This version of the page http://www.gov.ua/faq.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2016-04-23. The original page over time could change.
Домен GOV.UA - Часті запитання

Часті запитання

Реєстрація доменів

Хто може отримати домене ім'я в домені GOV.UA?
Відповідь:
Доменні імена у домені GOV.UA делегуються державним установам та організаціям, що здійснюють свою діяльність у відповідності до чинного законодавства України.
Чи повинне доменне ім'я співпадати з офіційною назвою організції, для якої реєструється домен?
Відповідь:
Це не обов'язково. Доменне ім'я організцація-реєстрант обирає довільно. Це може бути як назва організації, так і скорочення, назва роду діяльності, назва проекту тощо, але воно не повинно суперечити жодному з пунктів Правил домену.
Чи може одна державна організація зареєструвати декілька доменних імен?
Відповідь:
Так, може. Для реєстрації кожного доменного імені організація повинна надіслати окремого листа, вказавши у ньому назву домену (зразок заповнення листа див. у Додатку 1 Правил домену GOV.UA).
Чи повинна державна організація розміщувати на своєму сайті www.gov.ua офіційну інформацію про свою діяльність?
Відповідь:
Організація сама визначає, для яких цілей використовувати доменне ім'я, а також обсяг інформації, яку розміщувати на своєму сайті. Загальний порядок надання інформації визначений у Постанові Кабінету Міністрів України N 3 от 04.01.2002 "Про порядок оприлюднення у мережi Iнтернет iнформацii про дiяльнiсть органiв виконавчої влади".
До кого звертатись, щоб зробити web-сайт, пошту для нашего домену ім'я.gov.ua?
Відповідь:
Адміністрація домену GOV.UA не займається організацією web-сайтів реєстрантів. З усіх питань, що стосуються створення та функціонування сайту, слід звертатися до технічного контакту домену (поле tech-c в записі про доменне ім'я). Для організації технічної підтримки домену вам необхідно звернутись до свого Інтернет-провайдера та укласти договір на обслуговування вашого домену.
Чи надаєте ви свої сервери для розміщення доменів організацій-реєстрантів?
Відповідь:
Такий сервіс не передбачений. Вам необхідно звернутися до свого Інтернет-провайдера чи до пiдприємств-реєстраторiв, якi надають подібні послуги. Перелiк реєстраторiв можна знайти на сторiнцi http://www.hostmaster.net.ua/registrators/
Скільки коштує доменне ім'я в домені GOV.UA?
Відповідь:
Послуги з реєстрації, перереєстрації, продовження доменних імен у GOV.UA надаються без оплати.
Якого листа і куди треба надіслати для реєстрації доменного імені в домені GOV.UA?
Відповідь:

Зміст та зразок листа, необхідного для реєстрації чи перереєстрації домена у домені GOV.UA описаний у пункті 2.3 Правил домену GOV.UA (див. Правила домену GOV.UA). Там же у Додатку 1 наведений приклад такого листа.

Адреса для відправки листів стосовно доменів GOV.UA:

04053 Київ, а/с 23
ТОВ Хостмайстер
для Адміністратора GOV.UA
Чи достатньо відправки офіційного листа для реєстрації домену?
Відповідь:
Ні, реєстрація домену проводиться на основі заявки ADD. Формат заявки та вимоги до її оформлення наведені у Додатку 2
Заявка на делегування домену не буде оброблена до отримання офіційного листа від вiдповiдної державної установи-реєстранта.
Як дізнатися, що ви отримали нашого листа і можна відправляти заявку?
Відповідь:
Як тільки листа від організації-реєстранта буде отримано і зареєстровано у канцелярії адміністрації домену GOV.UA, за e-mail адресами контактів домену відправляється електронне повідомлення з підтвердженням отримання листа. В разі якщо листа визнано правильним (тобто таким, що містить достатньо інформації для прийняття рішення щодо можливості делегування домену для організації-реєстранта), контактам організації-реєстранта пропонується оформити заявку на делегування домену на сайті http://auto.uanic.ua/cgi-bin/add.cgi.
Чи потрібно направляти вам заявку для реєстрації піддоменів чи поштових скриньок в нашому домені?
Відповідь:
Ні. Забезпеченням працездатності вашого домену займається організація, зазначена в якості технічного контакту. В її компетенції знаходиться також і реєстрація піддоменів у вашому домені.

Зміна домену

Нам необхідно перереєструвати домен у зв'язку зі зміною провайдера. Що для цього потрібно?
Відповідь:
Для внесення змін в запис про доменне ім'я необхідно на сайті http://auto.uanic.ua/cgi-bin/mod.cgi в розділі "Зміна реєстраційних даних домену" сформувати заявку MODIFY. Формат заявки та вимоги до її оформлення наведені у Додатку 2.
Хто має надіслати заявку на зміну домену?
Відповідь:

Автором заявки на внесення змін в запис про доменне ім'я може бути лише контакт домену (поля admin-c та tech-c відповідно у формі domain). Оформлення заявки сторонніми особами неможливе. Для обробки заявки потрібно підтвердження від одного з контактів домену та адміністратора домена GOV.UA.

Запит на підтвердження від контакту формується автоматично і направляється за електронними адресами, що містяться в нік-хендлах адміністративного та технічного контактів. Якщо протягом п'яти робочих днів від них не буде отримано підтвердження змін, заявка вiдхиляється. Підтвердження від адміністратора домену надається протягом 1-2 робочих днів.

Інформація про контакти нашого домену неактуальна. Як поновити інформацію?
Відповідь:
Для зміни адміністративного контакту домену (поле admin-c у формі domain) необхідний офіційний лист від реєстранта із зазначенням нік-хендла нового адміністративного контакту, на якого покладено вирішення адміністративних питань роботи домену. Зразок такого листа наведений у Додатку 1 Правил домену GOV.UA. 
У випадку реорганізації органу, якому було делеговане доменне ім'я, необхідно додатково надати копію витягу з підзаконного акту щодо такої реорганізації. 
Для зміни технічного контакту домену (поле tech-c у формі domain) достатньо заявки MODIFY і підтвердження зі сторони діючого адміністративного контакту домену.

Подовження терміну делегування домену

На який термін делегується доменне ім'я?
Відповідь:
Доменне ім'я делегується строком на 1 (один) рік з моменту делегування. Інформація про кінцевий термін міститься в полі status: запису про доменне ім'я (формат: рік-місяць-день-година-хвилина-секунда).
Термін делегування домену добігає кінця. Що робити?
Відповідь:
Для продовження терміну делегування слід оформити заявку RENEW на сайті: http://auto.uanic.ua/cgi-bin/renew.cgi. Оформити заявку може контакт домену (поля admin-c та tech-c відповідно у формі domain). В разі задоволення заявки строк делегування подовжується на 1 рік, про що вноситься віповідний запис в поле status:.

Видалення домену

Як видалити домен у домені GOV.UA?
Відповідь:
Для видалення домену необхідний офіційний лист від организації-реєстранта з вказанням доменного імені та причин видалення та оформлення заявки DELETE http://auto.uanic.ua/cgi-bin/delete.cgi.