На цій сторінці Ви знайде інформацію про конкретних людей, які регулярно працюють над досягненням цілей Асоціації.

Ознайомтеся з загальною структурою та функціями управлінських органів АВК.

Рада Асоціації велосипедистів Києва

Богдан Лепявко

Голова ради 2015-2016

 

У 2011 закінчив радіофізичний факультет КНУ імені Тараса Шевченка, зараз працює над написанням кандидатської дисертації в галузі фізики плазми. Також має великий досвід в сфері ІТ.

Приєднався до АВК у 2014 році. Волонтер та велотренер Асоціації. У 2015 році, будучи членом Ради, був куратором та організатором програми “Велошкола”, допомагав з організацією заходів АВК, представляв Асоціацію на тематичних зустрічах, брав участь у стратегічному плануванні роботи Асоціації.

У сферу діяльності Богдана входить створення волонтерської програми, налагоджування контактів з іншими громадськими організаціями та ініціативами, що працюють у сфері популяризації велосипеду, безпеки руху та містобудування. Також він працює над організацію велонавчань та велоекскурсій від АВК.

Богдан в проекті “АВК в обличчях”

Євген Гоначеренко

Член Ради 2015-2016

Член АВК з 2014 року. У перший свій рік членства брав участь у підрахунку велосипедистів та розробці веломаршрутів у Голосієві. На другий рік став велотренером – проводив велонавчання та велоекскурсії.

Як член Ради хоче зосередитись на розвитку велоспільноти:
- збільшення кількості членів Асоціації та волонтерів
- розширення програми велонавчання для збільшення кількості велолюбителів
- розробка туристичних веломаршрутів.

Останні кілька років працює діджитал-маркетологом і консультував Асоціацію з просування сайту.

Євген в проекті “АВК в обличчях”

Денисенко Вадим

Член Ради 2015-2016

Закінчив Київський національний університет імені Тараса Шевченка у 2010 році за спеціальністю психологія. Більше п’яти років працює аналітиком у сфері маркетингових та соціальних досліджень.

В Асоціації з 2014 року. Приєднався до організації як волонтер при розробці київської велоконцепції і в подальшому, вже як член, брав активну участь у активностях та заходах організації.

У складі Ради АВК планує розвивати професійну транспортну складову діяльності Асоціації.

Вадим в проекті “АВК в обличчях”

Анастасія Леухіна

Член Ради 2015-2016

Анастасія має 18 років досвіду роботи з проектами в бізнес-освіті, державному управлінні та громадському секторі. На її професійному рахунку проекти з розвитку та управління змінами в державних органах, зокрема створення патрульної служби в МВС, пілотних ініціатив з реструктуризації бізнес процесів та електронного декларування в портах.

Вона працювала програмним керівником проектів Агенції міжнародного розвитку США в Білорусі та реалізувала декілька еко- та вело- громадських ініціатив в Україні.

Останнє десятиліття Анастасія викладала ведення переговорів та вирішення конфліктів у Києво-Могилянській та Единбурзькій Бізнес школах та на бакалаврських програмах Києво-Моглянської академії. Анастасія – регулярний колумніст Української правди.

На освітньому рахунку Анастасії бакалаврат у Могилянці та магістерська програма у найкращому католицькому університеті США.

Ініціатор створення спільноти “ВелоЧернігів”, член Асоціації велосипедистів Києва з 2014 року. Брала організаційну участь у створенні та поширенні зовнішньої соціальної реклами з безпеки руху “Нам по дорозі”.

У складі Ради Асоціації планує розвивати напрям створення “велополіції”, пошуку фінансування для АВК, професіоналізації проекту велоекскурсій.

Анастасія в проекті “АВК в обличчях”

Дарина Пирогова

Член Ради 2014-2016

Закінчила Києво-Могилянську академію, магістр соціології, 2 роки займалася у Докторській школі, працювала над дослідницьким проектом про дауншифтинг.

Із 2011 року і до сьогодні працює у Київському міжнародному інституті соціології координатором проектів. Займаєся організацією, створенням дизайну, плануванням та реалізацією соціологічних досліджень. Тематика – медіа, культура, здоров’я, гуманітарна сфера та соціальний захист.

