This version of the page http://www.personal-plus.net/315/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2016-01-03. The original page over time could change.
Персонал Плюс - №13 (315) 1-7 квітня 2009 року
Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
свіжий номер

Треба, щоб мрії збувалися!

4 квітня на каналі «1+1» о 20 годині відбудеться черговий етап телевізійного конкурсу «Танцюю для тебе».
[ читати далі... ]
Актуально

Фальшиві платіжки

Київенерго оштрафували на 15 тисяч гривень за помилкову розсилку населенню платіжок із неіснуючими боргами у період за серпень 2008 року.
[ читати далі... ]

Майно King’s Capital заарештовано

Правоохоронні органи заарештували майно фінансової групи King’s Capital. Про це повідомив начальник відділу із розслідування особливо важливих справ МВС Віталій Мехед в інтерв’ю Газеті по-київськи.
[ читати далі... ]

Банкам дали гроші

Уряд України виділить з бюджету 44 млрд гривень (5,7 млрд доларів) на капіталізацію банків країни.
[ читати далі... ]

Далі підемо без МВФ?

Прем’єр Юлія Тимошенко не впевнена у поверненні місії МВФ до України в зв’язку з неухваленням парламентом необхідних законопроектів для співпраці з цією організацією.
[ читати далі... ]

Студент МАУП — переможець кубка світу!

Боротьба — найшанованіший серед українських чоловіків вид єдиноборств. З давніх-давен козаки тренували в такий спосіб тіло і готувалися до військових походів. Нині нащадки славних пращурів гідно підтримують давні традиції нашого народу. Цими днями чоловіча збірна України виборола п’яте місце у фіналі Кубку світу з вільної боротьби, що завершився нещодавно в Тегерані.
[ читати далі... ]

Криза може спати спокійно

Верховна Рада України відмовилась розглянути три антикризові законопроекти.
[ читати далі... ]

Горілка дорожчатиме через акциз

Верховна Рада України ухвалила в цілому Закон України »Про внесення змін до деяких законів України з питань акцизного збору».
[ читати далі... ]

Є проект нової Конституції

Ухвалення нової Конституції стало головною темою щорічного послання Президента про внутрішнє та зовнішнє становище України, з яким Віктор Ющенко виступив 31 березня в Верховній Раді України. Проект нової Конституції Президент вже передав до парламенту і вимагає його розглянути як невідкладний. Текст проекту вже оприлюднено на сайті президента.
[ читати далі... ]

Дострокових не буде

Заступник голови Партії регіонів Борис Колесніков скептично оцінює можливість дострокових парламентських виборів.
[ читати далі... ]

БЮТ проти дво­палатного парламенту

Такий висновок можна зробити зі слів представника БЮТ, віце-спікера Верховної Ради Миколи Томенка. «Таке враження, що всі президенти, два точно з трьох, коли виникали проблеми, згадували про другу палату. Це поганий симптом... Давайте ці палати залишимо для себе і будемо думати, як робити парламент і уряд функціональним», — наголосив Томенко.
[ читати далі... ]

«На Майдані… замовкає річ»

Велика політика і справжній театр мають багато спільного. Недаремно чимало колись суто театральних термінів увійшло до політичної лексики, а дехто зі служителів Мельпомени непогано почувається у парламентських і навіть міністерських кріслах.
[ читати далі... ]

В Україні розкрили найбільшу банківську аферу

Управління по боротьбі з оргзлочинністю МВС розкрило найбільшу банківську аферу за час незалежності України, пише видання Сегодня.
[ читати далі... ]

237 івано-франківців нагородять почесною відзнакою

Івано-франківська обласна рада на своїй 29-й сесії ухвалила рішення про нагородження почесною відзнакою «100-річчя з дня народження головного провідника ОУН Степана Бандери» 237 прикарпатців — учасників національно-визвольної боротьби, учасників створення української держави, пише Корреспондент.net із посиланням на прес-службу голови Івано-Франківської облради.
[ читати далі... ]

Напад на поліцейську академію

Бойовики здійснили в понеділок, 30 березня, напад на поліцейський навчальний центр у місті Лахор на сході Пакистану.
[ читати далі... ]

США не вводитимуть війська у Пакистан

Президент Барак Обама після консультацій з пакистанським урядом заявив, що США переслідуватимуть лідерів Аль-Каїди, в тому числі на території цієї країни.
[ читати далі... ]

Віруси-розвідники

Канадські вчені виявили мережу електронних шпигунів, розташованих переважно в Китаї і ко­мп’ю­терів, що відстежують вміст, розташованих в урядових установах в усьому світі, повідомляє Бі-Бі-Сі.
[ читати далі... ]

МВФ виділяє Сербії 4 мільярди доларів

Сербія підписала угоду з Міжнародним валютним фондом про позику на суму 4 мільярди доларів задля стабілізації економіки країни.
[ читати далі... ]

«Як можна без Росії?»

