This version of the page http://zib.com.ua/ua/news/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2016-03-15. The original page over time could change.
Правові новини за сьогодні. Закон і Бізнес

Новини 15.03.2016


Всі новини за:

Останні коментарі

Голова РСУ, суддя ВС Валентина Сімоненко:
В суді першої інстанції не повинно бути колегіальног...
В Харкові знайдено мертвим адвоката
advokat Бросайте колеги заниматься уголовными делами. Скор...
Походження позову
Радимо - Окрім того, Жінка- в певному розумінні- дійсно н...
Суддя ВАСУ Олег Кравцов:
корній Перепрошую за невірне посилання, ось вірне https...
Читати всi

15.03.2016

11:49 Реорганізувати суди планують ще в декількох регіонах

Найближчим часом може бути прийнятий законопроект, який удосконалить процедуру реорганізації судів. Про це повідомив голова Державної судової адміністрації Зеновій Холоднюк під час зборів у Дніпровському районному суді м.Херсона.

11:18 В Харкові обговорили реформу адвокатури

В Харкові правники провели чергове обговорення ключових положень проекту змін до Закону України про адвокатуру та адвокатську діяльність. Адвокати зазначали певні недоліки документу та висловлювали думки щодо їх усунення.

11:07 Прийнято Закон про е-декларування доходів посадовців

Система електронного декларування доходів посадовців повинна запрацювати вже в 2016 р. Особи, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище, матимуть 60 днів для того, щоб подати декларації за минулий рік.

10:58 Уряд опублікував план дій на цей рік

Кабінет Міністрів України оприлюднив свій план дій на 2016 рік. Зокрема, основними напрямками роботи у цьому році є: безвізовий режим, реформа державного управління та судових органів, децентралізація та спрощення ведення бізнесу.

10:35 Мін’юст має знайти юридичних радників для 21 справи

Кабмін дозволив Міністерству юстиції здійснити закупівлю юридичних послуг, пов’язаних із захистом прав України під час розгляду у закордонних юрисдикційних органах справ. Загалом мова йде про 21 справу, яка розглядається в судах Парижа, Амстердама тощо.

10:12 В Харкові знайдено мертвим адвоката

У себе вдома в Харкові з ознаками насильницької смерті було виявлено адвоката Віктора Лойко.

10:00 Верховна Рада України: трансляція засідання

Пленарне засідання Верховної Ради України. Онлайн-відеотрансляція телеканалу "Рада".

09:29 Є надія побачити українські пейзажі та акторів у голлівудських фільмах

Кіноіндустрія є одним з найбільш прибуткових напрямів бізнесу у світі. І як свідчить практика, доходи від нього отримують не тільки конкретні приватні кіновиробники, але і державні бюджети.

09:11 В четвер депутати вирішать питання звільнення кримських суддів

На 17 березня 2016 року заплановано розгляд подань Вищої ради юстиції про звільнення суддів за порушення присяги. Звільняти збираються суддів Автономної Республік Крим та м.Севастополя.

09:08 Етична варта

Кожен громадянин зможе отримати експертний висновок щодо дотримання вимог етики та професіоналізму суддями, прокурорами та адвокатами. Комітет етики правосуддя, який займатиметься цими питаннями, за місяць почне розглядати перші звернення.

08:59 В Києві з'ясують чи якісно Мін'юст надає адмінпослуги

15 березня 2016 року о 10:00 розпочнеться презентація-обговорення результатів пілотного дослідження громадської думки щодо якості надання адміністративних послуг Міністерства юстиції України.

08:45 ВККСУ вирішить чи відкривати дисциплінарні справи щодо суддів

15 березня 2016 о 10:00 розпочнеться чергове засідання Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, за адресою: м. Київ, вул. Механізаторів, 9. В порядку денному - відкриття дисциплінарних справ.

08:35 Роботу бізнес-омбудсмена внормують окремим законом

Кабінет Міністрів України вчора на позачерговому засіданні схвалив проект закону про установу бізнес-омбудсмена.

08:34 Сьогодні у ВРЮ розглянуть низку скарг на суддів

15 березня 2016 року о 10.00 відбудеться засідання дисциплінарної секції Вищої ради юстиції (вул. Студентська, 12-а, м. Київ). На порядку денному - відкриття дисциплінарних справ, розгляд висновків та матеріалів ВРЮ.

14.03.2016

20:00 Фейсбук змусять інакше подивитись на Походження світу

57-річний вчитель Фредерік Дюран-Бесс подав позов проти компанії Фейсбук за блокування його аккаунта. В соцмережі не вважають мистецтвом картину Гюстава Курбе, яка експонується в музеї д’Орсе в Парижі.

18:52 Юрист про ситуацію на Донбасі: Міжнародний колокол вже починає дзвонити

З 14 по 18 березня Україну відвідає делегація Робочої групи ООН з питання про використання найманців. Вони зберуть інформацію про ймовірну діяльність в країні найманців, іноземних бойовиків, а також приватних військових і охоронних компаній.

18:45 Юристи Спенсер і Кауфманн працюватимуть з ФГВФО

Виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийнято рішення про включення адвокатського об’єднання Спенсер і Кауфманн до переліку осіб за напрямом діяльності юридичні консультанти.

18:04 Як відшкодовується шкода, заподіяна працівником роботодавцю? - ВССУ

ВСС узагальнив підстави та назвав умови, що мають бути встановлені для притягнення працівників до матеріальної відповідальності.

17:39 Юристи обговорили судові та освітні проблеми в України

В Харкові відбувся IV Східноукраїнський юридичний форум, на якому провідні правники, судді та представники освітніх кіл з різних регіонів країни обговорили судову реформу, зміни до Конституції, проблеми юридичної освіти.

