This version of the page http://www.uapp.org/legal_news.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2016-07-06. The original page over time could change.
Новини / Українська асоціація видавців періодичної преси

Інформація для членів УАВПП


 
Реєстрація
Забули пароль?
 


Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?
RSS 2.0    Версія для друку

Партнери УАВПП



Новини

Ми відстежуємо  прийняття нового законодавства з моменту його розробки аби Ви могли вчасно помічати та прогнозувати зміни законодавчого середовища. 

Підпишіться на юридичну розсилку УАВПП та отримуйте електронною поштою оперативну інформацію про останні зміни в чинному законодавстві стосовно ринку друкованих та Інтернет ЗМІ та аналітику  з актуальних питань в сфері медіа-права і законодавства. Щоб підписатись  - надішліть листа з Вашими контактними даними на нашу адресу - lawyer@uapp.org

  • 13 травня 2016Видавці створюють медіа карту преси

    УАВПП (нова назва - Українська асоціація медіа бізнесу) за сприяння Проекту «У-Медіа» розпочала реалізацію проекту «Медіа карта преси 2016». Протягом 4-х місяців ми будемо збирати та узагальнювати інформацію про діючі вітчизняні друковані ЗМІ. Результатом стане база даних про друковані періодичні видання (газети та журнали) та їх ключові показники (періодичність, географія розповсюдження, тощо), а також про власників. Наступним етапом буде створення зручного сервісу для роботи з цією базою даних – пошуку, аналізу, тощо.


    Докладнiше
  • 4 квітня 2016УАВПП та Громадська Рада при Держкомтелерадіо шукають способи захистити передплату від монополізації

    Громадська рада при Державному комітеті телебачення і радіомовлення підтримала ініціативу УАВПП щодо недопущення монополізації та погіршення якості доставки преси. Громадська рада вирішила звернутися до голови комітету Олега Наливайка з проханням не допустити відміни важливого нормативного акту, який дозволяє видавцям контролювати процес доставки преси до передплатника.


    Докладнiше
  • 4 грудня 2015УАВПП просить Президента захистити комунальні газети від розкрадання

    УАВПП звернулася до Президента України Петра Порошенка з листом щодо вжиття негайних заходів для захисту права комунальних газет на займані приміщення. Це є необхідним заходом для захисту конституційного права громадян України на вільний доступ до інформації – особливо на тих територіях, де сьогоднішня комунальна газета є єдиним друкованим ЗМІ.


    Докладнiше
  • 2 грудня 2015УАВПП надає юридичну допомогу ЗМІ у зв’язку з прийняттям Закону України про реформування державних та комунальних друкованих ЗМІ.

    24 листопада ВР України прийняла закон України Про реформування державних та комунальних друкованих ЗМІ. Попри численні обговорення, які передували прийняттю законопроекту, багато видавничих компаній комунальної форми власності одразу після рішення ВРУ почали з’ясовувати, як саме їм слід діяти.


    Докладнiше
  • 23 листопада 2015УАВПП влаштувала депутатам «листопад» зі звернень про роздержавлення

    УАВПП надіслала персональні листи кожному з 450 депутатів ВРУ з вимогою підтримати проект Закону № 1123 Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації. 


    Докладнiше
  • 21 жовтня 2015УАВПП закликає видавців оцінити зімни запропоновані Укрпоштою

    Підчас зустрічі, що відбулася 20.10.2015 року в Міністерстві інформаційної політики України, УДППЗ «Укрпошта» запропонували удосконалити порядок формування тарифів на приймання та доставку вітчизняних періодичних друкованих видань за передплатою. Для цього національний оператор поштового зв’язку розробив відповідний проект (Завантажити проект).


    Докладнiше
  • 13 жовтня 2015Юридичний відділ УАВПП підготував довідник з питань участі ЗМІ у виборах.

    Протягом першого місяця виборчої кампанії Гаряча лінія УАВПП проконсультувала майже 50 представників ЗМІ. Аби допомогти редакціям друкованих ЗМІ адаптуватися до вимог нового закону про місцеві вибори не повторювати помилок свої колег ми зібрали найбільші поширені питання та узагальнили відповіді на них.

    Скачати довідник можна тут.


    Докладнiше
  • 3 жовтня 2015Сьогодні минає строк, реєстрації кандидатів, що беруть участь місцевих виборах.

    3-го жовтня мають бути оприлюднені відомості про реєстрацію всіх кандидатів, що приймають участь у місцевих виборах. З цього моменту кандидати не мають можливості оплачувати агітацію в обхід закону з мотивів відсутності реєстрації їх як часників виборчого процесу.


    Докладнiше
  • 25 вересня 2015Зразок договору про надання друкованої площі.

    Аби спростити видавцям газет та журналів процес участі у виборах, ми підготували примірний договір для надання друкованої площі для розміщення матеріалів передвиборної агітації.


    Докладнiше
  • 22 вересня 2015УАВПП вимагає прозорого обговорення змін до законів про рекламу ліків

    Українська асоціація видавців періодичної преси звернулася до Прем’єр-міністра України Яценюка А.П. з проханням залучити громадськість до обговорення питання регулювання реклами ліків, оскільки МОЗ проігнорував відповідне звернення.


    Докладнiше
  • 17 вересня 2015Найбільші медіаорганізації та друковані ЗМІ протестують проти підвищення вартості доставки преси за передплатою

    Сьогодні найбільші об’єднання видавців, журналістів та редакції газет виступили з відкритим протестом проти різкого підвищення вартості доставки преси за передплатою національним оператором поштового зв’язку «Укрпошта». Для практично усіх видань, які мають найбільшу аудиторію заплановано підвищити тарифи практично вдвічі, а іноді на понад 120%.

     


    Докладнiше
  • 14 вересня 2015Сьогодні редакції мають встановити розцінки друкованої площі на політичну агітацію.

    Відповідно до статті 57 Закону"Про місцеві вибори"  Встановлення розцінок вартості одиниці друкованої площі та одиниці ефірного часу для проведення передвиборної агітації  відбувається не пізніш, як за сорок днів до дня голосування, тобто до 14 вересня включно.


    Докладнiше