Асоціація велосипедистів Києва http://avk.org.ua Sat, 05 Dec 2015 09:02:19 +0000 uk hourly 1 500 велоактивістів до кінця 2015 року. Приєднуйся до АВК! http://avk.org.ua/2015/12/500-veloaktyvistiv-do-kintsya-2015-roku-pryjednujsya-do-avk/ http://avk.org.ua/2015/12/500-veloaktyvistiv-do-kintsya-2015-roku-pryjednujsya-do-avk/#comments Fri, 04 Dec 2015 18:29:05 +0000 Олеся Сторожук http://avk.org.ua/?p=6601 ...]]>

Наша мета – велосипедна громадська організація, що налічує 500 учасників до кінця 2015 року!

Асоціація велосипедистів Києва перетнула відмітку в 470 членів (ще на початку року було близько 300!). Однією з цілей організації на 2015 рік є збільшення чисельності до 500. Це робить велосипедний голос в Києві більш помітним, організацію, що представляє інтереcи велоспільноти – фінансово незалежною, а самим велосипедистам дає різноманітні бонуси.


Велосипедні організації Європи налічують десятки тисяч членів – саме тому вони можуть ефективно працювати й досягати поставлелних цілей. В Україні членство в громадських організаціях поки що не дуже популярне, однак ми прагнемо змінити цю ситуацію і показати, що лише разом можна досягнути високих результатів. Вже зараз Асоціація велосипедистів Києва є доволы чисельною, але ми на цьому не зупиняємось! Наша мета – 500 членів до кінця 2015 року і 5000 до 2024 року.

Наше бачення – комфортне і безпечне місто, в якому кожен бажаючий може безперешкодно і зручно їздити на велосипеді. Тож якщо ви підтримуєте цілі та принципи роботи АВК, приєднуйтеся вже зараз!

Нагадаємо, які переваги мають члени Асоціації велосипедистів Києва: 

знижки у веломагазинах, майстернях, велопрокатах та велотурах Києва,

- вплив на роботу Асоціації,

- консультаційну допомогу, підтримку власних велоініціатив,

- рекомендаційні листи, іншу підтримку.

Але головне – своїм членством ви робите вагомий внесок у розвиток велосипедного руху в Києві та всій Україні!

Як стати членом Асоціації:

- заповнити анкету члена Асоціації

- сплатити членський внесок (способи оплати див. тут)

Дізнайтеся також про дійсних членів АВК в спецпроекті “АВК в Обличчях”.

Долучитися до АВК: як? навіщо? Відповіді на типові питання.

Вже з АВК? Розкажіть про Асоціацію друзям-велосипедистам – давайте розширювати нашу спільноту разом!

]]>
http://avk.org.ua/2015/12/500-veloaktyvistiv-do-kintsya-2015-roku-pryjednujsya-do-avk/feed/ 0
Зустріч з директором “Київавтодору” http://avk.org.ua/2015/12/zustrich-z-dyrektorom-kyjivavtodoru/ http://avk.org.ua/2015/12/zustrich-z-dyrektorom-kyjivavtodoru/#comments Fri, 04 Dec 2015 13:35:06 +0000 Ксенія Семенова http://avk.org.ua/?p=11809 ...]]> Вчора мала зустріч з Олександром Густєлєвим, гендиректором “Київавтодору”, мала ось такий перелік питань до обговорення:

1. Врахування руху велосипедистів при підготовці ТЗ на проектні роботи, консультації виконавців проектних робіт щодо організації руху велосипедистів;

2. Врахування руху велосипедистів при проведенні ремонту дорожнього покриття (зокрема, встановлення прорізів дощоприймальних решіток поперек напрямку руху транспорту);

3. Оновлення розмітки на існуючих ділянках велодоріжок та смуг (пр. Перемоги цього року не оновили, хоч ГІП проекту реконструкції при зустрічі це обіцяв виконати)

4. Реконструкція вул. Кирилівська – магістральний веломаршрут на Поділ;

5. Московський міст у частині через р. Десенка – заміна асфальту на тротуарі;
Частина веломаршруту “Європейська пл. – Троєщина”, дрібний ремонт (як пропонується у листі №01-36/2578 від 02.10.2015) не вирішить проблему та не відновить поверхню до нормативної якості.

