Абонвідділ

(0362) 68-49-00

Технічна підтримка

(0362) 42-04-05 (067) 362-09-11, (050) 461-59-75, (093) 745-51-15

  • Про компанію
  • Вакансії
  • Контактна інформація

Запуск клієнта Miranda IRC

Завантажити клієнт Maranda (з Інтернета)
Завантажити клієнт Maranda (з локальної мережі)

При першому запуску клієнта Miranda IRC( налаштований відповідно для оптоволоконних мереж UARNet) Ви помітите що клієнт не з"єднується з сервером і статус з"єднання встановлено "Отключен"(4)(1) та з"явилось вікно з полями "Ник"(2), "Полное имя"(3), які потрібно заповнити.

Після заповнення відповідних полів статус з"єднання(4) встановлюємо "В сети" і користуємось сервісом.
Змінити нік(ім"я під яким Ви будете відомі на каналах IRC):
  • Натиснути правою кнопкою на піктограмі біля годинника, вибрати у випадаючому меню пункт "Главное меню" потім "IRC" і "Сменить ник". Вписуєм новий нік і напитскаємо "ОК".
  • Натиснути правою кнопкою на піктограмі біля годинника, вибрати у випадаючому меню пункт "Настройки...". У вікні налаштувань шукаємо "Сеть" і натискаємо "+", з"являється підпункт меню "IRC" де і змінюємо "Ник" і "Полное имя".
Отримати список всіх доступних каналів можна натиснувши на піктограму(біля годинника в треї) правою кнопкою і вибрати "Главное меню", далі "IRC" і "Список каналов".
Зайти на канал можна виділивши каналі натиснути кнопку "Зайти"
У випдку, якщо Ваш нік змінюється після з"єднання на нік типу GuestХХХХ, то це означає що данний він вже є зареєстрованим у IRC мережі Dogmnet. Тому потрібно обрати новий нік і за бажанням зареєструвати його.
Реєстрація ніку:
У вікні головного чату потрібно ввести команду
/nickserv REGISTER password email - реєстрація ніку, де password - пароль, email - поштова скринька.
Для ідентифікації власника ніку потрібно вводити команду
/nickserv IDENTIFY password – де password – пароль.

Головне вікно чату
Головне вікно представляє собою 3 частини:
  1. Головний чат
  2. Список користувачів
  3. Область повідомлень(тут портібно вводить текст для відправки в головний чат). Відправити повідомлення можна натиснувши копку Enter і тоді воно з"явиться в області (1).
Відправити повідомлення конкретному користувачу(приватний чат) можна наступним чином, натиснути на користувачу правою кнопкою і вибрати "Сообщеие ХХХХ", після чого відкриється вікно для приватної розмови (між двома конкретними особами).

Вікно приватного чату
Вікно приватного чату так як і вікно головного чату складається з основної частини (1) і області для відправки повідомлень (2). Повідомлення відправляються кнопкою Enter. Вікно головного чату і вікно приватного чату мають підтримку смайлів. При наведенні на кмпоненти, які знаходяться на інтерфейсі вікон чатів, можна отримати вспливаючу підказку щодо того, яку функцію несе дана компонента.
Порада: Всі команди краще писати в серверному вікні!

Зкачати інструкцію в форматі Word

UARNet, м.Рівне, вул. Міцкевича, 10

Абонвідділ: 68-49-00

Технічна підтримка: 42-04-05, (067) 362-09-11, (050) 461-59-75, (093) 745-51-15

uarnet at mail dot rv dot ua