17:24 КСУ приступить до розгляду справи про публічні богослужіння

В жовтні омбудсмен звернулась до Конституційного Суду України з питанням щодо дозвільного порядку публічних богослужінь. Тепер Суд нарешті приступить до розгляду справи - початок призначили на 10.00 16 березня.

17:13 Чи можна забороняти обізнаним з держтаємницею покидати країну?

Омбудсмен звернулась до Конституційного Суду України з питанням щодо положень Закону про державну таємницю. Мова йде про обмеження громадян, обізнаних з відповідною таємницею, у праві виїзду на постійне місце проживання в іноземну державу.

17:01 ДФС роз'яснює питання подання декларацій з ПДВ

Державна фіскальна служба пояснила питання подання платниками ПДВ податкових декларацій з ПДВ за звітні податкові періоди, протягом яких такими платниками податку господарська діяльність не проводилася.

16:38 Адвокатам розкажуть про порушення митних правил

18 березня 2016 року о 13:00 розпочнеться семінар для адвокатів, на якому суддя розкаже про порушення митних правил та відповідальність за них.

16:12 Нардеп хоче карати за ухилення від розподілу справ між суддями

Парламенту пропонують встановити кримінальну відповідальність за бездіяльність службової особи чи дії іншої особи, які направлені на фактичне ухилення від розподілу справ автоматизованою системою документообігу суду.

15:40 У ВР оприлюднять статистику відвідування засідань комітетів

На офіційному сайті Верховної Ради України оприлюднять інформацію щодо статистики відвідуваності народними депутатами України засідань комітетів парламенту.

15:17 НАБУ шукає працівників в юруправління

Національне антикорупційне бюро України оголосило конкурс на заміщення вакантних посад у відділі по роботі з особливими активами Юридичного управління. Всього вакантні 4 посади.

14:55 Опубліковано пропозиції Порошенка до Закону про е-декларування

Система електронного декларування доходів посадовців може запрацювати вже в 2016 р. Особи, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище, матимуть 60 днів для того, щоб подати декларації за минулий рік.

14:20 Три особи отримали рекомендації для призначення суддями

14 березня 2016 року Вища кваліфікаційна комісія суддів України внесла рекомендації про призначення 3 кандидатів на посади суддів місцевих судів загальної юрисдикції до Вищої ради юстиції.

14:01 ВСУ зробив висновок про оскарження рішення щодо амністії

Кримінальний процесуальний кодекс не встановлює прямої заборони на оскарження в касаційному порядку судових рішень щодо застосування амністії, а тому висновок про те, що такі рішення не підлягають касаційному оскарженню, суперечить змісту норми КПК.

13:23 Оголошено конкурс на посаду голови ДСІВ

З 12 березня до 8 квітня Міністерство економічного розвитку і торгівлі України приймає пропозиції щодо кандидатів на посаду Голови Державної служби інтелектуальної власності України та відповідні документи від претендентів.

13:15 Скільки коштуватиме скарга на процедуру публічних закупівель?

Мінекономрозвитку винесло на обговорення проект, який визначає розмір плати за подання скарги в рамках Закону про публічні закупівлі. Зокрема, у разі оскарження процедури закупівлі товарів або послуг прийдеться заплатити 5 тис. грн.

12:47 Як бізнесу і кредиторам вистояти в кризу?

В умовах всеохоплюючої кризи, українські компанії потребують комплексного правового захисту. Юридична фірма Ario Capital Group підготувалася боронити бізнес і кредиторів.

12:41 Українцям можуть збільшити офіційну відпустку

Парламентарі в квітні планують остаточно допрацювати та прийняти новий Трудовий кодекс України. Тож вже зовсім скоро українців можуть чекати такі нововведення як збільшення офіційної стандартної відпустки та 2-3 годинна перерва на спеку.

12:19 У Дніпропетровську презентують реформу адвокатури

18 березня 2016 року о 14:00 у Дніпропетровську розпочнеться презентація та чергове обговорення ключових положень проекту змін до Закону України про адвокатуру та адвокатську діяльність.

12:13 Від строків до повноважень

Рішення ВАС щодо строків притягнення до дисциплінарної відповідальності викликали дискусію з приводу самого права оскаржувати вердикти ВРЮ та необхідності розширення повноважень ВС.

12:02 Ізовітова стурбована скороченням строку повноважень членів органів самоврядування

Стабільність роботи адвокатського самоврядування поставлена під серйозний ризик. Зокрема, мова йде про те, що пропонується скоротити термін повноважень членів та керівництва органів самоврядування з 5 до 2 років.

11:39 ВР пропонують врегулювати статус волонтерів

Волонтери, які надавали відповідну допомогу Збройним Силам України, іншим військовим формуванням та правоохоронним органам в районі проведення АТО, бойових дій, зможуть претендувати на статус учасника бойових дій.

11:23 Анонс профільних правових заходів на тиждень

Представляємо огляд найважливіших правових заходів, які відбудуться з 14.03.2016 по 18.03.2016 в України. Про деталі та результати читайте у матеріалах газети "Закон і Бізнес".

11:02 Оприлюднена звітність апеляційних та місцевих судів за 2015 рік

Державна судова адміністрація України на веб-порталі судової влади України оприлюднила аналітичні таблиці про стан здійснення правосуддя місцевими та апеляційними судами загальної юрисдикції за 2015 рік.

10:34 З Житлового кодексу хочуть прибрати комуністичну преамбулу

Верховній Раді України пропонують привести Житловий кодекс у відповідність з декомунізаційним Законом, зокрема, вилучити з тексту документу преамбулу, де йде мова про Жовтневу революцію, ленінські ідеї, радянську державу та комуністичну партію.

Створено в Студії Дмитра Бабича