6. Розширення меж реконструкції пр. Перемоги в районі м. Берестейська та перегляд проекту у частині організації руху велосипедистів, ГТ та таксі;

Наразі проектом реконструкції на цій ділянці веломаршрут просто переривається – створюється небезпека для руху велосипедистів. Асоціація велосипедистів Києва підготувала пропозиції щодо руху велосипедистів, це потребує перегляду проекту та розширення меж реконструкції. Концептуальні пропозиції було передано.

Враження від зустрічі позитивне. Олександр Густєлєв погодився про необхідність включати до техзавдання на проекти реконструкцій вимог з обов’язкового врахування велосипедистів, а також з розумінням поставився до пропозиції ставити дощоприймальні решітки з прорізами поперек напрямку руху велосипедистів. Щодо старої розмітки та інших невиправлених проблем на велодоріжці по пр. Перемоги обіцяв дати завдання підлеглим і з’ясувати чому не зробили це цього року.

Важливий момент з якістю тротуарів на Московському мосту у частині через р. Десенку – пан Олександр пообіцяв відправити інспектора перевірити стан тротуарів, визначити ступінь ремонту, якого потребують тротуари і після того визначити остаточно чи буде це у плані робіт Київавтодору на 2016 рік.

Для доступу до матеріалів поточних реконструкцій (зокрема, вул. Васильківська) я ще маю додатково зустрітись з заступником директора, який курує реконструкції.

Тепер слідкуємо за виконанням.

]]>
http://avk.org.ua/2015/12/zustrich-z-dyrektorom-kyjivavtodoru/feed/ 0
Запрошуємо в команду велоперекладачів http://avk.org.ua/2015/12/shukajemo-volonteriv-perekladachiv-na-velotematyku/ http://avk.org.ua/2015/12/shukajemo-volonteriv-perekladachiv-na-velotematyku/#comments Thu, 03 Dec 2015 11:46:26 +0000 Олеся Сторожук http://www.avk.org.ua/?p=2855 ...]]>

Асоціація велосипедистів Києва набирає команду активних і відповідальних людей для письмового перекладу на велосипедну тематику. Робота на волонтерських засадах (що це Вам дасть, читайте далі).

Обов’язки

  • Переклад інформації з англійської на українську або навпаки (знання інших мов вітається) – з тексту або відео.

Вимоги до кандидатів

  • Вільне володіння іноземною та українською мовою
  • Вміння здійснювати літературний переклад
  • Грамотність
  • Ініціативність та творчий підхід

Що це дає

  • Практика, матеріали для перекладацького портфоліо
  • Письмові рекомендації для участі в навчальних програмах в разі успішної співпраці
  • Отримання бонусів та знижок у вело-закладах Києва як повноцінного члена Асоціації у разі успішної співпраці

В основному ми перекладаємо про успішні міжнародні практики розвитку велотранспорту та новини з веложиття Києва й України, тому якщо Ви щиро любите велосипед – робота обов’язково надихатиме! Інформація публікується на сайті АВК та Українського інформаційного центру велотранспорту (velotransport.info).

Якщо Ви бажаєте спробувати себе в якості перекладача в АВК, пишіть: media@avk.org.ua. У листі зазначте коротку інформацію про себе та якими мовами володієте.

Ви отримаєте невеличке пробне завдання, далі отримуватимете тексти для перекладу 1-2 рази на місяць (або більше, якщо забажаєте).

]]>
http://avk.org.ua/2015/12/shukajemo-volonteriv-perekladachiv-na-velotematyku/feed/ 0
Шукаємо новий офіс в Києві http://avk.org.ua/2015/12/shukajemo-novyj-ofis-v-kyjevi/ http://avk.org.ua/2015/12/shukajemo-novyj-ofis-v-kyjevi/#comments Wed, 02 Dec 2015 18:39:55 +0000 Олеся Сторожук http://avk.org.ua/?p=9228 ...]]>

Неспішно шукаємо приміщення для офісу Асоціації велосипедистів Києва. Окреме або разом із дружньою організацією.

Що для нас важливо в новому приміщенні:

  • наявність кімнати для переговорів, окремої від кімнати-кабінету. Тобто загалом нам потрібно 2 кімнати – переговорна мінімум 15-20кв.м (можна і бажано, щоб ділити з іншими організаціями), кабінет 20-30кв.м. Ідеально оупен-спейс з окремим кабінетом, наявність кухні, санвузла на поверсі. Бажано ще й душ.
  • не квартира
  • зручне місце розташування: правий берег, неподалік від метро. Найцікавіші райони – м.Льва Толстого, Хрещатик, Майдан Незалежності, Університет, Золоті Ворота, Театральна, Поділ, Вокзальна
  • офіційний договір оренди з АВК

Якщо вам до вподоби такі орендарі або співорендарі як ми, будь ласка, контактуйте з Анею gaidai@avk.org.ua з приводу деталей.

