Валютні та неторгові операції

ПАТ "МЕГАБАНК" здійснює операції з обміну наступних валют:

  • Долари США
  • Євро
  • Рублі РФ

ПАТ "МЕГАБАНК" здійснює продаж чеків, емітованих туристичними організаціями "Thomas Cook" та "American Express" номіналом 10, 20, 50, 100, 500 і 1000 одиниць (доларів США або євро). 

Дорожній чек – платіжний документ, що застосовується як засіб міжнародних розрахунків неторгового характеру і переважно використовується для забезпечення валютою туристів. Це фактично грошове зобов’язання виплатити зазначену суму грошей власникові, чий зразок підпису проставляється на чеку в момент його продажу. 

Щоб придбати дорожні чеки, необхідно мати наступні документи:

  • Паспорт громадянина України;
  • Закордонний паспорт.

Як користуватися дорожніми чеками?

Принцип використання дорожніх чеків простий. Ви приходите в банк, обираєте необхідні номінали чеків. Якщо запитаний Вами номінал відсутній, банк звичайно його замовляє. Потім Ви сплачуєте за чек комісійні банку – 2% від суми номіналу (комісія сплачується в гривневому еквіваленті за курсом НБУ на день здійснення операції) і проставляєте свій підпис на кожному чеку. При купівлі чеку видається квитанція. Її слід зберігати, причому краще окремо від чеків. Якщо раптом Ви втратите чек або його вкрадуть, за допомогою квитанції можна підтвердити своє право на одержання грошей. 

Якщо за кордоном Вам буде потрібна готівка, Ви можете прийти в будь-який банк, у присутності особи, яка приймає чеки, розписатися на чеку повторно і в такий спосіб підтвердити його дійсність. За кордоном для обміну дорожніх чеків на готівку досить звернутися у відділення банку або бюро обміну валюти, на вивісці якого є логотип з назвою компанії-емітента чеків "Thomas Cook" або "American Express". У багатьох країнах готелі, ресторани і магазини приймають дорожні чеки як засіб платежу і видають здачу в місцевій валюті. 

Якщо після поїздки у Вас залишилися невикористані чеки, їх можна взяти із собою наступного разу – термін дії чеків необмежений. Їх також можна обміняти на готівку в нашому банку. У цьому випадку Ви сплачуєте комісію банку – 2% від суми номіналу (комісія сплачується в гривневому еквіваленті за курсом НБУ на день здійснення операції). 

За додатковою інформацією звертайтесь:

Телефон "гарячої лінії" 0-800-50-44-00

Дзвінки зі стаціонарних телефонів у межах України безкоштовні