Із 2014 рокупочала активно їздити велосипедом на роботу і стала спочатку волонтеркою, а потім і членом Асоціації велосипедистів Києва. Брала участь у підрахунку велосипедистів, плануванні велоінфраструктури Києва, Велофорумі у Львові та інших заходах АВК.

Серед напрямів діяльності АВК Дарині близька, з одного боку, аналітична і дослідницька робота (практики інших країн і міст, підрахунок, вироблення evidence-based підходу), а з іншого – робота комунікативна. “Моєю амбітною, але надзвичайно актуальною на сьогоднішній день метою, є консолідація велоспільноти Києва навколо реалізації велоконцепції“, – каже Дарина.

Дарина в проекті “АВК в обличчях”

Персонал

Ірина Бондаренко

Координаторка з національної роботи Асоціації велосипедистів Києва

Іра в Асоціації з 2009 року. Працювала журналісткою в Бюро журналістських розслідувань “Свідомо” та прес-секретарем у Національному екологічному центрі України. В Асоціації почала волонтерити з підготовки прес-релізів, бо вважала, що медіа-робота налаштована недосконало. Перший організований нею проект, акція з вимогами велопарковок біля супермаркетів, закінчилася встановленням велопарковки біля ТРЦ “Караван”.

Іра є авторкою та організаторкою Велопарадів дівчат (з 2012 – Велопарадів для всіх), які потім почали проводити ще 10 міст України. Також Іра придумала і організовує конкурс на визначення кращого вело-офісу “Велопрацедавець року”, який проводиться щорічно, а з 2012 року також у Харкові.

З 2013 року Іра працює в Асоціації як штатний працівник, веде загальну організацію всієї роботи АВК та координувала роботу по Києву, з 2015 року координує національну роботу АВК.

Розробник велоконцепцій за німецької методикою 8 міст України (Київ, Харків, Миколаїв, Житомир, Черкаси, Біла Церква, Вишгород, Українка), дві з них вже затверджені та впроваджуються, інші в процесі; автор довідника з планування велоінфраструктури для міст України; автор десяти публікацій щодо розвитку велоінфраструктури; організатор і модератор 6 міжнародних конференцій Велофорум; учасниця п’ять світових конференцій по розвитку велотранспорту у містах; лектор більше 30 лекцій на тему транспортних рішень по вело; редактор перекладу німецьких стандартів розвитку велоінфраструктури.

Іра в проекті “АВК в обличчях”

Ксенія Семенова

координаторка роботи Асоціації по Києву

Ксенія в Асоціації з 2010 року. До того отримала освіту у Швеції у сфері управління проектами громадських організацій. Перебуваючи в Скандинавії зрозуміла, що прагне працювати в Україні, робити українські міста більш комфортними та зручними. В Асоціації Ксенія допомогла розробити першу для АВК стратегію роботи організації, допомагала з пошуком фінансування, організацією різноманітних подій. “Я вірю, що з кожним роком у Києві буде зростати кількість людей, які переживають це прекрасне відчуття свободи, що охоплює мене коли я рухаюсь містом на велосипеді”, – каже Ксенія.

Довгий час в АВК Ксенія відповідала за роботу на національному рівні: консультації містам щодо розвиткувелотранспорту, адміністрування сайту Українського інформаційного центру велотранспорту, координацію проекту “Розвиток велотранспорту задля добробуту громад“, а також допомагала з підготовкою проектних заявок, перекладами та стратегічним розвитком організації.

З 2015 року займається київським напрямком роботи Асоціації (лобіювання створення велосипедної інфраструктури в столиці, консультації щодо нових веломаршрутів і контроль їх спорудження, ведення діалогу з місцевою владою та комунальними підприємствами). Є радницею міського голови з розвитку велосипедної інфраструктури (на громадських засадах).

