This version of the page http://zt.20minut.ua/zhurnalists-ki-rozsliduvannya (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2016-01-17. The original page over time could change.
Новости Житомира - 20 хвилин | | Журналістські розслідування
    ТАЄМНИЦІ ДЕКЛАРАЦІЙ ДЕПУТАТІВ МІСЬКРАДИ
    Понад половини депутатів Житомирської міськради в супереч антикорупційного законодавства не оприлюднили свої статки. Проте обранців, хто не декларує отримані доходи, рівно з тими, хто з них наводить в декларації відверту брехню, притягнути до відповідальності нікому.
    Повернення сінокосів Корбутівки
    З відкриттям публічного реєстру нарешті з’явилася можливість заглянути до святая святих української корупції: реєстру прав власності на землю. Декларуючи красиві гасла, кожен новий міський голова, спільно з депутатським корпусом, де завгодно накроювали чергові наділи. Спробуємо через реєстр з’ясувати, кому з відомих житомирян віддано рекреаційні землі міста.
    Мільйонна дорога депутата
    Декларований похід у владу частіше за все на словах пов’язують із щиросердечним бажанням працювати на виборців, що завершується головним чином банальним просуванням власних інтересів
    ЧОМУ ЗАЛАЗЯТЬ ДО БАТЬКІВСЬКИХ КИШЕНЬ
    З початком вересня розпочався новий навчальний рік у школах.
    Прокурорські ігри. Як красиво відібрати власність у власника 1
    Як з подачі прокурора позбутися своєї квартири? Елементарно: купити її, оформити у нотаріуса, приватизувати, зареєструвати в БТІ і зробити гарний ремонт
    ЯСЛА ЛІКВІДОВАНОМУ УБОЗу
    31 липня 2015
    3
    За рішенням парламентарів з травня цього року ліквідовано Житомирське обласне Управління по боротьбі з організованою злочинністю (УБОЗ). Проте зайнятий ними міський яслі-садок, повертати громаді, як дійсному власнику, ні хто не поспішає. Влаштувати дитину до садочка в Житомирі залишається проблемою. Місцева влада констатує нестачу вільних приміщень, одночасно дозволяючи посадовцям здавати за 1 гривню дефіцитну площу дитячого навчального закладу. Для кого вигідно, щоб Житомирський міськвиконком здав за безцінь один дитячий заклад, а на відновлення інших витрачав десятки мільйонів гривень.
    Відморожена влада тепла
    17 липня 2015
    Серед міських комунальних підприємств більш всього «крутиться» коштів у КП «Житомиртеплокомуненерго». Щорічний бюджет підприємства сягає чверті мільярда гривень, нарахування та витрата яких ніколи не була предметом публічного розголосу. Клубок накопичених проблем у галузі здатний поставити на коліна не лише підприємство, але й усе місто з усіма його мешканцями
    Реакція на 100 мільйонів
    09 липня 2015
    Опубліковане на шпальтах газети журналістське розслідування вилилося у природне народне обурення, яке підхопили одразу декілька політичних сил та рухів. Щоб якимось чином пригасити протестний рух, основний фігурант публікації – ПрАТ «Житомиргаз» нарешті наважився провести прес-конференцію під назвою «Куди йдуть гроші за газ від населення». Це була найкраща можливість, щоб отримати публічні відповіді на попередньо поставлені монополісту запитання та прояснити його плани на найближче майбутнє
    Імперія грошей – ПрАТ «Житомиргаз»
    24 червня 2015
    3
    Нещодавно на теренах області з’явився новий гравець газового ринку. Замість традиційного постачальника ПрАТ «Житомиргаз» з 28 травня національним регулятором у комунальній сфері та енергетиці НКРЕ КП був наданий дозвіл на збут газу ТОВ «Житомиргаз Збут» в об’ємі 424 млн куб. м. Одночасно такі ж метаморфози торкнулися більшості облгазів України, які давно й надійно увійшли до газової імперії Дмитра Фірташа. Cпробуємо разом дослідити, як вплине зміна гравців на регіональний енергетичний ринок області за сьогоднішнього збільшення ціни на газ.
    ДЕКЛАРАЦІЇ ЧИ ДЕКОРАЦІЇ ЖИТОМИРСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
    12 травня 2015
    У цьому році відзвітувати про власні доходи змушені були усі посадовці включаючи навіть прибиральниць та обслуговуючий персонал. Нововведення торкнулося не лише розширення переліку декларантів, але й введення нової відповідальності за умисне подання недостовірної інформації про власні та сімейні заробітки
    Суддя Богунського суду не дозволила прокуратурі Житомира викинути сім’ю на вулицю
    19 березня 2015
    2
    У приміщенні Богунського суду 26 лютого відбулося засідання, на якому прокуратура міста Житомир намагалася витребувати в добросовісних покупців їхню квартиру.
    Прихований бізнес губернатора Житомирщини
    05 березня 2015
    2
