This version of the page http://www.radiosvoboda.mobi/a/26860585.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2016-03-28. The original page over time could change.
Межигір’я та «хонка» досі не під арештом, у них новий власник – розслідування

Доступність посилання

  • Перейти до основного матеріалу
  • Перейти до основної навігації
  • Перейти до пошуку
  • Повна версія
Політика

Межигір’я та «хонка» досі не під арештом, у них новий власник – розслідування


  • Поділитися на Facebook
  • Поділитися у Twitter

Повернення «Межигір’я» у державну власність було однією з вимог учасників Революції гідності

На будинок колишнього президента України Віктора Януковича, так звану «хонку», як і на більшість майнового комплексу резиденції «Межигір’я», досі не накладено арешту і заборони відчуження. Про це йдеться в сюжеті Сергія Андрушка «Чиє зараз «Межигір’я?» у програмі Радіо Свобода та Першого Національного «Схеми».

Так, майно ТОВ «Танталіт» за адресою Нові Петрівці, вул. Івана Франка, 19 (Київська область) не обтяжене забороною відчуження – це випливає зі свіжих даних Єдиного реєстру заборон відчуження об’єктів нерухомого майна, які наводять журналісти. На цю компанію була оформлена більшість об’єктів майнового комплексу «Межигір’я», включно з основним будинком «хонка», де жив Віктор Янукович.

Арешт накладений лише на те майно в «Межигір’ї», яке було прямо оформлене на колишнього президента – а це менший будинок, який Янукович демонстрував журналістам у 2012 році замість «хонки». У нього й адреса інша – Нові Петрівці, вул. Івана Франка, 20.

За цей час компанія, на яку оформлене «Межигір’я», встигла змінити своїх засновників. Так, народний депутат Сергій Клюєв продав свою частку у ТОВ «Танталіт» самому ТОВ «Танталіт» (99,97%) та юристові і новому директору цієї фірми Олександрові Приймаку (00,03% власності).

Журналісти розшукали нового фактично єдиного власника «Межигір’я» Олександра Приймака, але він відмовився відповідати на будь-які запитання.

Олександр Приймак (л)

Заступник генерального прокурора Олексій Баганець розповів «Схемам», що Сергія Клюєва не було притягнуто до відповідальності до того, як він переоформив свою частку у ТОВ «Танталіт», через те, що «засновник підприємства не є «суб’єктом посадового злочину».

«Він офіційно не був ні директором підприємства, ні бухгалтером. Так, усі говорили, що це афілійовано з його підприємством, що йому належить. Але там, вибачте, був директор як посадова особа, який повинен нести відповідальність за вчинення службових злочинів. А засновник не є суб’єктом посадового злочину», – заявив посадовець.

Керівник управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк, у свою чергу, пояснив журналістам, що директора та бухгалтера ТОВ «Танталіт» не притягли до відповідальності, бо їх не знайшли.

«Ці особи відсутні. За наслідком оперативно-розшукових заходів встановлено, що ці особи відсутні на території України», – повідомив «Схемам» Сергій Горбатюк.

Повернення «Межигір’я» у державну власність було однією з вимог учасників Революції гідності.

Вас може також зацікавити

  • Політика

    Сакварелідзе назвав «колективним доносом» лист депутатів в ГПУ про його звільнення

  • Політика

    Антін Мухарський про мову та «русский мир» Путіна і Гундяєва

  • Політика

    У Верховній Раді хочуть запровадити мовні квоти для української музики на радіо

  • Політика

    Генпрокуратура України обіцяє дістати кривдників Савченко через Інтерпол

  • Політика

    Високий рейтинг Тимошенко: не «всьо пропало»?

  • Політика

    Королева Єлизавета відповіла українській співачці: в листі пообіцяла підтримати Україну − Діана Месс

  • Політика

    Чи порятує інформпростір України заборона російських телеканалів?

  • Політика

    На Київщині бунт проти «сирійських біженців». Хто «накручує» яготинців?

  • Відео

    Останнє слово Надії Савченко (повна версія)

  • Політика

    Небезпека для Путіна. Cценарії відходу з влади

Показати коментарі

Нагору
XS
SM
MD
LG