This version of the page http://www.imena.ua/blog/7-useful-books/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2016-01-31. The original page over time could change.
7 корисних книжок для інтернет-підприємців | Blog Imena.UA

7 корисних книжок для інтернет-підприємців

Марк Цукерберг почав 2015 рік із того, що анонсував book challenge: протягом 2015 року СЕО найбільшої соціальної мережі світу прагне прочитати 25 книжок і розповісти про них іншим. Спільно з книжковим блогом 5Books ми склали список із 7 книг, які будуть корисні підприємцям, що орієнтуються на приклад Цукерберга.

За 4 місяці, що залишилися до кінця 2015-го, ви ще цілком встигнете прочитати щось, що справді допоможе вам і вашій справі трохи змінитися на краще.

«Сила волі» Келлі Макгонігал

Бракне сил почати щось нове? Від сили волі залежать не лише фізичне здоров’я, але й фінансовий стан та стосунки з оточуючими та успіхи в роботі. Коли починаєш частіше втрачати контроль за собою та за тим, що відбувається, саме час взяти до рук цю книгу.

Професор Стенфорда Келлі Макгонігал у ній пояснює, як замінити шкідливі звички корисними, перестати відкладати усі справи на останній момент, вміти опановувати себе та боротися зі стресами, які нас переслідують.

«Зроби себе сам» Тіни Сіліг

Молодому підприємцю непросто обрати шлях. З чого розпочати власну справу? Де шукати прибуткову ідею для стартапу? Як опанувати мистецтво вирішення проблем? Як розподіляти зусилля та час в роботі над проектами? Про все це розповідає ще одна викладач Стенфордського університету — Тіна Сіліг.

Авторка на власному прикладі та конкретних ситуаціях із менторської практики показує, як обрати нестандартні шляхи для вирішення бізнесових проблем та розвивати в собі необхідні для підприємця якості. Адже людина може «зібрати» в собі усі ті елементи, котрі її надихають на створення нових прибуткових проектів — і лише розвивати та доповнювати цей «конструктор».

«Ідеальний пітч» Орена Клаффа

Недостатньо просто мати гарну ідею та чіткий план дій. Коли ви перейдете до пошуків інвестора та коштів на розвиток власної справи, вам треба буде презентувати свої розробки та ідеї для широкої аудиторії чи низки венчурних капіталістів. В першому випадку — щоб залучити нових користувачів. В другому — щоб отримати фінансові можливості для розвитку проекту та масштабування власного бізнесу.

Орен Клафф розповість, як влучно і вигідно «продати» вашу ідею. Він залучив свого часу понад $400 млн інвестицій у власну компанію і провів понад 10 тис. годин у дослідженні інвестиційної привабливості стартапів. Головний висновок із його практики: наші важливі ідеї часто мають вкрай низьку здатність «достукатись» до того, кому вони призначені. У своїй книзі він вчить читача мистецтву пітчити ідеї — продавати їх швидко, виокремлювати головне і фокусуватись на стратегічних можливостях для інших, а не лише для себе. Вдало підібрана «наживка» та міцне «вудилище»—обґрунтування життєздатності ідеї точно принесуть до вашого берега «велику рибу».

«Геніальність на замовлення» Марка Леві

Копірайтинг лише на перший погляд здається простою професією. Насправді автори текстів дуже часто стикаються із повним ступором щодо тем та ідей. А коли ви заробляєте на життя написаним (чи надрукованим) словом, подібні «простоювання» — це розкіш, яку не можеш собі дозволити.

В кожному із нас ще й сидить «внутрішній цензор», котрий постійно вважає, що написаний текст є «недостатньо гарним». Марк Леві розкаже, як приборкувати цього «цензора», як використовувати методики написання текстів від відомих майстрів слова і головне — як техніка «фрірайтингу» допоможе вам сформувати чіткість думки, виразний авторський стиль та упорядкувати власні думки, ідей і бажання.

«Теорія ігор» Авінаша Діксіта та Баррі Нейлбафф

Як формуються та обираються рішення — це головна тема книги Авінаша Діксіта та Баррі Нейлбафф. Практично з перший сторінок ви опиняєтесь у центрі своєрідної гри, де кожен обраний варіант може призвести до тих чи інших наслідків. Для підприємця приймати рішення та розподіляти ризики за прийнятим — одна із повсякденних задач.

Передбачати майбутнє шляхом аналізу минулого і залишати при цьому нішу для спонтанності — це як мистецтво балансувати на одній нозі із виделкою на носі. Але і цьому можна навчитися, запевняють підприємців автори книги. Ґрунтовне дослідження сутності та механізмів теорії ігор у прийнятті управлінських, споживацьких, особистих чи бізнесових рішень — ось що являє собою ця книга.

«Мені ніколи» Бріджід Шульте

Вічно не встигаєте? У нас у всіх нині немає часу практично ні на що, окрім роботи. Потреба сплачувати рахунки, купувати речі, платити за навчання дітей в садочку, школі чи виші, кредити чи відкладання грошей на щось цінне (на нашу думку) ганяє нас, немов ту білку в колесі 24 години на добу.

У вас немає часу на себе, на нові починання, на саморозвиток, читання книжок чи навіть на зайву годину розмови із найближчими друзями чи рідними. Якщо це твердження — про вас, саме час читати книгу Бріджід Шульте.

Вона на конкретних прикладах показує, скільки часу насправді ми витрачаємо на прокрастинацію, нецільове використання, марнуємо просто так чи на речі, що здаються нам вкрай важливими, але насправді ніяк не змінюють наше життя в якісно кращий бік. Запобігти цьому можна, лише впроваджуючи поетапні зміни у ставленні до власного використання робочого та вільного часу. Як саме — розповідає книга жінки-менеджера, котра вирішила змінити своє життя.

«Контент — це валюта» Джона Вюббена

Багато пишете? Ще більше, напевно, читаєте. Воно й недивно: в наш час контент визначає не лише наше медійне та інформаційне поле, але й слугує надійним помічником для менеджера з продажу, маркетолога, журналіста, аналітика чи керівника стартапу. Джон Вюббен переконаний, що немає кращої валюти, котра не піддається інфляції та стрибкам курсу нафти, аніж контент.

Як правильно створювати тексти, що можуть продати ваші ідеї та ваші товари і послуги, як уникати типових помилок, переоптимізації чи надмірної «маркетинговості» текстів — про все це автор розповідає у доволі доступній та цікавій манері.

 

Рубрика «Книги» виходить за cприяння блогу 5Books та видавництва «МИФ»

#topnews  #бизнес  #книги  #МИФ  #подборки  #полезные советы  #предпринимательство  #рецензии
При поддержке
  • Реклама
  • Контакты
  • Спецпроекты
Изображения: Pixabay.com Picjumbo
© 2015 — 2016 | Blog Imena.UA