усіх основних цілей організації. Його діяльність спрямована на сприяння усвідомленню можливостей і проблем міграції в українському контексті.

Максимізація цих можливостей й зведення до мінімуму проблем, викликаних міграційними переміщеннями — це керівні принципи всіх заходів і програм, які реалізує Представництво.

При цьому, Представництво МОМ в Україні продовжує протидіяти торгівлі людьми,  надавати допомогу Уряду України  у покращенні його системи управління міграційними процесами, та розробляти політику у галузі охорони здоров'я, яка враховувала б мігрантів. 

Водночас Представництво МОМ в Україні долучається до вивчення та стимулювання створення легальних каналів працевлаштування для українських трудових мігрантів, використання потенціалу розвитку міграції та інтеграції  мігрантів, популяризації культурного розмаїття та протидії ксенофобії та нетерпимості. 

Протягом 19 років діяльності в Україні, МОМ надала допомогу майже 400 000 мігрантів, потенційних мігрантів, постраждалих від торгівлі людьми та іншим вразливим групам, безпосередньо або через своїх партнерів по проектах.

Згідно з міжнародно визнаними стандартами та найкращими практиками, систему моніторингу і оцінки (МіО) МОМ в Україні очолює спеціальний підрозділ МіО, який здійснює керівництво та забезпечує дотримання загального підходу до програм, що базується на впливі.  Представництво також має відпрацьовану систему подачі скарг, використовує інструменти оцінки вдоволення бенефіціарів та дотримується антикорупційних механізмів і прозорості.

  • Протидія торгівлі людьми
  • Управління неврегульованою міграцією
  • Міграція та розвиток
  • Сприяння культурному розмаїттю та інтеграції мігрантів
  • Медичні послуги та подорожня допомога мігрантам
  • Допомога вимушеним переселенцям і громадам, які зазнали наслідків конфлікту
СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ
Політика прозорості

 

Публікації