]]>
http://avk.org.ua/2015/12/shukajemo-novyj-ofis-v-kyjevi/feed/ 0
Загальні збори Асоціації 2015: плани, рішення, нова Рада http://avk.org.ua/2015/12/zahalni-zbory-asotsiatsiji-2015-plany-rishennya-nova-rada/ http://avk.org.ua/2015/12/zahalni-zbory-asotsiatsiji-2015-plany-rishennya-nova-rada/#comments Wed, 02 Dec 2015 11:03:25 +0000 Олеся Сторожук http://avk.org.ua/?p=11773 ...]]>

Загальні збори Асоціації велосипедистів Києва відбулися: дізнайтеся, як вони пройшли.

 

Під час Загальних зборів 28 листопада 2015 року ми розказали, чим займалися цього року та про плани на наступний. Тезово з цим можна ознайомитися в презентації:

Загальні збори АВК 2015 from velotransport
Весь описовий та фінансовий звіт АВК за 2015 рік

Під час Загальних зборів було обрано новий склад Ради, тепер до неї входять: Богдан Лепявко (його також обрали Головою Асоціації), Євген Гончаренко, Вадим Денисенко, Анастасія Леухіна та Дарина Пирогова.

Рада АВК 2016: Євген Гончаренко, Вадим Денисенко, Дарина Пирогова, Богдан Лепявко та Анастасія Леухіна (на фото відсутня)

Члени Ради збираються щонайменше раз на квартал і визначають стратегію розвитку організації, виконують репрезентативну функцію під час спілкування зі ЗМІ та під час публічних заходів, залучають ресурси та, за бажання, координують один із проектів Асоціації. Дізнайтеся більше про функції та плани новообраних членів Ради на 2016 рік.

Також було обрано новий склад Ревізійної комісії: Анна Атаманчук, Максим Біляєвський, Ольга Соловей (Єрошенко).

Ще одним важливим рішенням Загальних зборів було затвердження нового членського внеску Асоціації велосипедистів Києва: на 2016 рік він становить 200 грн. На які потреби будуть розподілятися ці кошти можна дізнатися в презентації вище. А як долучитися до Асоціації детально розписано тут.

Ми дуже раді, що після офіційної частини так багато членів і друзів АВК залишилися на вечірку та сподіваємось, цей час був для всіх не менш продуктивим. І що вам сподобалися подарунки й домашній пиріг)

Фото: Євген Гончаренко b17.kiev.ua. Більше світлин шукайте незабаром на сторінці Асоціації в Facebook.

Дякуємо всім, хто завітав, а також тим, завдяки кому ця подія стала можливою: волонтерам Марині Безносюк, Марії Шененко, Альоні Горошко,Валерії Радчук, Павлу Кучапіну, Денису Чернишову, Євгену Гончаренку, Андрію Климчуку, Каті Яковець і всім, хто допомагав по ходу діла)

Окремі подяки партнерам:

  • Коворкінгу “Артіль”, який гостинно відкрив для нас свій простір на цілий день,
  • PopaRada – за м’які та комфортні місця для сидіння,
  • Компаніям VeloStreet, Lisapet.ua, Veloprostir та Помаранчевий ровер за щедрі подарунки для святкової лотереї,
  • Супкультурі - за смачні гарячі обіди!

Якщо ви не встигли висловитися у “відкритий мікрофон” або хочете детальніше обговорити якусь із ідей, пишіть нам або приходьте поспілкуватися в офіс (попередньо зателефонувавши), шукайте однодумців для своїх ініціатив чи компанію для велопоїздок в групі АВК в Facebook.

Загальні збори Асоціації велосипедистів Києва проходять раз на рік, але до того ми, звісно, побачимось набагато раніше і ще не раз: слідкуйте за нашими новинами на сайті, в facebook, в розсилці та долучайтеся до найближчих проектів, що робитимуть Київ більш велосипедним!