Ксенія в проекті “АВК в обличчях”

Олеся Сторожук

медіа-координаторка

Навчалася в університеті ім. Т.Шевченка в Інституті філології, потім закінчила магістерську програму з політології в Києво-Могилянській академії, в рамках якої провела академічний семестр в університеті ім. Ф.Шиллера в м. Йена (Німеччина). Згодом проходила стажування в Німецькому парламенті.

Олеся є засновницею інтернет-порталу про навчання за кордоном Unistudy, над яким працює з 2006 року, брала участь у безлічі міжнародних освітніх програм. Останні 3 роки цікавиться проблемами екології, тому шукала себе в різних проектах зі сталого розвитку.

Після майже річного використання велосипеду як щоденного транспорту в Німеччині та в екскурсійних цілях в інших містах Європи, захотілося побачити те ж саме в Україні – тому з осені 2013 року почала волонтерити в АВК, займаючись наповненням сайту.

На посаді медіа-координаторки відповідає за інформаційні ресурси Асоціації, зв’язки з громадськістю та роботу з пресою.

Олеся в проекті “АВК в обличчях”

Анастасія Макаренко

координаторка волонтерів, партнерської програми та участі у фестивалях

Навчалася в Національному транспортному університеті за напрямком “транспортна інженерія”.

Ще зі студентських років почала брати участь в організації доброчинних культурних та громадських проектів. У 2013 році була асистентом проекту «Міжнародний літературний конкурс «Коронація слова». А 2014 року заснувала разом із друзями громадську ініціативу «Бібліотека Майдану».

До команди АВК приєдналася навесні 2014 року як координаторка по роботі з партнерами. Також відразу запустила новий напрямок “Велоточка” – участь АВК у різних міських фестивалях з метою промоції велокультури серед людей, які ще не їздять на велосипеді.

Крім того, займалася програмою bike-friendly, брала участь у всеукраїнському турі “Енергонезалежність – наша спільна справа” для поширення практики “Велоточка АВК” для 8-ми міст України; учасниця Байккемпу, участь в організації “Велофорум 2015″, День ПАРКУ(вання), Літній День “Велосипедом на роботу” та інші.

Анастасія в проекті “АВК в обличчях”.

Анна Гайдай

асистентка проектів

Закінчила юридичний факультет за спеціальністю правознавство.

Працювала маркетологом, керівником групи по роботі з клієнтами в рекламній агенції, координаторкою проекту творчих подорожей, засновниця та кураторка громадської культурної організації Центр PhotoCULT.

Їздить велосипедом з дитинства, але більш активно в останні роки – велоподорожі та поїздки містом.

Захоплюється фотографією, дизайном, управлінням проектами.

З 2013 року брала участь у заходах АВК як волонтерка, а з травня 2014 року почала роботу в Асоціації на посаді асистентки проекту “Розвиток велотранспорту задля добробуту громад” та є членом АВК. Працює за такими основними напрямками Велошкола, Членська програма, Підрахунок велосипедистів, Конкурс “Велопрацедавець року” та інше.

Анна в проекті “АВК в обличчях”

 

  • Nick Vognick

    Норм команда) Давайте тепер побільше про рядових учасників – комюніті білдінг же. В кінці додати питання про те, куди б вони хотіли поїхати на вєльчику.

    • Олеся

      Якраз почали це робити: http://avk.org.ua/tag/avk-v-oblychchyah/
      Розкажеш про себе?

інші цікаві матеріали

Що є велосипедного у Чернігові?

Богдан Лепявко, Голова Ради АВК Чернігів – моє рідне місто, яке під час кожного візиту пробуджує в мені найтепліші почуття. Тим не менше, останніми роками…

Представники Асоціації висловили пропозиції щодо безпеки руху

Запрошуємо ознайомитися з виступами та пропозиціями членів Асоціації велосипедистів Києва щодо безпеки дорожнього руху в Україні. 23 грудня 2015 року відбулися Парламентські слухання на тему…

Згадуємо велосипедний рік 2015 в Києві

У Києві створено перший повноцінний веломаршрут, у місті з’являється все більше користувачів велосипедів – згадуємо, чим займалась Асоціація в столиці та на національному рівні в…