Абонвідділ

(0362) 68-49-00

Технічна підтримка

(0362) 42-04-05 (067) 362-09-11, (050) 461-59-75, (093) 745-51-15

  • Про компанію
  • Вакансії
  • Контактна інформація
Питання-відповіді (FAQ)
Скільки коштує підключення до мережі Інтернет?
Вартість підключення залежить від багатьох чинників. Серед них можна виділити основні: тип підключення, місце підключення та бажані характеристики швидкості з'єднання. Щоб отримати детальну відповідь зверніться до нас за адресою вул.Міцкевича, 10 або за телефоном 684-900(багатоканальний).
Як я можу змінити свій тарифний план?
Щоб змінити тарифний план, необхідно прийти в наш офіс до 1-го числа поточного місяця і укласти новий додаток до Вашої угоди на користування послугами Інтернет. При собі варто мати документи, що засвідчують особу.
Як я можу самостійно вести облік обсягу трафіку? Яке програмне забезпечення я можу використовувати на своєму комп’ютері?
Наші сервери ведуть облік трафіку для кожного користувача. Детальну статистику роботи завжди можна переглянути за адресою http://lline.uar.net/.
Для самостійного обліку трафіку на Вашому комп'ютері, ми можемо порекомендувати невелику і, що важливо, вільнопоширювану (freeware) програму для підрахунку і контролю трафіку TMeter.
TMeter – це програма, призначена для візуалізації та обліку ІP-трафіка через чи PPP-з’єднання в Ethernet-сегменті. Використовуючи TMeter, ви можете створити повноцінну систему обліку або моніторингу Інтернет-трафіка користувачів для домашньої мережі. TMeter працює в реальному масштабі часу, тобто зібрана статистика відображається на екрані негайно в графічному чи цифровому виді.
Основні можливості:
– Робота в середовищі Mіcrosoft Wіndows 9x/ME/NT/2000/XP
– Облік трафіка індивідуального хоста по будь-якому ІP протоколу (TCP/UDP порту)
– Графічний вид представлення лічильників у виді кривої лінії
– Автоматичне щоденне і/чи щомісячне формування звітів по лічильниках
– Протоколювання підрахованих пакетів у файл або базу даних
Прочитати докладний опис і завантажити програму можна на сайті www.tmeter.ru.
Чому швидкість скачування файлу не відповідає ширині каналу, зазначеному в тарифному плані?
У тарифному плані вказується тільки швидкісна характеристика виділеного каналу.
Насправді на швидкість завантаження інформації впливають різні фактори, наприклад:
- завантаження каналу до сервера, з якого Ви скачуєте файл;
- завантаження самого сервера, з якого Ви скачуєте файл;
- швидкісні обмеження, накладені адміністрацією сервера;

Для перевірки швидкісних характеристик виділеного каналу ми рекомендуємо застосувати багатопотокове завантаження файлу використовуючи наступне посилання - http://test.rovno.ua/1.zip. Для завантаження Ви можете використовувати програму-менеджер завантажень (наприклад Download manager, Flash Get та ін. подібні). Параметри завантаження виділеного каналу Ви зможете побачити в програмі Tmeter (чи аналогічної), або в самому менеджері завантажень.
Як можна оплатити користування послугами Інтернет?
Фізичні особи можуть оплатити послуги користування Інтернет за квитанціями "Уарнет" у будь-якому відділенні "Ощадного банку", "Кредобанку", "Правекс-банку", "Фінанси та кредит".
Юридичні особи оплачують послуги згідно наших реквізитів, що знаходяться в угоді. Квитанції на оплату можна взяти в нашому офісі, або згенерувати на сайті www.lline.uar.net в електронному вигляді.

З 10.02.2010 року абонент може здійснити оплату послуг on-line платіжними картками VISA та MASTERCARD. Для цього, зайшовши на сайт, в розділі «Користувачу» слід натиснути кнопку «On-line оплата». Для клієнтів домашньої локальної мережі, це можливо зробити, навіть при відключеному доступі до мережі інтернет, на локальному сайті http://uarnet.rivne, натиснувши кнопку «On-line оплата» у верхній частині сайту.