Якщо Ви підтримуєте цілі та діяльність Асоціації, запрошуємо долучитися до нашої організації – адже кожна нова людина робить голос велосипедистів більш помітним, а зміни в місті – реальними.

]]>
http://avk.org.ua/2015/12/zahalni-zbory-asotsiatsiji-2015-plany-rishennya-nova-rada/feed/ 0
Відео: Навіщо вам потрібно прийти на веловибори у цю суботу http://avk.org.ua/2015/11/video-navischo-vam-potribno-pryjty-na-velovybory-u-tsyu-subotu/ http://avk.org.ua/2015/11/video-navischo-vam-potribno-pryjty-na-velovybory-u-tsyu-subotu/#comments Thu, 26 Nov 2015 12:06:31 +0000 Іра Бондаренко http://avk.org.ua/?p=11749 ...]]> Член Ради АВК Дарина Пирогова змонтувала чудове відео, навіщо кожному члену АВК потрібно прийти на веловибори у цю суботу.

Аргументи Насті Макаренко та Вадима Денисенка – особливо переконливі.

Усі на веловибори!

]]>
http://avk.org.ua/2015/11/video-navischo-vam-potribno-pryjty-na-velovybory-u-tsyu-subotu/feed/ 0
Знайомтеся з кандидатами в Раду та Голови Асоціації http://avk.org.ua/2015/11/znajomtesya-z-kandydatamy-v-radu-ta-holovy-asotsiatsiji/ http://avk.org.ua/2015/11/znajomtesya-z-kandydatamy-v-radu-ta-holovy-asotsiatsiji/#comments Wed, 25 Nov 2015 10:47:02 +0000 Олеся Сторожук http://avk.org.ua/?p=11734 ...]]>

28 листопада відбудуться Загальні збори, під час яких буде презентовано звіт за роботу в 2015 році та плани на наступний, а також обрано нових членів Ради, Голову та Ревізійну комісію Асоціації велосипедистів Києва.

Пропонуємо знайомитися з кандидатами в члени Ради та Голови Асоціації. Це короткі замітки, детальніше про себе та плани по розвитку велоруху в Києві вони розкажуть на Загальних зборах. Там же можна буде поставити їм питання.

Якщо ви досі не зареєструвалися на Загальні збори, це можна зробити за посиланням. Дізнайтеся, чому Ваша участь важлива і як ви можете впливати на майбутнє велосипедного життя Києва!

Кандидати в члени Ради

Гончаренко Євген

“Член АВК з 2014 року. У перший свій рік членства брав участь у підрахунку велосипедистів та розробці веломаршрутів у Голосієві. На другий рік став велотренером – проводив велонавчання та велоекскурсії.

Як член Ради я хочу зосередитись на розвитку велоспільноти:

  • збільшення кількості членів Асоціації та волонтерів
  • розширення програми велонавчання для збільшення кількості велолюбителів
  • розробка туристичних веломаршрутів.

Головним інструментом досягнення мети я бачу розвиток комунікацій як всередині АВК, так й з оточенням:

  • проведення регулярних спільних велопоїздок (розвиток внутрішнього туризму)
  • збільшення аудиторії сайту та сторінок у соцмережах (тут стане у нагоді мій досвід у діджитал-маркетингу)
  • проведення регулярних зустрічей з мандрівниками, виробниками та іншими цікавими людьми зі світу велосипедів (співпраця із закладами, подіями, організаціями).

Моя особиста мета – бути частиною команди, яка формує веломайбутне України.”

Євген в проекті “АВК в обличчях”

Денисенко Вадим

“Я соціальний психолог, закінчив університет Шевченка.

Наразі працюю старшим аналітиком компанії ІнМайнд – веду соціальні та маркетингові дослідженя.

В Асоціації другий рік, як член. До того, півроку волонтерив.

Плани роботи в АВК:

  • Просвітницька робота. Хочу, щоб тема велотранспорту розглядалась не окремо, а як складова сталих транспортних систем;
  • Професіональний розвиток. Хочу створити “аналітичний центр” при раднику мера з питань розвитку велотранспорту;
  • Позиціонування Асоціації. Хочу зміни комунікативної стратегії “від правильності до правильності з елементами крутості”.

Вадим в проекті “АВК в обличчях”

Леухіна Анастасія

“По-перше, я дуже люблю АВК і як вона працює.

По-друге, мені дуже цікаво розвивати напрям велополіції:-) та співпраці велосипедистів та поліцейських.

