This version of the page http://vet.bayer.ua/uk/new6.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2016-07-23. The original page over time could change.
Байєр ветеринарія - Компанія Байєр представляє новітній метод лікування респіраторних захворювань великої рогатої худоби

Гаряча лінія

У разі підозри чи наявності побічних реакцій, що виникли при застосуванні лікарських засобів компанії "Байєр" в Україні, будь ласка, звертайтесь на безкоштовну гарячу лінію за телефоном

0 800 4002 19

закрити

За додатковою інформацією або зі скаргами звертайтеся за адресою:

ТОВ «БАЙЄР», вул. Верхній Вал, 4-Б
м. Київ, Україна 04071
Тел.: +380 44 220 33 42
Факс: +380 44 220 33 40

Або надсилайте свої питання у розділі «Запитайте у експерта»

закрити
  • Контакти
  • Гаряча лінія
  • Bayer group

Компанія Байєр представляє новітній метод лікування респіраторних захворювань великої рогатої худоби без застосування антибіотиків

Компанія Байєр ХелсКеа Енімал Хелс (Bayer HealthCare Animal Health) розпочала випуск в США імуностимулятора для зниження рівня респіраторних захворювань великої рогатої худоби (ВРХ). Препарат компанії, що має назву Зелнат (Zelnate), пропонує підхід до боротьби з респіраторними хворобами ВРХ без застосування антибіотиків чи вакцин. Зелнат – перший схвалений Департаментом сільського господарства США імуностимулятор на основі цитозин-фосфат-гуаніну (CpG), який продемонстрував ефективність в зниженні рівня загибелі та рівня уражень легень внаслідок респіраторних захворювань ВРХ. Втрати, пов’язані з респіраторними хворобами ВРХ, становлять близько 150 доларів США на одну голову худоби, тоді як загальний вплив захворювання на економіку США оцінюється на рівні 1 мільярду на рік.


Мета препарату – допомоги в лікуванні респіраторних захворювань ВРХ, спричинених бактерією Mannheimia haemolytica, шляхом стимулювання імунної системи тварин. Доведено, що Зелнат здатний ефективно ослаблювати респіраторні захворювання ВРХ, знижуючи рівень загибелі на 88% і частоту розвитку уражень легень на 50%.

В своїй основі препарат Зелнат базується на технології американської компанії «Юваріс БіоТерапьютікс» (Juvaris BioTherapeutics), що займається розробкою вакцин з ад’ювантами та імунотерапевтичних засобів для лікування інфекційних захворювань і раку.

Імуностимулятори мають унікальні можливості в промисловому тваринництві, оскільки вони дозволяють тварині допомогти самій собі, потенційно знижуючи частоту випадків хвороби та потребу в застосуванні антибіотиків.

Доктор Дуг Хатченс (Doug Hutchens), керівник відділу міжнародного розвитку та головний ветеринарний інспектор компанії «Байєр ХелсКеа Енімал Хелс», зазначив: «Цей імуностимулятор є важливим іноваційним проривом не тільки для самої компанії Байєр, але також і для всієї ветеринарної медицини. Зелнат продемонстрував ефективність в зниженні рівня загибелі та рівня ураження легень у худоби внаслідок респіраторних захворювань ВРХ на моделях з контрольним зараженням і під час польових досліджень. Ми з нетерпінням очікуємо подальшого вивчення потенційних можливостей застосування цієї технології.