Посол Росії в Україні Віктор Черномирдін заявляє, що модернізувати українську газотранспортну систему без участі Росії неможливо.
[ читати далі... ]

Британські солдати залишають Ірак

Велика Британія починає сьогодні офіційне виведення військ з Іраку. Генерал-майор Енді Салмон передасть командування американському генералові Майклу Оатсу, який очолить Багатонаціональну дивізію «Південь», повідомляє Бі-Бі-Сі.
[ читати далі... ]
МАУП - 20 років

Впевнений поступ флагмана освіти

У всьому світі ринок праці довіряє навчальним закладам з певним авторитетом та напрацьованим іміджем. МАУП — це вищий навчальний заклад з 20-тирічною історією, однак вже знаний не лише в країнах СНД, а й за кордоном. А це означає, що диплом випускника МАУП є одним із найконкурентноспроможнішим на ринку праці.
[ читати далі... ]
Діалоги

… І долі змиг у часоплині

(Початок у №11-12, 2009 р.)
[ читати далі... ]
Урок історії

Лжепророк ленін і українське питання

У «науковому комунізмі» ленінська большевицька меншина подається як «авангард пролетариата», «руководитель пролетариата», «диктатура пролетариата», а після жовтневого перевороту — як «новый государственный аппарат» і «советская власть». Узагальнено Ле­нін її ще називав «сознательным меншинством, стоящим во главе бессознательных масс».
[ читати далі... ]
Дослідження

Яким же було земне призначення Гоголя?

Нині відзначається 200-річчя від дня народження Миколи Гоголя. Два століття минули, але й нині не зупинені суперечки на тему яким письменником був Гоголь: руським, російським, україн­ським? Які цілі Микола Васильович ставив перед собою у творчості? Відомо, що своєю загадковістю і невизначеністю Гоголь насторожував ще за життя і українського класика Шевченка, і російського поета-патріота Ф.Тютчева. Зайва заполітизованість в оцінці творчості генія присутня і нині. А нам так хочеться знайти істину. Один з дослідників творчості М.Гоголя знаний філолог В.Звиняцковський пропонує свою версію відповіді на вічне запитання: «Якою ж була душа у Гоголя?»
[ читати далі... ]
УКРАЇНСЬКИЙ ЛІДЕР

«Щоб досягти успіху потрібно чітко знати чого хочеш»

«Я — журналіст, депутат і футболіст» — такими словами представився черговий гість Студентського Дискусійного Клубу Андрій Шевченко. Андрій Віталійович — ведучий 5 телеканалу, з 2005 року народний депутат України від партії «Блок Юлії Тимошенко». Незважаючи на свій молодий вік, Андрій Шевченко — досить відома публічна людина, свого часу він був активним учасником боротьби за свободу слова в Україні.
[ читати далі... ]

Криза очима вчених

В Міжрегіональній Академії управління персоналом відбулася Міжнародна науково-практична конференція на тему: «Шляхи подолання наслідків світової фінансово-економічної кризи».
[ читати далі... ]

І Студентська Спартакіада

2009 рік оголошено роком Спартакіади, і МАУП, як навчальний заклад, де процвітає спортивне життя студентів, не оминув ідею проведення такого масового громадського дійства. Цього року в МАУП Спартакіада проводиться вперше. Організатором та координатором Спартакіади є департамент фізичного виховання та спорту та кафедра фізичного виховання. Враховуючи можливості та умови Академії, Спартакіада буде проводиться за семи видами спорту –аеробіка, баскетбол, футбол, легка атлетика, настільний теніс, волейбол, шахи.
[ читати далі... ]

ПРОБЛЕМИ РЕФОРМУВАННЯ ВИЩОЇ ОСВІТИ

Нині в Україні практично відсутнє системне реформування вищої освіти, яка, відповідно до потреб інтенсифікації економічного розвитку країни, повинна бути передумовою для її прискореного соціально-економічного розвитку та якісного оновлення життя суспільства. Це обумовлює і якість відповідних ініціатив.
[ читати далі... ]
День академії

ПОЛУМ’ЯНА ЧАША

Георгію Васильовичу Щокіну, який з Божої ласки явив світові українське диво на ім’я МАУП. Сталося воно в Києві, поблизу прадавньої ріки Либідь, на межі другого і третього тисячоліть від Різдва Христового. Автор.
[ читати далі... ]
Автосалон

В Україні почали знімати «зайві» дорожні знаки

В Україні з початку 2009 року за розпорядженням Державтоінспекції було демонтовано 3,7 тисяч дорожніх знаків.
[ читати далі... ]