По-третє, я маю декілька задумів, на які гранти АВК може податися для фінансування своїх кампаній. Я готова допомагати у підготовці ідей та пропозицій для аплікацій.

По-четверте, я вважаю, що АВК – флагманська організація третього сектору і я хочу, щоб більше людей та організацій брали з неї приклад – отже хочу, щоб АВК ділилася своїм досвідом побудови членської організації та готова підтримувати її в цьому.

По-п’яте, я мрію про те, що в Києві будуть велоекскурсії і що АВК стане частиною цього тренду. Я хочу, щоб члени Aсоціації могли працювати гідами, а частина коштів від велоекскурсій поверталися на діяльність Асоціації.”

Анастасія в проекті “АВК в обличчях”

Папірний Олександр

“Близько 5 років тому я відкрив для себе велосипед як транспортний засіб. Я побачив на власні очі, як члени АВК з мінімальними ресурсами розвивають та популяризують велорух в Києві, організовуючи різноманітні велоподії. Я зрозумів, що об’єднуючись навколо спільної справи, можливо впливати на суспільну думку громадян формуючи її в напрямку велосипедизації. Я брав активну участь в розробці проекту ЄвроВело в Україні, і переконаний, що цей проект об’єднає велоспільноти багатьох міст нашої країни, долучить до спільної роботи нових учасників, та виведе велотуризм в Україні на новий рівень. Планую і надалі розвивати маршрут ЄвроВело, та активно долучатись до велосипедного життя столиці.”

Двоє людей залишаються членами Ради з минулого року – Лепявко Богдан і Дарина Пирогова. Крім цього, Богдан Лепявко подає свою кандидатуру в Голови Асоціації.

Кандидати в Голови Асоціації:

Лепявко Богдан

“У 2011 закінчив радіофізичний факультет КНУ імені Тараса Шевченка, зараз працюю над написанням кандидатської дисертації в галузі фізики плазми. Також маю великий досвід в сфері ІТ: на даний момент задіяний в одному з українських стартапів.

До Асоціації приєднався у 2014 році, у якості велотренера та волонтера допомагав на різноманітних заходах. З 2015 року – член Ради АВК. Протягом року, був куратором та організатором програми “Велошкола”, допомагав з організацією заходів АВК, представляв Асоціацію на тематичних зустрічах, брав участь у стратегічному плануванні роботи Асоціації.

У майбутньому планую продовжувати цю діяльність. У наступному році, зокрема, планую зосередитись на таких питаннях, як пошуки додаткового фінансування, створення волонтерської програми та налагоджування контактів з іншими громадськими організаціями та ініціативами, що працюють у сфері популяризації велосипеду, безпеки руху та містобудування.”

Богдан в проекті “АВК в обличчях”

Дізнайтеся більше про обов’язки та функції Ради Асоціації. Якщо Ви член АВК, все ще можете подати свою кандидатуру при реєстрації на Загальні збори.

Читайте також:

Зустріч Ради АВК: плюси та мінуси діяльності в 2015 році, ідеї на 2016

Звіт про роботу Асоціації велосипедистів Києва у 2015 році

Навіщо долучатися до АВК: відповіді на типові питання

Навіщо вам слід прийти на Загальні збори: розказують Настя, Вадим, Богдан та Оля

]]>
http://avk.org.ua/2015/11/znajomtesya-z-kandydatamy-v-radu-ta-holovy-asotsiatsiji/feed/ 4
Публікуємо звіт про роботу Асоціації велосипедистів Києва за 2015 рік http://avk.org.ua/2015/11/publikujemo-zvit-pro-robotu-asotsiatsiji-velosypedystiv-kyjeva-za-2015-rik/ http://avk.org.ua/2015/11/publikujemo-zvit-pro-robotu-asotsiatsiji-velosypedystiv-kyjeva-za-2015-rik/#comments Wed, 18 Nov 2015 16:14:37 +0000 Олеся Сторожук http://avk.org.ua/?p=11694 ...]]>

Асоціація велосипедистів Києва пропонує ознайомитися зі звітом про нашу діяльність у 2015 році.

Звіт містить опис основних активностей Асоціації по таких ключових напрямках: адвокація в Києві (створення веломережі), популяризація велотранспорту, посилання організаційної спроможності АВК та адвокація на національному рівні.

Окрема частина присвячена фінансовому забезпеченні організації: звіт про надходження коштів, звіт по витратах та розподілу членських внесків.

