This version of the page http://www.farmak.ua/special_project (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2016-03-11. The original page over time could change.
Спецпроект Прийомні онуки | Фармак
Ми для Вас та Вашого здоров’я!
Спецпроект Прийомні онуки
Назад

Вже 90 років «Фармак» працює задля покращення життя та здоров’я людей, адже для нас це найвищі цінності. Ми використовуємо найновітніші технології для виробництва ліків, щоб вони ефективно допомагали долати хвороби та продовжувати життя. Намагаємося зробити наші препарати доступними для українців.

Та не менш важливим напрямом нашої роботи є реалізація соціальних проектів, спрямованих на покращення життя наших співвітчизників. Одна з таких ініціатив – зміна ставлення українців до літніх людей. Чому саме люди похилого віку? Бо ми переконані, що щасливі й оточені турботою старенькі – ознака здорового суспільства.

З нагоди 90-річчя нашої компанії разом із Подільською районною організацією Товариства Червоного Хреста у м. Києві ми започаткували довготривалий соціальний проект «Прийомні онуки». Він має на меті привернути увагу до проблеми самотніх літніх людей в Україні. Адже загальновідомо, що старенькі, котрі продовжують активне життя та є соціально адаптованими (виховують онуків, займаються улюбленою справою), виглядають молодшими і почуваються здоровішими. А самотні, відрізані від життя люди похилого віку починають частіше хворіти й зрештою втрачають смак до життя. Часто причиною цього є не вік, а самотність і відчуття непотрібності.

Наразі проект охоплює столичний Поділ, Шостку та село Немиринці на Житомирщині. Важливою його складовою стало безпосереднє спілкування фармаківців з літніми людьми, переймання їхньої життєвої мудрості, знань і досвіду. Результатом спілкування наших волонтерів з довгожителями Подолу стане видання книжки «Щоб жити». В ній буде зібрано унікальні спогади наших підопічних, яких не знайти в жодній бібліотеці чи архіві. В них життя, душа, дитинство та молодість наших найстарших киян. Це відверта, чесна і тому неймовірно цікава книга про життя в улюбленому місті.

Для літніх людей написання цієї книжки стало можливістю знову бути потрібними та повернутись до соціального життя. Адже, можливо, після її прочитання вам захочеться стати «прийомним онуком» самотній бабусі чи дідусеві, щоб дарувати їм хвилини радості в спілкуванні, турботі, допомозі.

Окрім того, ця книжка – це ще й благодійне видання, кошти від продажу якого підуть на допомогу одиноким довгожителям. Тому наступним кроком після її видання стане проведення благодійного аукціону, де можна буде придбати особливій примірник книжки із автографами авторів.

Цим проектом ми хочемо «інфікувати вірусом добра» якомога більше українців, щоб вони звернули увагу на самотніх бабусь та дідусів, що мешкають поруч, подарували їм часточку свого тепла та любові й стали для них «прийомними онуками». А стареньким дати змогу передати молодому покоління свій цінний життєвий досвід, знання та поділитися мудрістю.

Читати далі Закрити
Інші новини

Благодійне видання «Щоб жити. Розуміючи Київ» презентують широкому загалу

28 січня 2016 року в Київському Будинку Книги відбудеться презентація книги «Щоб жити. Розуміючи Київ». Це перша та єдина в Україні книга, написана найстаршими жителями столиці. Ініціатором створення якої виступила компанія «Фармак».

Читати далі
Дивитися фото

«Фармак» реалізовує соціальний проект, покликаний включити довгожителів у суспільні процеси

Кількість довгожителів у країні – важливий показник її благополуччя. Це свідчить не лише про можливість оцінити умови життя, але й про наявність безцінного джерела інформації – свідоцтва минулого з перших вуст. В Україні, згідно з даними Держкомстату, в 2015 році проживає 1 438 621 осіб старше 80 років.

Читати далі
Дивитися фото

Стартував соціальний проект «Прийомні онуки» на честь 90-річчя «Фармак»

Цього року лідер вітчизняної фармацевтичної галузі компанія «Фармак» святкує 90-річчя. Протягом стількох років ми допомагаємо людям підтримувати здоров'я і жити якомога довше, тому свій ювілей хочемо символічно відзначити разом з людьми, яким виповнилося стільки ж років, скільки й компанії.

Читати далі
Дивитися фото