Відповідальність зростатиме

За управління автомобілем в стані алкогольного або наркотичного сп’яніння може бути призначене покарання у вигляді позбавлення права управління автомобілем на 3 роки.
[ читати далі... ]

Техогляд перенесуть

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко ініціюватиме перенесення на рік проходження технічного огляду транспортних засобів, оскільки на сьогоднішній день ще не створена мережа станцій техобслуговування для здійснення цієї процедури. По словах Луценко, якийсь час назад уряд прийняло рішення про те, що техогляд транспортних засобів можна пройти не тільки на СТО Державтоінспекції, але і на приватних СТО, які отримають на це відповідну ліцензію.
[ читати далі... ]

Водії местимуть вулиці

Виконавчий комітет міської ради Труськавця затвердив список суспільних робіт для виконання покарань. Відтепер порушники прибиратимуть вулиці.
[ читати далі... ]

Араби і Daimler

В понеділок інвестиційний фонд Aabar Invest­ments, підконтрольний уряду Абу-Дабі (ОАЕ) придбав 96,4 млн акцій (9,1%) німецького автомобільного концерну Daimler AG.
[ читати далі... ]

У США заборонять чорний бумер?

Виявляється, що чорні автомобілі представляють більшу загрозу для навколишнього середовища, ніж їх світлі побратими.
[ читати далі... ]

Прем’єра ексклюзива: Chevrolet HHR Capone

Компанія Heartbeat Motors представило ексклюзивну версію неокласичного компактвена Chevrolet HHR — Capone, на честь легендарного американського гангстера.
[ читати далі... ]

BMW робить ставку на жінок

Концерн BMW розраховує, що новий Z4 припаде більше до душі жіночій аудиторії. У період з 2004 до 2008 року баварський концерн продав близько 200000 Z4, але більшість покупців були чоловіками.
[ читати далі... ]
Здоров`я

Путівки для інвалідів-спинальників

Міністерство праці та соціальної політики планує купувати путівки на оздоровлення інвалідів-спинальників без тендеру.
[ читати далі... ]

Регулюватимуть ціни на ліки

Кабінет міністрів затвердив Національний перелік основних лікарських засобів та визначив шлях врегулювання цін на фармацевтичному ринку України.
[ читати далі... ]

Оперувати без крові

Потужний лазер — спільна розробка російських фізиків і медиків — зможе працювати безкровно скальпелем і безпечно дробіть камені в нирках, повідомили росій­ські експерти, зазначивши, що у нового приладу немає аналогів у світі.
[ читати далі... ]

Доступність наркотиків зростає

У зв’язку з економічною кризою міжнародні експерти відзначають падіння цін на наркотики в світі, Європі та Україні зокрема.
[ читати далі... ]

Червоне м’ясо корисне?

Заміна в раціоні червоного м’яса білим збільшує тривалість життя, знижуючи ризик захворювання на рак та інші недуги, стверджують американські вче­ні.
[ читати далі... ]

Лікуватимуть примусово

У Закарпатті створять заклад для примусового лікування хворих на туберкульоз.
[ читати далі... ]

Ситуація складна

За словами заступника міністра охорони здоров’я України Зіновія Митника, хоча рівень народжуваності зріс, залишаються високими показники смертності.
[ читати далі... ]

Програма «Зупинимо туберкульоз» діє

З 2007 року Благодійний фонд Ріната Ахметова «Розвиток України» займається боротьбою з туберкульозом, реалізовуючи п`ятирічну програму «Зупинимо туберкульоз». Загальний бюджет програми становить 100 млн. грн. За 2 роки реалізації програми було досягнуто успіхів з усіх її напрямків: законодавство, препарати, навчання фтизіатрів, лікування і реабілітація дітей, діагностика, інновації. Так, на сьогодні підготовлено нову редакцію Закону України «Про боротьбу із захворюванням туберкульоз». Новий закон відображає інтереси всіх сторін: хворих, фтизіатрів, населення.
[ читати далі... ]
Інакша історія

На кого впав дубець народного гніву?

Ще зі шкільних часів нас бентежило пе­редчуття, що з отою Віт­чизняною війною 1812-го року щось насправді не так, як нам викладали. Ну наприклад: перебіг цієї найкрупнішої в ХІХ столітті військової кампанії ми вивчали не за історичними документами, а за романом Л.М.Толстого «Війна і мир». Від­по­відні сторінки шкіль­них та вузівських підручників бу­ли проілюстровані репродукціями з полотен живописця Рубо, на яких ро­сійські мужики з сокирами та вилами в руках вставляли ґнота у відоме місце полководницькому генію Наполеона.
[ читати далі... ]

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com