Звіт Асоціації велосипедистів Києва 2015 from velotransport

Нагадуємо, що 28 листопада відбудуться Загальні збори Асоціації, де ми озвучимо основні досягнення цього року та обговоримо плани на наступний. Збори відкриті для всіх зацікавлених.

Хочете бачити Київ велосипедним? Приєднуйтеся до Асоціації велосипедистів Києва. Що більше нас буде, то швидше ми будемо жити в комфортному місті!

]]>
http://avk.org.ua/2015/11/publikujemo-zvit-pro-robotu-asotsiatsiji-velosypedystiv-kyjeva-za-2015-rik/feed/ 0
Зустріч Ради АВК: плюси та мінуси роботи у 2015, ідеї на 2016 http://avk.org.ua/2015/11/zustrich-rady-avk-plyusy-ta-minusy-roboty-u-2015-ideji-na-2016/ http://avk.org.ua/2015/11/zustrich-rady-avk-plyusy-ta-minusy-roboty-u-2015-ideji-na-2016/#comments Tue, 17 Nov 2015 19:46:35 +0000 Іра Бондаренко http://avk.org.ua/?p=11680 ...]]>

У суботу, 14 листопада, відбулася ключова зустріч Ради та персоналу Асоціації велосипедистів Києва, на якій обговорювали напрацьовані ідеї для роботи АВК, що мають бути втілені у 2016 році, та купу організаційних питань.

У роботі взяли участь всі працівники офісу: Ірина Бондаренко, Ксенія Семенова, Анастасія Макаренко, Олеся Сторожук, Анна Гайдай, три члени Ради: Олександр Ткаченко, Богдан Лепявко, Дарина Пирогова, а також двоє членів Ревізійної комісії АВК Микола Вогник і Вадим Денисенко.

Більшість учасників відзначила найбільші здобутки організації у 2015 році і зауважили, що ці ініціативи слід продовжувати:

  • Будівництво веломаршрутів (веломаршрут на Троєщину – дуже хороший результат роботи АВК)
  • Інформаційні велоточки на фестивалях (близько 10 фестивалів у Києві та ще кількох містах, де АВК сдавала у безкоштовний прокат велосипеди та проводила майстер-класи)
  • Консолідація зусиль міст України для досягнення спільної мети (Велодекларація, робота над пропозиціями до законопроекту “Про дорожній рух”
  • “Веловівторки” – щотижневі зустрічі членів та активістів АВК, на яких обговорювали потрібні зміни та ідеї у веложитті Києва
  • Створення посади велорадника – успішний крок, який призвів до реального залучення мерії Києва до виконання потреб велосипедистів
  • “Велосипедом на роботу” – велосипедні пробіги тричі на рік із ранковими зустрічами на Майдані, аби заохотити більше людей користуватися велосипедом для проїзду на роботу
  • Велопарад дівчат – травневий захід, що мав на меті показати придатність велосипедів для щоденного використання незалежно від типу роботу та одягу, який вдягають велосипедисти та велосипедистки
  • Велошколи – щотижневі навчання для велосипедистів у сфері безпеки руху, що проводили велотренери АВК у 7 районах Києва

Також учасники зустрічі відзначили хороші результати від встановлення місць для перевезення велосипедів у фунікулері Києва, від велосипедної щотижневої розсилки, міжнародної конференції “Велофорум” та від продовження проекту з підрахунку велосипедистів Києва і поширення цієї практики серед ще 11 міст України.

Водночас, деякі пункти у роботі АВК зазнали провалу або змін. Учасники роботи назвали такі пункти:

