This version of the page http://krog.com.ua/pravyla_vyhovanoy_ludyny/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2015-12-12. The original page over time could change.
Правила вихованої людини :: Кривой Рог - О Главном
 

Правила вихованої людини

Ніколи не намагайтесь довести свою правоту за допомогою підвищення голосу, зарозумілості або зневажливого поводження. Будьте завжди люб'язним і відвертим, вільним від всякого диктаторства.

Ніколи не перебивайте того, хто говорить. Навіть невелике уточнення неправильної цифри може бути неввічливим, якщо вас про те ніхто не просив. Ще гірше закінчувати за людину його думку чи квапити його будь-яким способом. Дослухайте до кінця навіть вже знайомі Вам, наприклад історію або анекдот.

Якщо Вас не питали, не кажіть про Вашу професію або бізнес, тай в загалі поменше приділяйте уваги до себе.

Вміння з цікавістю слухати робить людину відмінним співрозмовником, а також відрізняє людину з гарного суспільства.

Навіть якщо ви впевнені, що ваш опонент зовсім не правий, ведіть дискусію спокійно, висловлюйте аргументи і контраргументи не переходячи на особистості. Якщо ви бачите, що співрозмовник непохитний у своєму омані, то непомітно переведіть розмову на інший предмет, залишаючи йому можливість зберегти обличчя, а вам уникнути гніву і роздратування.

Майте, стійкі переконання. Але не виказуйте їх при будь-якому випадку і ні в якому разі не змушуйте інших людей погоджуватися з Вами. Вислуховувайте спокійно інші думки і більше важливл - не встрявайте в запеклі суперечки. Нехай ваш співрозмовник подумає, що ви поганий політик, але не дайте йому привід засумніватися, що ви вихована людина.

Говорячи про своїх друзів, не порівнюйте їх один з одним. Говоріть про достоїнства кожного з них, але не намагайтеся посилити гідності одного за рахунок протиставлення порокам іншого.
Також уникайте в розмові будь-яких тем, які можуть зачіпати відсутніх.

Ніколи не робіть зауваження, якщо інші роблять помилки у своїй промові. Звернути увагу словом або іншим дією на такі помилки співрозмовника є ознакою невихованості.

Уникайте хвастощів. Казати про свої зв'язки або можливості - ознака дуже поганого тону. Так само не треба пишатися вашою близькістю з видатними людьми, навіть якщо це має місце бути.

Якщо ви відчуваєте, що починаєте злитися в розмові, або зверніться до іншої теми, або замовкніть. Ви можете вимовити в запалі пристрасті слова, які ви ніколи б не використовували в спокійному стані духу, і за які ви потім будете гірко каятися.

Ретельно уникайте тем, які можуть бути занадто особистими для співрозмовника, не втручайтеся в чужі справи. Не прагніть до обговорення чужих секретів, але якщо вам їх все ж довірили, то розглядайте це як дуже цінний знак і ніколи не передавайте свої знання третій особі.