    «Минає рік після подій на Майдані. За цей час змінилася країна, змінилася свідомість людей та змінилася влада», – з такими словами голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Машковський 20 лютого розпочав зустріч із запрошеною громадськістю, яку посадовець бажає чути та налагоджувати з нею конструктивний діалог.
    Як житомирська прокуратура та суд «борються» з корупцією
    08 лютого 2015
    На сайті прокуратури Житомирської області розміщено офіційне повідомлення: Посадову особу однієї із сільських рад Червоноармійського району вироком Новоград-Волинського міськрайонного суду визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.
    Сім’я з 5-річною дитиною може опинитися на вулиці через позицію прокуратури
    26 серпня 2014
    32
    Як забрати житло у добросовісних набувачів квартири? Рецепт від прокуратури Житомира.
    Як комунальне стає приватним. «ВЖРЕП-8»: зміна однієї букви – і не одне порушення
    19 серпня 2014
    З комунальним ЖЕКом №8 відбулися метаморфози, які шокували керівництво міста
    Півоварова і сміттєві махінації
    17 липня 2014
    8
    Приклади недбалості профільних фахівців міської влади! Хто винен і коли покарають?
    Розслідування житомирських журналістів "20хвилин" визнали Українська правда та Американське посольство
    10 червня 2014
    У День журналіста журналістку "20хвилин" Ірину Ярмоленко нагородили Українська правда та Американське посольство за участь у конкурсі щодо журналістських розслідувань.
    У пошуках свого майна або Чому держава працює з шахраями?
    05 червня 2014
    Перш ніж вчиняти неправомірні дії і потенційно нарікати майно на арешт, задумайтеся, бо не факт, що ви тепер коли-небудь його знайдете. І це при тому, що суд вам дасть на це дозвіл. Це історія про те, як суди постановляють неправомірні рішення, а державні служби співпрацюють з сумнівними приватними структурами, які згодом користуються заарештованим майном та приховують його.
    Власник штрафмайданчику - журналісту "20 хвилин": Уб'ю, бл*!"
    09 січня 2014
    10
    Власник приватної території, де з невідомих причин знаходиться штрафмайданчик державної виконавчої служби переслідував журналіста з погрозами вбивства.
    Хто і як краде на житомирському водоканалі
    28 жовтня 2013
    До редакції «20 хвилин» потрапили документи, які свідчать про системні фінансові порушення у комунальному підприємстві «Житомирводоканал». Вони призводять до збитків, які вираховуються десятками, а то й сотнями тисяч гривень. Водночас, підприємство має значні борги перед «Житомиробленерго» та постачальниками обладнання і реагентів.
    Обласна рада збирається за копійки віддати свою їдальню
    18 вересня 2013
    Житомирська обласна рада ліквідовує комунальну їдальню «Світанок», яка знаходиться в приміщенні облдержадмінвстрації на м-ні Корольова, 1, і належить мешканцям області. Приватний підприємець Ірина Башмакова за сприяння влади отримала приміщення в оренду за мінімальну суму. Однак, навіть цих грошей платити не збирається і хоче за них відремонтувати приміщення.
    Мер Дебой планував дерибан житомирських ЖЕКів
    04 вересня 2013
    7
    У ході журналістського розслідування газета «20 хвилин» виявила документи й докази того, що мер Житомира Володимир Дебой, його заступник Володимир Кропивницький та начальник житлового управління міськради Світлана Півоварова причетні до корупційної схеми та зловживань службовим становищем. Якби задум спрацював, то весь ЖЕКівський житловий фонд внаслідок «конкурсу» перейшов би в обслуговування кишеньковим фірмам влади. Це дозволяло би контролювати мільйонні грошові потоки.
    Найчастіше коментують
    На Житомирщині після свят повісилося двоє чоловіків... 1
    Дивитись всі >
    Найчастіше читають
    На Житомирщині правоохоронці затримали високопосадовця на хабарі 1000 доларів США... (1825)
    Отримуєте субсидію? Тоді ваші банківські рахунки перевірять... (831)
    Дотувати пільговиків з місцевого бюджету поки не будуть - Ткачук... (208)
    Службові особи Житомирського бронетанкового заводу привласнили майна на 6,8 млн. грн. – військова пр... (203)
    У мерії знову заговорили про ліфтові картки... (189)
    Хто відтепер має право реєструвати речові права на нерухоме майно?... (171)
    Чи може страйком закінчитися небажання житомирської влади почути перевізників? (точка зору)... (144)
    Непотрібна довідка: в Україні спрощено оформлення закордонного паспорта... (143)
    Власники квартир у багатоквартирному будинку мають до 1 липня визначитися з формою управління своїм ... (121)
    На Житомирщині після свят повісилося двоє чоловіків... (99)
    Дивитись всі >
    Додати свою новину