  • Відсутність балансу у кількості подій АВК: іноді їх дуже багато, а іноді немає зовсім, треба рівномірніше
  • Непорозуміння з деякими іншими громадськими велосипедними ініціативами
  • Розрив у комунікації під час поширення інформації про події та ідеї: зокрема, інформації на сайті АВК та у соцмережах багато, але не всі розуміють, як її отримати і знайти (ймовірно, не всі шукають її на сайті або не знають про сайт)
  • Певний розрив між офісом АВК та членами АВК – цього року намагалися скоротити цей розрив за допомогою частіших зустрічей, але до ідеалу ще треба прагнути. Зокрема, можна частіше проводити велопоїздки з членами та волонтерами АВК
  • Немає достатньо місця в офісі АВК для роботи членів та волонтерів – потрібно шукати більше приміщення і робити його відкритим для велоактивістів
  • Програма “ВелоАгент” зупинилася майже одразу після старту, виявилася нецікавою для активістів. Подумати на наступний рік, як її покращити, або не поновлювати цю ідею взагалі
  • Багато волонтерів, які хочуть допомагати, але не завжди є для них робота. Потрібно продумати програму підтримки і залучення волонтерів АВК, аби кожен міг долучитися до роботи і досягнення результатів
  • Не розміщували у цьому році соціальну рекламу в місті. У наступному році вирішили розміщувати обов’язково, ймовірно, у метро
  • Створені веломаршрути та перехоплюючі велопаркінги були недостатньо популярними у цьому році, імовірно тому, що люди про них не знали. У наступному році пропонується поширити оголошення у ЗМІ та у районах про можливість пересуватися по Києву на велосипеді і вказувати на конкретну можливість у їхньому районі
  • Проект аналітичних статей на тему розвитку велотранспорту і дорожнього руху загалом, що був розпочатий у 2015, слід продовжувати більш широко. Аби змінити думку людей щодо щоденного використання якого транспорту, швидкісного режиму та потреб у пішохідних зонах, доцільно займатися цим не один рік.
  • АВК потрібен професійний дизайнер, кілька фотографів та відео-оператор. Більше крутих відео з наших подій!
  • Проект транснаціонального веломаршруту Євровело-4 “Роскоф-Київ” дещо занепав цього року, бо ми не могли знайти грошей на його реалізацію. Наступного року варто намагатися промаркувати маршрут і поширити цю інформацію серед велотуристів.

Якщо ви хочете дізнатися більше про плани АВК на 2016 і звіт про роботу у 2015, приходьте на Загальні збори 28 листопада. Ви зможете познайомитися з членами Ради та активістами особисто, а також на зборах буде ще багато цікавого!

]]>
http://avk.org.ua/2015/11/zustrich-rady-avk-plyusy-ta-minusy-roboty-u-2015-ideji-na-2016/feed/ 0
Дякуємо Мотохелпу за співпрацю в 2015 році! http://avk.org.ua/2015/11/dyakujemo-motohelpu-za-spivpratsyu-v-2015-rotsi/ http://avk.org.ua/2015/11/dyakujemo-motohelpu-za-spivpratsyu-v-2015-rotsi/#comments Tue, 17 Nov 2015 15:13:07 +0000 Олеся Сторожук http://avk.org.ua/?p=11671 ...]]>

Вже кілька років Асоціація велосипедистів Києва співпрацює з Мотохелпом, що оперативно виїжджає на місце ДТП за участю двоколісного транспорту.

Фото з групи Мотохелпу в Facebook

Мотохелп щомісяця звітує по своїй діяльності: кількості виїздів, підтримку масових подій, надає фінансову звітність. Наприклад, ось підсумки жовтня 2015 року:

Активности учебного центра Мотохелп: 2

Поддержка соревнований и массовых мероприятий:

  • Велотур в Ирпене
  • Осенний ретро круиз по Киеву

Количество ДТП с двухколесными за август о которых узнал Мотохелп:

  • Всего количество ДТП: 27
  • Выезды: 17
  • Телефонная поддержка: 3
  • Информация поступила слишком поздно: 2
  • Не смогли выехать: 5
  • Коэффициент реакции на аварии (KPI): 80%

Асоціація велосипедистів Києва дякує Мотохелпу за співпрацію в 2015 році і традиційно перераховує 10% від членських внесків на розвиток організації. Ми також вдячні волонтерці Катерині Солдатовій за проведення майстер-класу з невідкладної допомоги при ДТП для тренерів велошколи Асоціації.

Ви можете підтримати організацію особисто, адже їх робота вимагає постійних витрат, прицьому вони швидко виїжджають на допомогу велосипедистам. Як підтрммати.

Радимо записати номер гарячої лінії Мотохелпу: 097 900 999 0

Долучайтеся до групи в Facebook та отримуйте більше інформації: https://www.facebook.com/groups/motohelp

Хочете бачити Київ велосипедним? Приєднуйтеся до Асоціації велосипедистів Києва. Що більше нас буде, то швидше ми будемо жити в комфортному місті!

 

]]>
http://avk.org.ua/2015/11/dyakujemo-motohelpu-za-spivpratsyu-v-2015-rotsi/feed/ 0