This version of the page http://sdar.com.ua/content/kolir-posudu-i-nastrii (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2016-07-14. The original page over time could change.
Колір посуду і настрій | Щедрий Дар
Рус Укр

Колір посуду і настрій

Мало хто знає, що не тільки їжа, а й сам посуд впливає на емоційний стан людини. Його стиль, колір, форма впливає на наш настрій, апетит, смакові відчуття.

З першого погляду білий посуд здається нудним і нецікавим. Насправді він покликаний підкреслити красу будь-якої страви, а якщо приготована вами їжа багата фарбами - біла тарілка просто ідеальне обрамлення! Крім того, доведено, що їжа на білих тарілках виглядає більш смачною і апетитною.

А от тим, хто сидить на дієті краще відмовитися від білих тарілок і замінити їх чорним посудом. Чорний колір приглушує апетит. Але з естетичної точки зору чорний посуд нічим не поступається білому. Навпаки, він виглядає більш елегантнимі витонченим. На чорному посуді вельми вигідно виглядають десерти - торти, тістечка, еклери, прикрашені фруктами, збитими вершками або кремом.

Жовтий колір кухонного начиння радує око, піднімає настрій. Він теплий і по-домашньому затишний. Навіть найпростіший жовтий сервіз підійде для свята. Ранкова кава у жовтій чашці буде особливо смачноюі ароматною. Жовтий посуд допоможе налаштуватися на успішний сонячний продуктивний день. Однак психологи радять віддавати перевагу не яскравому жовтому, а ніжним приглушеним відтінкам цього кольору.

Помаранчевий колір упосуді - не менш привабливий. Він підійде як для застілля, так і для тихих сімейних вечорів. Цей колір спонукає до відкритості, довіри, душевних розмов, дружніх посиденьок. І не дивуйтеся, якщо під час чаювання з помаранчевого сервізу ваші гості захочуть затриматися у вас подовше ще на одну чашечку чаю.

Зелений колір для посуду невдалий, вважають психологи. Він відбиває апетит і робить будь-яку їжу бляклою і невиразною. Якщо так сталося, що ви жити не можете без зеленого або ж весь інтер'єр святкування побудований на цьому кольорі, віддайте перевагу посуду із зеленим візерунком. Крім того, ви завжди можете прикрасить страви свіжою зеленню або поставити на стіл вазу з зеленими яблуками та ківі.

Посуд червоного кольору психологи теж віднесли до розряду «невдалих». Цей колір може викликати «звірячий» апетит навіть у тому випадку, якщо їсти вам не сильно-то й хотілося. Червоні чашки звичайно ні до чого страшногоне приведуть, а ось тарілки такого кольору краще уникати, щоб непереїдати. Хоча, парочка червоних тарілок на випадок повної відсутності апетиту може і стати в нагоді.

Ніжно рожевий колір рекомендований для чайних сервізів. Він ненав'язливий, легкий, приємний для очей. Попиваючи чай з чашок такого відтінку, мимоволі замислюєшся про умиротворення. Сервіз такого кольору можна використовувати для романтичних вечорів, побачень.

Синій, блакитний, фіолетовий і бузковий - холодні кольори і не підходять для гарячих страв. Зате вони ідеально підкреслять красу ваших салатів, холодних закусок, а також десертів.

Багато господинь обирають посуд, що пофарбований відразу в кілька кольорів. Варто пам'ятати, що такий посуд несе більш сильний психологічний емоційний вплив. Але не варто відразу ж викидати улюблену чашку «невдалого» з психологічної точки зору відтінку. Головне, щоб ваш посуд подобався вам і гармоніювавз подією, атмосферою, інтер'єром.

Корисні поради