• UA
  • EN
  • RU

Експертні думки

  • НОВИНИ
  • БЮРО В ЗМІ
  • ПУБЛІКАЦІЇ
  • Експертні думки
  • КОНТАКТИ ПРЕС-СЛУЖБИ
Експертні думки
  • 2015
  • 2014
  • 2012
28 грудня 2015

Україна реформує систему реєстрації речових прав на нерухомість та інші види реєстрації

13 грудня 2015 року вступив в силу Закон "Про внесення змін до Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" та деяких інших законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень з державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" (далі – "Новий Закон"). Новий Закон впроваджує декілька істотних нововведень в систему державної реєстрації речових прав на нерухоме майно в Україні.

23 жовтня 2015

Внесення змін деяких валютних обмежень Національного банку України (англійською мовою)

07 жовтня 2015

Новий закон про електронну комерцію: de facto перетворюється на de jure

Вже з жовтня 2015 діятиме новий Закон України «Про електронну комерцію». Хоча інтернет-продажі вже давно і досить широко розповсюджені в Україні, на законодавчому рівні вони були врегульовані досить слабо, існувало багато пробілів, що несли потенційні ризики як для покупців, так і для продавців.

31 серпня 2015

Україна: пошук торговельних марок тепер безкоштовний, майже

21 серпня 2015 року українське Патентне відомство відкрило безкоштовний доступ до своєї он-лайн бази заявок на торговельні марки www.base.uipv.org.

09 квітня 2015

Київська міська рада оновила порядок передачі земельних ділянок у м. Києві

Рішенням Київської міської ради від 04.03.2015 затверджено новий Порядок передачі (надання) земельних ділянок у користування або у власність із земель комунальної власності в місті Києві (далі – «Порядок»).

04 грудня 2014

Антикорупційне законодавство: нові вимоги для бізнесу

Верховна Рада України прийняла Закон України «Про запобігання корупції» («Закон»), який вводиться в дію з 26 квітня 2015 року та замінить діючий наразі Закон України «Про засади запобігання і протидії корупції».

07 серпня 2014

Істотні зміни у податковому законодавстві України

1 серпня 2014 року Президент України підписав Закон України № 1621-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України» (далі – Закон). Законом внесені зміни до Податкового кодексу України, групи законів про державне соціальне страхування, Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» та інших законів.

10 червня 2014

Нововведення в антикорупційному законодавстві

13 травня 2014 року Верховна Рада України прийняла Закон України № 1261-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері державної антикорупційної політики у зв’язку з виконанням Плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України» (далі – Закон), який вступив в силу з 04 червня 2014 року.

28 березня 2014

ОНОВЛЕННЯ: ОБМЕЖЕННЯ НА ЗДІЙСНЕННЯ ОПЕРАЦІЙ В ІНОЗЕМНІЙ ВАЛЮТІ ТА ЗАХОДИ ЩОДО СТАБІЛІЗАЦІЇ ФІНАНСОВОГО СЕКТОРА УКРАЇНИ

Національний банк України («НБУ») прийняв Постанову № 172 «Про врегулювання діяльності фінансових установ та проведення валютних операцій» («Постанова 172»), яка набула чинності 28 березня 2014 року та яка встановлює певні обмеження на операції в іноземній валюті та заходи для підтримки стабільності у банківській та фінансовій діяльності. Постановою 172 було скасовано попередню Постанову НБУ № 49 «Про заходи щодо діяльності банків та проведення валютних операцій», яка регулювала подібні питання.

28 лютого 2014

Обмеження на здійснення операцій в іноземній валюті та заходи щодо стабілізації фінансового сектора України

Національний банк України («НБУ») прийняв Постанову № 49 «Про заходи щодо діяльності банків та проведення валютних операцій» («Постанова»), яка набула чинності 7 лютого 2014 року та яка встановлює певні обмеження на операції в іноземній валюті та заходи для підтримки стабільності у банківській та фінансовій діяльності.

13 квітня 2012

Відповідальність за порушення прав на торговельні марки та фірмові найменування

Експертна думка щодо змін у законодавстві щодо відповідальності за порушення прав на торговельні марки та фірмові найменування

29 лютого 2012

Персональні дані: що кожна компанія повинна зробити до 1 липня 2012 року

Тарас Кислий представляє огляд останніх законодавчих змін в Україні, які стосуються введення адміністративної та кримінальної відповідальності за порушення законодавства про персональні дані.