This version of the page http://nplu.org/article.php?id=283 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2016-07-04. The original page over time could change.
Національна парламентська Бібліотека України
Понеділок, 4 липня 2016
Головна → Про бібліотеку → Громадське обговорення

Aбонемент

Віртуальна
довідка

Навігаційне меню

Ювілей НПБУ
Фонди
Каталоги
Послуги
Нові надходження
Інтернет-центр
Центр правової інформації
Українська бібліотечна енциклопедія
Книжкові пам'ятки
Бібліотека
українського воїна
На допомогу учасникам АТО та волонтерам

Новини і події

«<Липень 2016 >»
ПнВтСрЧтПтСбНд
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Навігаційне меню

Повнотекстові БД
Видання НПБУ
Календар знаменних і пам’ятних дат
До 200-річчя
Т. Г. Шевченка
Інформаційний центр з питань культури та мистецтва
Віртуальні виставки
Обмінний і резервний фонд
Путівник по світових електронних бібліотеках
Мистецький Київ
Громадська приймальня
На допомогу переселенцям і біженцям
Наші партнери
Річний план закупівель

Режим роботи

Понеділок - п'ятниця
з 12:00 до 20:00;
субота, неділя -
з 10:00 до 18:00.
Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Громадське обговорення

Інформаційне повідомлення

про проведення громадського обговорення

щодо присвоєння Національній парламентській бібліотеці України

імені Ярослава Мудрого

 

1. Найменування організатора громадського обговорення: Національна парламентська бібліотека України.

 

2. Найменування юридичної особи, якій пропонується присвоїти ім’я фізичної особи, ювілейної чи святкової дати, назви або дати історичної події: Національна парламентська бібліотека України.

 

3. Ім’я фізичної особи, ювілейної чи святкової дати, назви або дати історичної події, що пропонується присвоїти юридичній особі, та обґрунтування такої пропозиції: Пропонується Національній парламентській бібліотеці України присвоїти ім’я Ярослава Мудрого (978-1054) – державного діяча, великого князя київського. Час правління Ярослава увійшов в історію України як період найвищого розквіту Руської держави, зокрема, культури. За ініціативи Ярослава в Києві почалася праця над перекладами текстів із грецької та інших мов на церковнослов’янську мову, було переписано багато книг, укладено літописний звід. Як особливий вид мистецтва стала розвиватися книжкова мініатюра, особливістю якої було художнє оформлення сторінок та дорога оправа. Ярослав Мудрий заснував при Софійському соборі школу та першу бібліотеку Київської Русі, яка згадується у літописних джерелах.

Враховуючи значний особистий внесок Ярослава Мудрого у розвиток української культури та з нагоди 980-ї річниці заснування першої відомої в Україні бібліотеки, яка буде відзначатися у 2017 році,  150-ї річниці з часу заснування Національної парламентської бібліотеки України (1866), провідного державного культурного, освітнього, науково-інформаційного закладу, що виконує функцію методичного та координаційного центру з питань бібліотекознавства, бібліографознавства, бере участь у розробленні та реалізації державної політики в галузі бібліотечної справи,  на громадське обговорення виноситься пропозиція про присвоєння Національній парламентській бібліотеці України імені Ярослава Мудрого.

 

4. Суб’єкти, що внесли пропозицію щодо присвоєння юридичній особі імені фізичної особи, ювілейної чи святкової дати, назви або дати історичної події: Національна парламентська бібліотека України, Українська бібліотечна асоціація.

 

5. Поштова адреса та (або) адреса електронної пошти, номер телефону, строк і форма для подання пропозицій (зауважень): Громадське обговорення проводиться у формі електронної консультації. Пропозиції (зауваження) подаються у письмовій формі за адресою 01001, м. Київ, вул. Грушевського Михайла, 1 (з поміткою на конверті «громадське обговорення») або на електронну пошту  ys@nplu.org; 

Пропозиції (зауваження) подаються із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи, яка їх подає. Юридичні особи подають пропозиції (зауваження) із зазначенням їх найменування та місцезнаходження. Пропозиції (зауваження) приймаються у строк до 30.06.2016 року.

Анонімні пропозиції (зауваження) не реєструються і не розглядаються.

 

6. Місцезнаходження та (або) адресу електронної пошти, номер телефону організатора громадського обговорення, за якими можна отримати консультації з питання, що винесено на громадське обговорення:

 

7. М. Київ, вул. Грушевського Михайла, 1; (044) 278-86-30; ys@nplu.org.

 

8. Прізвище та ім’я особи, визначеної відповідальною за проведення громадського обговорення: Розколупа Наталія Іванівна, учений секретар Національної парламентської бібліотеки України.

 

 

9. Строк і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення: Результати громадського обговорення будуть оприлюднені у строк до 01.08.2016 на веб-сайті Національної парламентської бібліотеки України (http://www.nplu.org/)

 

Інформаційне повідомлення оприлюднено 27.05.2016 року.