This version of the page http://www.roshen.ua/ua/origins/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2016-01-28. The original page over time could change.
ROSHEN Origin Chocolate :: Кондитерська Корпорація ROSHEN
Україна
 
  • ru
  • ua

 

Колекція шоколаду Roshen Origin Chocolate – це шість шляхетних, м’яких смаків чорного шоколаду.

Кожен шоколад цієї серії виготовлено по класичній технології виключно з одного сорту елітних какао-бобів, що вирощені на плантаціях Еквадору та Яви, Папуа-Нової Гвінеї і Мадагаскару, Танзанії та Домініканської Республіки.

Насолоджуйтесь чистими, глибокими смаками Roshen Origin Chocolate...

Какао в Домінікані виробляють, починаючи з XVII століття. Однак масове виробництво, фактично, почалося в XX сторіччі. Зараз в Домінікані вирощуються виключно елітні сорти. Домініканська республіка входить в десятку найбільших в світі експортерів какао.

Чорний шоколад з елітних какао-бобів Домінікани відрізняється м'яким смаком та відтінками ароматів фруктів і трав.

На знаменитому острові Ява, що омивається теплими водами Індійського океану, здавна вирощують як елітні, так і ординарні (звичайні) какао-боби. Однойменний сорт Java відноситься до елітних. Ці какао-боби мають характерний блідий червонуватий колір, і у них неповторний солодкий горіховий аромат.

М'який смак і пряний аромат з горіховими і фруктовими відтінками (нота абрикоса) властиві шоколаду з елітних какао-бобів Java.

Какао вирощують на відносно малій площі Мадагаскару. Острів більш відомий як постачальник ванілі, гвоздики і гвоздичної олії. Тут вирощують елітні какао-боби Sambirano.

Шоколад, який виготовлений із елітних какао-бобів Sambirano, має надзвичайно м'який смак, йому притаманна приємна кисла нота з оригінальними відтінками фруктового (цитрусового), кавового і пряного ароматів.

У Папуа-Новій Гвінеї какао почали вирощувати тільки в XX столітті. Сорт бобів «Папуа-Нова Гвінея» – це різновид завезених зі Шрі-Ланки та Яви бобів Criollo і Trinitario. На сьогоднішній день елітні сорти складають близько 90% експорту какао-бобів з цієї екзотичної держави.

Шоколад, виготовлений з елітних какао-бобів «Папуа-Нова Гвінея», має м'який смак з легкою кислинкою в поєднанні з горіховим і фруктовими відтінками ароматів (вишня, чорнослив).

Какао-дерева Forastero, в більшості випадків, дають ординарні (звичайні) какао-боби. Однак какао-боби Forastero, вирощені в Еквадорі, відносять до елітних сортів. За унікальний специфічний аромат виробники шоколаду присвоїли цьому сорту індивідуальну класифікацію «Nacional».

Шоколад з еквадорських какао-бобів має характерний червонуватий відтінок. Його відрізняє м'який смак з вираженою фруктовою і добре збалансованою квітковою (квіти жасміну) нотами.

Танзанія, як постачальник елітних какао-бобів, здобула популярність зовсім недавно – на початку нашого століття, завдяки вирощуванню органічного какао. Танзанійські какао-боби виведені з сортів Criollo і Java Red, які в свою чергу було завезено з Індонезії. Елітні какао-боби Танзанії вирощують у місцевостях навколо озера Малаві (Ньяса).

Шоколад з елітних танзанійських какао-бобів відрізняється м'яким смаком і оригінальним поєднанням відтінків аромату – рослинного (корінь женьшеню, дягель), фруктового (кисла вишня) і пряного.

Шоколад

Шанувальники та знавці віддають перевагу чорному шоколаду з високим вмістом какао-продуктів (від 60% до 75%): тертих какао-бобів, какао-масла (продукт віджиму какао-бобів) і какао-порошку.

Добре виготовлений шоколад з відчуттям насиченого смакового букета й аромату швидко і рівномірно тане в роті, залишаючи тривалий приємний післясмак.

Зазвичай для приготування шоколаду використовують купажі (суміші) з різних сортів какао-бобів. Смакові якості останніх індивідуальні і визначаються як різновидом дерева какао, так і умовами вирощування – ґрунтом, кліматом, часом збору врожаю.

Визначною особливістю Roshen Origin Chocolate є те, що кожен із шоколадів серії зроблено виключно з одного сорту елітних какао-бобів.

Дерево какао – справжнє диво природи

Дерево какао – дуже ніжне, здатне жити і плодоносити лише під захистом від прямих сонячних променів, в теплому і вологому кліматі без істотних коливань температури. Тому обробляється виключно в країнах екваторіального і субекваторіального поясів – Центральній і Південній Америці, в Африці, в Азії та Океанії. Какао вирощують в напівтемряві, під високими деревами. Це – вічнозелене дерево, яке щорічно цвіте і плодоносить аж до 80-ти років. З метою затінення його висаджують разом з кокосовими пальмами, банановими, каучуковими або манговими деревами.

Плоди какао ростуть прямо на стовбурі. Зрілі плоди жовто-зеленого, червоно-коричневого або червоного кольору, довжиною до 30 см і вагою до 500 г, зрізають. З них виймають какао-боби – до 50 штук з одного плоду.

Аромат какао-бобів, готових для виробництва шоколаду, – це результат впливу процесів ферментації, сушіння і обсмажування, однієї з найважливіших стадій формування аромату майбутнього шоколаду.

За якістю какао-боби поділяють на дві основні групи: ординарні (вирощують в Кот-Д’Івуар, в Бразилії і в Малайзії) і елітні (вирощуються в країнах Центральної і Південної Америки та Океанії, високо цінуються виробниками шоколаду преміум-класу).

Весь шоколад серії Roshen Origin Chocolate виготовлено виключно з елітних сортів какао-бобів.

Особливі боби

Існує три основних види какао-бобів: Сriollo, Forastero і Trinitario, а також різні їх комбінації.

Criollo – кращі елітні какао-боби. Вони мають ряд унікальних характеристик: яскраво виражений аромат, м'який смак майже без гіркоти, низьку кислотність. У світовому обсязі виробництво Criollo складає всього лише від 5% до 10%.

Forastero – найбільш поширений у світі вид (ринкова частка – 80%). Ці дерева менш вибагливі, витривалі і дають високі врожаї. Всі сорти Forastero відносяться до ординарних какао-бобів, за винятком Forastero Nacional (Еквадор). Цей сорт відносять до елітних.

Trinitario – виник в результаті гібридизації Criollo і Forastero. Батьківщина цього виду какао – острів Тринідад біля берегів Венесуели. Trinitario – переважно елітні какао-боби. Їм притаманний яскраво виражений смак, легка кислота і сильний аромат. Частка какао-бобів Trinitario у світовому виробництві складає від 10% до 15%.

Використання матерiалiв сайту дозволяється за умови посилання на www.roshen.ua
Якщо Ви помітили помилку, повідомте редактора webadmin@roshen.com.ua