Увага: Користувачі, що мають укладений договір з фірмою Комлайн або ДАН продовжують платити звичайним способом. Даний метод оплати передбачений виключно для оплати послуг УАРНЕТ.
Що таке "трафік"?
Трафік – це загальний об'єм переданої та прийнятої Вами інформації з мережі Інтернет.
Що таке “вхідний” і “вихідний” трафік?
Вхідний трафік – це обсяг інформації, що приходить на ваш комп’ютер з мережі, а вихідний, відповідно, – це дані, що ідуть з вашого комп’ютера в мережу.
Я не працював за комп’ютером кілька годин/днів, однак за цей час з’явився вхідний трафік. Звідки він взявся?
Цілком виключити можливість виникнення вхідного трафіку можна лише в тому випадку, коли ваш комп’ютер відключений від мережі Інтернет, тобто коли виключене живлення комп’ютера або відсутнє фізичне з’єднання комп’ютера з мережевим обладнанням. В всіх інших випадках комп’ютер відкритий для доступу ззовні. Залишене відкритим вікно браузера, поштового клієнта, Actіve Desktop і т.д. можуть завантажувати інформацію з Інтернет і під час відсутності людини за комп’ютером.
Що таке домен і доменне ім’я?
Домен найчастіше являє собою назву комп’ютера, що належить такій-то організації, розташованій у такій-то країні. Доменна система адресації являє собою ще один спосіб ідентифікації комп’ютерів в Інтернеті, причому більш зручний для людини, ніж ІP-адреса. Однак комп’ютери працюють з цифрами, тобто з ІP-адресами, тому ці дві системи адресації існують паралельно, і майже в кожного комп’ютера в наявності є і ІP-адрес, і доменне ім’я. При цьому немає взаємо-однозначної відповідності між іменами й адресами: один комп’ютер може мати кілька імен на одну адресу або не мати жодного імені.
Що таке DNS?
DNS – це скорочення від Domain Name Service, тобто Служба доменних імен. Кожен раз коли Ви намагаєтесь перейти на будь-який сайт і вводите його назву, дана служба дізнається яка ІР-адреса відповідає назві цього сайта (якщо Ви захочете відвідати сайт Уарнет і введете адресу www.rv.uar.net, то служба DNS автоматично дізнається, що цій назві відповідає ІР-адреса 194.44.245.254).
Параметри DNS:
Адреса DNS-сервера:
194.44.245.254
194.44.245.244
Що таке проксі-сервер?
Проксі-сервер – це сервер, на якому зберігається інформація з сайтів, які були відвідані раніше. При повторному зверненні до цих сайтів, інформація передається з проксі-сервера, що економить час завантаження інформації.
Параметри proxy-сервера:
Адреса: proxy3.uar.net
Порт: 3128
Файловий сервер:
ftp.rv.uar.net
Налаштування для роботи з поштою:
РОР3 сервер (прийом пошти): mail.rv.ua
SMTP сервер (відправка пошти): mail.rv.ua
Телефони додзвону:
(0362) 693-193
Сервер новин:
NNTP-сервер: news.uar.net
Що таке "Остання миля"?
Послуга "Остання миля" — канал, що сполучає кінцеве (клієнтське) обладнання з вузлом доступу провайдера.
Що таке VLAN ?
VLAN(Virtual Local-Area Network) - технологія, що логічно розділяє мережі, які знаходяться на одному або декількох фізичних пристроях(комутаторах). Дозволяє об'єднувати користувачів, що підключені фізично у різних місцях мережі провайдера, в окремі робочі групи.

UARNet, м.Рівне, вул. Міцкевича, 10

Абонвідділ: 68-49-00

Технічна підтримка: 42-04-05, (067) 362-09-11, (050) 461-59-75, (093) 745-51-15

uarnet at mail dot rv dot ua