Американські військові оприлюднили відео зближення російських літаків Су-24 з есмінцем USS Donald Cook в міжнародних водах Балтійського моря. Дивіться кадри, надані ВМС США.

Раніше США по дипломатичних каналах звернулися до РФ у зв’язку з повідомленнями про зближення російських літаків з американським есмінцем. За їх повідомленням, 11 квітня над есмінцем USS Donald Cook пролетіли два російських Су-24. Інцидент, за їхніми словами, повторився 12 Квітня, коли до корабля наблизилися два літаки і вертоліт Ка-27.

Повідомлялося, що ці події відбулися в міжнародних водах Балтійського моря, приблизно в 70 морських милях від Калінінграда. У Білому домі висловили заклопотаність у зв’язку з цими інцидентами.

У свою чергу офіційний представник Міноборони РФ генерал-майор Ігор Конашенков повідомив, що льотчики ВКС РФ проводили політ в Балтійському морі з дотриманням всіх заходів безпеки. За його словами, маршрут літаків дійсно проходив через район, де знаходився американський корабель, але російські льотчики “зробили відворот від нього з дотриманням всіх заходів безпеки”.