This version of the page http://ru.ogo.ua/news/scho-take-kotyache-kaliko (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2016-06-07. The original page over time could change.
РУМ - цікаві новини про все! | Що таке котяче каліко?

Що таке котяче каліко?

12.03.2016      Переглядів: 147


У науковій термінології існує таке поняття як каліко - 
 це вид забарвлення у кішок, в якому на білому хутрі переважають плями двох кольорів. Найчастіше зустрічається мікс чорних, білиз та рудих окрасок. У повсякденому житті про таких котів говорять "черепахове забарвлення".

 Черепахове забарвлення зазвичай зустрічається  у кішок і передається по материнській лінії. Котиків з чергуванням білих, жовтих і чорних плям у природі практично не буває: якщо вони і народжуються, то є безплідними. 

Причиною такого явища є інактивація х-хромосоми — процес компенсації генів у ссвавців, який призводить до  активності лише однієї статевої х-хромосоми у самиць та самців. І хоча таке трапляється не илше у котів, але у часто і в морських свинок, саме коти є напопулярнішими носіями та черепахового забарвлення.

У багатьох культурах трьохколірні кішки є символом удачі. Фігурки з ними часто використовували як талісмани. Наприклад, у Японії є відомі на весь світ фігруик манеки-неко, що являють собою котика, який піднімає лапу до свого вуха. Таким чином це виглядає як привітання і запрошення у дім процвітання та щастя.

Читайте також:

У Рівному люди селились  ще до нашої ери

Стаємо здоровішими разом з льоном
Невмієте спілкуватись з людьми? Вам допоможе соціоніка

 


Ім'я:
Коментар:

Введіть текст на картинці:
Усі поля обов'язкові для заповнення
Погода
Погода в Ровно

влажн.:

давл.:

ветер:

РУМ - цікаві новини Рівного
Останні оголошення
на гору