    Від Читачів

    Игнорирование житомирской властью благотворительного вечера колядок
    11 січня 2016
    Міністерство соціальної політики України планує монетизувати пільги зробивши всю соціальну допомогу виключно адресною
    06 січня 2016
    Новая власть на старый лад?
    31 грудня 2015
    Топ 10 найкращих нокаутів з боксу!!!
    30 грудня 2015
    Онкодиспансер кричит о помощи: на лечение больных нужно 30 млн. грн, а облсовет выделил только миллион. ВИДЕО
    27 грудня 2015
    Разом із 2015 роком столиця України прощається і з Арсенієм Яценюком
    26 грудня 2015
    Шановні земляки.
    23 грудня 2015
    Кто же будет "козлом" отпущения в Житомире в скандале с МРТ?
    22 грудня 2015
    Для дітей з сімей переселенців та їх нових друзів
    19 грудня 2015
    ПОМОГИТЕ СПАСТИ ЖИЗНЬ! Срочный сбор средств на операцию.
    18 грудня 2015
    Дивитись всі >

    БЛОГИ

    Європриниження
    Юлія ДУТКА
    Две секунды могут стоить жизни
    Вадим Павлов
    Теракты в Париже и СМИ
    Ігор Добрянський
    Всі блоги >

    20 хвилин Житомир

    Дивитись PDF версію >
    Опитування Результати
    Що Ви збираєтеся подарувати на Новий рік найближчій людині?
    • любов і турботу
    • коштовності
    • одяг
    • косметику
    • книгу
    • іграшку
    • солодощі
    • автомобіль
    • найкращий подаруночок - це я!
    • а що, на НР щось дарують?
    Голосувати
    Що Ви збираєтеся подарувати на Новий рік найближчій людині?
    любов і турботу
    31.58%
     
    коштовності
    0.00%
     
    одяг
    5.26%
     
    косметику
    0.00%
     
    книгу
    0.00%
     
    іграшку
    5.26%
     
    солодощі
    5.26%
     
    автомобіль
    0.00%
     
    найкращий подаруночок - це я!
    47.37%
     
    а що, на НР щось дарують?
    5.26%
     
    Всього голосів: 19

    Погода

    Погода
    Погода у Житомирі

    вологість:

    тиск:

    вітер:

    Розсилка новин

    Події

    На Житомирщину насуваються сильні снігопади та буревії, в ОДА працює оперативний штаб

    За прогнозами Укргідрометцентру, 17-18 січня 2016 року внаслідок переміщення в Україну активного циклону з Півдня очікуються сильні снігопади, хуртовини,...

    Інвестори будинку по 5-му провулку Щорса отримають довгождані квартири, запевняє влада Житомира

    Родини, які інвестували свої гроші у будівництво багатоповерхового будинку за адресою: 5-й провулок Щорса, 4, мають отримати довгоочікувані квартири.

    Через снігопад наЖитомирщині злетів у кювет автобус MAN з 15 пасажирами

    16 січня о 6:34 біля села Лозниця Народицького району з’їхав у кювет пасажирський автобус «MAN» сполученням Овруч-Київ.

    Топ-5 важливих подій минулого тижня

    Згадаймо, що важливого відбулося у Житомирі та області за останні 7 днів.

    Кiно

    Фестиваль французького кіно "Le Jour Le Plus Court" 2015

    Запрошуємо Вас зануритися у атмосферу Парижа! У цей зимовий вечір Вас будуть зігрівати кращі фільми міжнародного фестивалю французького короткометражного...

    Кінорежисер Дмитро Голумбевський провів майстер-клас для учасників ЖУК. Відео

    У кінотеатрі "Україна" 2 грудня кінорежисер Дмитро Голумбевський провів майстер-клас з режисури та основ написання сценарію для учасників кінофестивалю...

    У Житомирі презентували «100 фільмів за 100 хвилин»

    Уже четвертий рік поспіль в Україні стартує фестиваль екстремально короткого кіно «100 фільмів за 100 хвилин».

    У Житомирі презентують фільм про Надію Савченко

    З 1 до 25 жовтня, у дитячому кінотеатрі ім. І. Франка будуть демонструвати документальний фільм «Наша Надія» про події, пов’язані з Героєм нашого часу...

    Новини економіки, політики, спорту та культури України та Світу.
    Точний і довгостроковий прогноз погоди по Україні.
    Безкоштовний iq тест онлайн на testoteka.ukr.net.
    Новинки кіно на KINOafisha.ua.


    Ми у соц. мережах

    Facebook В Контакте Twitter
    Òâ³òè @20minutua_zt